Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Worms

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Worms

Byen Worms med 86.000 indbyggere har to gange sat et uudsletteligt præg på historien.

I 413 blev byen hovedstad i det første burgundiske rige, som 24 år senere blev kilden til Nibelungen lied, et af de mest berømte episke stykker i tysk mytologi, udødeliggjort af Wagner i hans fire operaer.

Den anden begivenhed var i 1521, hvor Martin Luther nægtede at genoptage sin religiøse overbevisning og blev tvunget til at flygte og søge tilflugt på Wartburg Slot i Eisenach.

Nibelungen festspiele i Worms er en teaterfestival centreret omkring Nibelungen lied, har været afholdt hver august siden 2002.

Worms historie

Worms blev grundlagt af romerne i 14 på stedet for en ældre keltisk fæstning og er en af ​​de tre ældste byer i Tyskland. Worms var kendt af romerne under det keltiske navn Borbetomagus udviklede sig til en romersk by med en gader, forum og templer dedikeret til Jupiter, Mars, Juno og Minerva. Det er på stedet for sidstnævnte at katedralen senere blev bygget.

Burgunderne under deres konge Gunther etablerede sig i Øvre Rhindal, omkring moderne Worms, Speyer, Karlsruhe og Strasbourg. I samarbejde med Goar, alanernes konge, blev den gallo-romerske senator Jovinus marionet kejser. Han blev udråbt til kejser i Mainz i 411 og det lykkedes ham at beholde sin position i Gallien i to år.

På trods af deres nye status indledte burgunderne razziaer på den romerske provins Gallia Belgica. I 436 rekrutterede en romersk general, Aëtius, huniske lejesoldater i et forsøg på at knuse burgunderne. Begivenhederne blev genstand for legender der senere dannede essensen i Nibelungenlied fra det 12. århundrede.

I 1074 fik Worms status som fri kejserlig by. I 1122 markeredes en aftale mellem pave Calixtus II og den hellige romerske kejser Henry V, en vigtig drejning i magtkampen mellem monarkerne og kirken der plantede frøene til nationalbaseret suverænitet, der ville blive bekræftet i Westfalen traktaten i 1648.

Efter kongressen i Wien i 1815 blev Worms en del af Storhertugdømmet Hessen og forblev en del af den til opløsningen af ​​riget i 1918.

Seværdigheder i Worms

Wormser Dom

Wormser Dom er et af de fineste eksempler på romansk arkitektur i Tyskland. Sammen med de nærliggende romanske katedraler i Speyer og Mainz er det en af ​​de såkaldte Kaiserdome. Katedralen var sæde for det katolske bisp i Worms.

Det meste af katedralen blev bygget i det 12 århundrede og den detaljerede sydportal blev tilføjet i 1300 tallet.

Katedralen er 110 meter lang og 27 meter bred (eller 36 meter med tværsnit). Højden er 26 meter og 40 meter under kuplerne.

Nibelungen Museum

Dette museum åbnede i 2001 og udforsker den fascinerende verden af ​​myter og legender om Siegfried og det burgundiske hof gennem en række underholdende multimedieudstillinger.

Museet ligger i to middelalder tårne, en del af bymuren nær Worms gamle rådhus.

Rejser til Worms, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Worms og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Worms Tourist Information

Neumarkt 14
67547 Worms

Tel.:+49 6241 8537 306
Fax: +49

www: Website Link

Tourismus Rheinland-Pfalz

Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH
Löhrstr. 103-105
56068 Koblenz

T: +49 (0) 261 915 200
F: +49 (0) 261 915 2040

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Tyskland

#Tyskland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Tyskland Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Tyskland

#Foodie Tyskland Foodie Video Mad i Tyskland Køkkenet i Tyskland er ofte meget solidt og er oftest kødretter, hvor svinekød er det mest populære. På grund af...
FAQ Wiki og fakta om landet

Tyskland i historiebøgerne

#History Tysklands historie video Historie kort fortalt I meget af sin varierede og interessante historie har Tyskland kun været ét samlet land i kort tid. I stedet...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Worms
scattered clouds
24.2 ° C
28.4 °
22.9 °
64 %
3.1kmh
26 %
man
29 °
tirs
32 °
ons
33 °
tors
24 °
fre
26 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Worms #iWorms #VisitWorms #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Worms
Average rating:  
 0 reviews

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her