Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Vienna

Wien

#Vienna Visit Wien Wien er hovedstaden i Østrig og en af ​​de største byer i den Europæiske Union. Det var også verdens største tysktalende by før...

Wien Citytour Video

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Wien

Wien er hovedstaden og største by i Østrig med over 1,7 millioner mennesker. Det er den vigtigste by i Østrig, da det er dens kulturelle, økonomiske og politiske centrum. Det er også vært for nogle vigtige internationale organisationer, herunder FN og OPEC.

Wien, også kendt som Music City eller City of Dreams, har et stort antal vartegn og attraktioner, herunder et imponerende bycentrum med gotiske katedraler og kirker, vidunderlige kongelige paladser, palæer og luksuriøse boulevarder. En 3-dages tur i Wien vil helt sikkert give dig tid nok til at opdage de vigtigste seværdigheder og attraktioner.

Forslag til forlænget weekend i Wien

Dag 1

Start dit besøg i Wien med et besøg til et af byens vartegn, Stephansdom. Katedralen er Østrigs bedst kendte gotiske bygningsværk hvor du kan se en lang række kunstskatte. Kejser Frederik III’s grav i rød marmor, skulptureret fra 1467 til 1513 af Niclas Gerhaert van Leyden, prædikestolen som er lavet i 1515 af Anton Pilgram og altertavlen Wiener Neustädter Altar som er et gotisk alter fra 1447. Gå op ad de 343 trin i tårnet og nyd den smukke udsigt.

Gå derefter mod det kejserlige centrum af byen, og besøg Hofburg. Indtil 1918 var Hofburg centrum for det gigantiske Habsburgske imperium. Grunden, der oprindeligt var planlagt som et overdådigt “kejserligt forum”, blev bygget majestætisk op af de habsburgske kejsere startende fra det 13. århundredes “Alte Burg” til den seneste tilbygning fra omkring 1900. I dag er Hofburg i Wien det officielle sæde for Østrigs præsident. I Hofburg er der flere samlinger med international status. Den kejserlige families tidligere lejligheder er åbne for offentligheden. Her boede kejser Franz Joseph og Elisabeth med deres børn og hele kongehuset.

Herefter kan du besøge to af de mest interessante museer i Wien, der ligger tæt på Hofburg. Kunsthistorisches Museum blev bygget i 1891 tæt på det kejserlige palads for rumme den kejserlige families store kunstsamlinger. Museet har blandt andet den største Bruegel samling i verden og er et af de mest fremtrædende museer i verden. På museet er der store kunstværker af kendte navne som Raphael, Vermeer, Velazquez, Rubens, Rembrandt, Dürer, Titian og Tintoretto. Gå derefter til Naturhistorisches Museum hvor jordens historie og naturens mangfoldighed kan opleves i udstillinger med 20 millioner genstande.

Oplevelser med guide

Fortsæt dit kulturelle besøg gennem centrum af byen og besøg et unikt område, MuseumsQuartier. Wiens spændende kunstkompleks nær det kejserlige palads byder ikke kun på berømte museer som Leopold museet med dets talrige værker af Schiele og Kunsthalle. Der er et stort udvalg af restauranter, caféer og barer der gør dette distrikt meget levende. Gå derefter en tur langs Mariahilfer Strasse, Wiens vigtigste shoppinggade, med luksuriøse butikker, hoteller, restauranter og smukke bygninger. Spis middag i en traditionel restaurant på denne gade.

Dag 2

Start din dag med at besøge Rathaus. Wiens rådhus med kontorer for både borgmesteren og guvernøren, Wien er både en by og en stat siden 1922. Tårnet er 97 meter højt, den 6 meter høje figur på toppen af tårnet hedder Eiserner Rathausmann, og figuren er et af Wiens kendte symboler. Rådhusparken, Rathauspark, er en meget smukt anlagt park med to springvand og flere interessante monumenter, blandt dem mindesmærket for maleren F. G. Waldmüller og statuerne af to store komponister, Johann Strauss Fader og Joseph Lanner.

Fortsæt mod nord og se den smukke Votivkirche som er en nygotisk kirke beliggende på Ringstraße. Efter mordforsøget på kejser Franz Joseph i 1853 startede kejserens bror ærkehertug Ferdinand Maximilian en kampagne for at bygge en kirke for at takke Gud for at redde kejserens liv. Penge til byggeriet blev samlet ind i hele det østrig-ungarske imperium. Kirken blev indviet i 1879.

