Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Sofia

Sofia

#Sofia Visit Sofia Sofia er hovedstad i Bulgarien og er en by med uddannelsesmæssige og kulturelle muligheder, som ikke findes i større skala i Bulgarien. Gennem det...

Sofia Citytour Video

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Sofia

Sofia er Bulgariens hovedstad og største by med over 1,2 millioner indbyggere. Sofia ligger i det sydøstlige Europa og i den vestlige del af landet. Byen har en lang historie på over 2.000 år, alder afspejles også i dens arv, med masser af vartegn og attraktioner for at give enhver besøgende en fantastisk oplevelse.

En tre dages tur til Sofia skulle give dig tid nok til at besøge de fleste af de vigtige og interessante seværdigheder i byen. Også sammenlignet med andre vesteuropæiske hovedstæder og store byer er Sofia ret billig, og du kan have en lavbudgetferie.

Forslag til forlænget weekend i Sofia

Dag 1

Start din første dag i Sofia med at besøge Alexander Nevsky katedralen med den kendte guldkuppel. Katedralen blev bygget i begyndelsen af ​​det 20. århundrede til minde om de 200.000 russiske, ukrainske, hviderussiske og bulgarske soldater, der døde i den russisk-tyrkiske krig, 1877-1878. Det er en af ​​de største østlige ortodokse katedraler i verden. Katedralens guldbelagte kuppel er 45 meter høj, og klokketårnet er 50 meter højt, kirken har et areal på 3.170 kvadratmeter og har plads til 10.000 mennesker.

Ikke langt fra Alexander Nevsky katedralen ligger St. Sophia kirken. Den oprindelige byzantinske kirke St. Sophia blev bygget i det 6. århundrede på stedet for et gammelt romersk teater og flere tidligere kirker. Sveta Sofia er den næstældste kirke i Sofia. Herfra er der ikke langt til Nationalgalleriet for udenlandsk kunst der har en unik samling af kristne skulpturer. Besøg derefter Sofias romerske mur også kendt som den gamle mur, muren er dog ikke rigtig romersk, det er en osmannisk konstruktion. Den blev bygget i de første århundreder under osmannisk styre.

Oplevelser med guide

Afslut din første dag i Sofia med en gåtur i Borisova Gradina som er den ældste og bedst kendte park i Sofia. Boris have blev anlagt i slutningen af ​​det 19 århundrede, og den er opkaldt efter den bulgarske zar Boris III. I parken er der smukke alléer bygget sammen med interessante skulpturer der er placeret i parken.

Dag 2

Start dagen med et besøg på historisk museum der blev grundlagt i 1973 og har mere end 650.000 genstande udstillet og er et af de største historiske museer på Balkan. På museet kan du se bulgarsk historie fra forhistorie til nutid. Efter museumsbesøget kan du gå til centrum og besøge Bulgariens nationalforsamling der blev oprettet i 1879 sammen med Bulgariens forfatning. Nationalforsamlingens hovedbygning er blevet udråbt til kulturmonument for dens historiske betydning, den blev bygget mellem 1884 og 1886.

Fortsæt med et besøg i den smukke St. Nicholas kirke på gaden Tsar Osvoboditel der af mange kaldes den smukkeste kirke i Sofia. Dens høje kuppel omgivet af fire mindre kupler, alle med guldbelægning, harmonerer perfekt med kirkens tag som er med grønne majolika tegl. Denne ekstraordinære hvide og grønne bygning blev designet af den russiske arkitekt Preobrajenski og bygget af russiske arbejdere, nogle af dem arbejdede på Alexander Nevsky katedralen.

Besøg derefter det nationale etnografiske museum der ligger i det tidligere kongelige palads som er en bemærkelsesværdig bygning i centrum, opført i slutningen af ​​det 19 århundrede. Formålet med det nationale etnografiske museum er at indsamle, bevare og udstille alt der er forbundet med bulgarsk etnisk og kulturel rigdom. På museet er mere end 50.000 genstande organiseret under flere kategorier: tøj, guldsmede, kobber, rituelle genstande, træarbejde, landbrug, keramik med mere.

Afslut din dag i Sofia med en gåtur i Byhaven med dens caféer, gynger, blomsterbede og dejlige springvand, det er også her skakspillere mødes for et parti udendørs skak. Byhaven ligger lige over for nationalgalleriet, nationalteatret og den bulgarske nationalbank.

Dag 3

Start dagen lidt uden for byen, ved foden af ​​Vitosha bjerget hvor du kan besøge Boyana kirken som er en af de få komplette og perfekt bevarede middelalder bygninger. Boyana kirken består af tre bygninger, den østlige kirke blev bygget i det 10. århundrede og udvidet i begyndelsen af ​​det 13 århundrede af Sebastocrator Kaloyan, som beordrede en anden to etagers bygning til at blive opført ved siden af ​​den. Senere blev en en tredje kirke bygget i begyndelsen af ​​det 19 århundrede. Besøg også det nærliggende Boyana vandfald der er det smukkeste og største vandfald i Vitosha bjergene.

Vend tilbage til byens centrum og besøg først den centrale synagoge som er de bulgarske jøders stolthed. Synagogen har været symbol for det jødiske samfund i Bulgarien i næsten et århundrede. Synagogen blev bygget mellem 1905 og 1909 som en mindre kopi af den sefardiske synagoge i Wien. På den anden side af gaden ligger den smukke Banya Bashi moske. Engang var der 70 moskeer i Sofia, men i dag er Banya Bashi-moskeen den eneste, der stadig er i brug. Moskeen er typisk osmannisk arkitektur.

Gå forbi Sophia statuen i byens centrum til St. George Rotunda. Den romerske rotunde er den ældste bevarede bygning, som stadig tjener sit oprindelige formål. Den blev bygget i det 4 århundrede af romerne efter en kompleks plan.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Togrejser bliver mere og mere eftertragtede se stationsinformation billetpriser og rabat tilbud

BDZ Sofia Central

BDZ Sofia Central 102 Maria Luisa Boulevard Sofia Bulgaria Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information
FAQ Wiki og fakta om landet

Bulgarien i historiebøgerne

#History Bulgariens historie video Historie kort fortalt Historiske beviser tyder på, at Bulgarien har været beboet siden den øvre palæolitiske periode, hvor de første permanente bosættere etablerede...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Bulgarien valuta, Lev

1 Lev = 100 stotinki. 1, 2, 5, 10, 20, 50 stotinki 1, 2 Lev2, 5, 10, 20, 50, 100 Lev   National Bank of Bulgaria#Bulgaria #lev #bgn...
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Bulgarien

#Bulgarien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Bulgarien Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Drik ikke ufiltreret vand fra hanen

Når du rejser er det vigtigt at vide hvor du uden problemer kan drikke postevand, og hvor det er bedre at lade være. De amerikanske...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Sofia #Bulgaria #Citytour #Citywalk #Sightseeing

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her