Fortsæt til Liechtenstein paladset hvor du kan se kunstsamlinger med nogle af historiens største kunstnere som for eksempel Rubens, van Dyck, Cranach, Rembrandt og Hamilton. Der er også store samlinger af porcelæn og bronze. En særlig værdifuld udstilling er Badminton skabet som regnes for at være det mest værdifulde møbel i verden. Hele Liechtenstein samlingen hører til blandt ​​de største og vigtigste i verden.

Gå en tur i i Stadtpark der har en smuk natur og interessante monumenter, ikke langt fra parken ligger det usædvanlige og interessante Hundertwasserhaus som regnes for at være et af Østrigs arkitektoniske højdepunkter. Huset designet af Friedensreich Hundertwasser og den farverige facade på Hundertwasser huset er kendt i hele verden. Alle der bor i Hundertwasser huset har ret til at dekorere facaden omkring vinduerne efter deres egen smag. Mere end 200 træer og buske på altanerne og tagterrasserne gør Hundertwasser huset til en grøn oase i hjertet af byen.

Brug eventuelt aftenen med et krydstogt på Donau. Fra Schwedenplatz molen sejler bådene på Donau gennem Nussdorf slusen og du kan nyde byens lys fra floden.

Dag 3

Start dagen med at besøge det smukke Schönbrunn palads. Dette barokke palads kompleks har også en fantastisk park, Palmehuset, Gloriette og en zoologisk have. Schönbrunn er den tidligere sommerresidens for den kejserlige familie og er et af Europas mest imponerende barokke paladser. Kejser Ferdinand II’s hustru bestilte i 1642 byggeriet af en sommerbolig, som hun kaldte “Schönbrunn”. Palads og havekomplekset blev bygget i 1696 og rekonstrueret i 1740 tallet. Efter besøg i paladset kan du besøge Wien Zoo i Schönbrunn som er den ældste eksisterende zoologiske have i verden og flere gange kåret som Europas bedste zoologiske have. Hvert år kommer mere end to millioner besøgende for at se pandababyer, nyfødte elefanter og mange andre sjældne dyr. I dag regnes Zoologisk Have ved Schönbrunn som en af ​​de bedste og mest moderne zoologiske haver i verden. Mere end 500 dyrearter, fra sibiriske tigre og flodheste til sjældne næsehorn lever her.

Karlskirche er en barokkirke der ligger på sydsiden af ​​Karlsplatz. Kirken betragtes som den smukkeste barokkirke i Wien og er også en af ​​byens største bygninger. Siden Karlsplatz blev restaureret i slutningen af ​​1980’erne er kirken blevet kendt på grund af sin kuppel og dens to flankerende søjler af relieffer der er en arkitektonisk modvægt til bygningerne i Musikverein og Wiens teknologiske universitet. Besøg derefter Belvedere paladset, det storslåede barokke paladskompleks og de omfattende haver. Prins Eugen af ​​Savoyen fik bygget Belvedere havepalads som sin sommerresidens, på det tidspunkt lå det stadig uden for byens porte. Denne barokke arkitektoniske juvel består af to paladser, øvre og nedre Belvedere, hvor du kan se udstillinger af østrigsk kunst fra middelalderen til i dag.

En rigtig god afslutning på dagen og en magisk oplevelse er at spise middag i det 250 meter høje Donauturm. To ekspreselevatorer kører inden for 35 sekunder til den roterende restaurant der ligger 170 meter oppe i tårnet. Herfra kan du nyde en fremragende udsigt over Wiens gamle by, skoven samt byens omgivelser. Donautårnet blev bygget i 1964 i forbindelse med Wiens internationale haveudstilling.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

10 bedste europæiske julemarkeder

Video, der kårer de 10 bedste julemarkeder Der er mange interessante julemarkeder i Europa. Se video fra de 10 bedste julemarkeder i Europa, og find...

City Tour Wien – Video

#Vienna Wien Citytour Video   #Vienna #Austria #Citytour #Citywalk
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Østrig

#Østrig #Covid19 Coronavirus status / statistik - Østrig Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Forbud og restriktioner mod E-cigaretter

Flere og flere rygere skifter fra normale cigaretter til e-cigaretter af forskellige årsager. Men husk på at i nogle lande er e-cigaretter forbudt, i...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Vienna #Austria #Citytour #Citywalk #Sightseeing

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her