Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Rome

Rom

#Rome Visit Rom Rom, som ofte kaldes en af det moderne samfunds vugger, har set mange forskellige kulturer og civilisationer komme og gå. Den har set...

Rome Citytour Video

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rom

Rom, den evige stad, er et af menneskehedens mest berømte steder i historien. Rom er hovedstaden og største by i Italien, med en befolkning på over 2,8 millioner mennesker. Rom har en lang historie på over to et halvt årtusinde, hvilket gør den til en af de ældste byer i Europa. Roma var en enorm magt i antikken, sæde for Romerriget, der plejede at dominere Europa og andre dele af verden i århundreder.

I dag er Rom en af de mest besøgte byer, kendt som verdens største frilandsmuseum; Rom har en af de rigeste kulturarv i verden. Fra antikke ruiner og monumenter til storslåede kirker og udsøgte museer, Roma er et symbol på menneskeheden og vil fortsat være det.

Forslag til forlænget weekend i Rom

Dag 1

Start din første dag i Rom med et besøg ved et af byens mest berømte seværdigheder, Colosseum. Flavius ​​amfiteater er det største og mest imponerende i den romerske verden, men er også det mest berømte monument i Rom. Byggeriet blev påbegyndt af kejser Vespasian og blev det åbnet af hans søn Titus i 80 e.Kr.. Den meget prangende åbningsceremoni varede hundrede dage, hvor folk så store slagsmål, shows og jagter, der involverede drab af 5000 dyr, ifølge historikeren Suetonius. Til åbningen var arenaen fyldt med vand til en af ​​de mest fantastiske begivenheder, der blev afholdt i romertiden, naumachias, et ægte søslag, der gengav fortidens store slag. Amfiteatret kunne rumme op til 70.000 tilskuere.

Fortsæt til den nærliggende Palatinerhøj som er 40 meter høj med udsigt over Forum Romanum på den ene side og Circus Maximus på den anden. Stedet er nu et stort frilandsmuseum. Der er to indgange, den ene på Via Fori Imperiali, den anden på Via San Gregorio. På toppen af ​højen, med udsigt over Forum, er Orti Farnesiani haverne. Haverne indeholder mange sorter af planter, herunder buksbom, appelsintræer og rosenbuske.

Gå fra Colosseum mod centrum af byen ad Via dei Fori Imperiali hvor du på hver side af gaden kan se rester fra det antikke Roms. Gaden blev anlagt i 1932 med navnet Via dell’Impero. Den forbinder centrum med distrikterne San Giovanni og Celio og er derfor en gade i byen. Gaden er fra Piazza Venezia til Colosseum med Basilica Ulpia, Trajans Forum og Augustus Forum til højre og Cæsars Forum og Nervas Forum til venstre. Cirka halvvejs, på begge sider, ligger Fredens Forum, som i øjeblikket er ved at blive udgravet.

Besøg Forum Romanum, der var det centrale område af byen, som det antikke Rom udviklede sig omkring. Det var her handel, forretning, prostitution og politik fandt sted. I århundreder var Forum Romanum stedet hvor byens vigtigste offentlige bygninger lå, som for eksempel Septimius Severus buen, bygget i 203 og Forum Romanum Rostra. Forumets vigtigste seværdigheder er Arco di Tito, Saturntemplet, Vestatemplet og San Luca e Martina kirken. Du kan også besøge Imperial Fora, en række offentlige pladser omgivet af majestætiske bygninger, der blev bygget mellem 46 f.Kr. og 113 e.Kr. Flere kejsere byggede deres eget forum, ikke kun af praktiske årsager, men også for at få sig selv til at fremstå i et mere populære ved at bruge penge på offentlige projekter. Det største af de kejserlige fora, Trajans Forum, blev bygget efter erobringen af ​​Dacia, nu Rumænien.

Oplevelser med guide

Derefter kan du besøge et eller begge af de kapitolinske museer, som består af to paladser. Palazzo Nuovo, den mindre bygning af museerne blev åbnet i 1734 af pave Clemens XII. Dette palads udstiller græske og romerske skulpturer. Portrætbuster af græske politikere, videnskabsmænd og digtere kan ses i filosofernes sal. Palazzo dei Conservatori haller er dækket med farverige freskomalerier og bruges stadig til politiske møder, og i stueetagen ligger det kommunale register. Museet har skulpturer af Konstantin, Berninis Medusa samt fantastiske malerier af Veronese, Tintoretto, Caravaggio og Van Dyck kan ses her.

Gå til Piazza del Gesù og besøg også den smukke Chiesa del Gesu, en romersk-katolsk religiøs orden også kendt som jesuitterne. Officielt navngivet Chiesa del Santissimo Nome di Gesù all’Argentina er kirkens facade den første barokke facade, der introducerer barokstilen i arkitekturen. Kirken blev model for mange jesuiterkirker over hele verden, især i Amerika. Besøg derefter det fascinerende Pantheon. Det romerske Pantheon er den bedst bevarede bygning fra det antikke Rom. Det er et romersk tempel dedikeret til alle guderne i det hedenske Rom. Som stemplerne i murstenene på siden af ​​bygningen afslører, blev den bygget og indviet mellem 118 og 125 e.Kr. Sandsynligvis er en af ​​de mest fascinerende træk ved Pantheon arkitekturen.

Det nationale romerske museum i Palazzo Altemps har vigtige samlinger af græske og romerske skulpturer. Placeringen af ​​statuerne inde i salene gengiver den antikvariske smag for den tids typiske udsmykninger. Afslut din dag i Rom på en af ​​dens mest storslåede pladser, Piazza Navona. Det er unægtelig den mest elegante af alle romerske piazzaer, den blev anlagt på stedet for Domitian Stadium i det 1. århundrede e.Kr. og har stadig sit oprindelige omrids. Piazzaen er et meget populært mødested for både romere og turister, som nyder solen og atmosfæren i de mange udendørs barer og restauranter. Midt på Piazza Navona kan du se en smuk fontæne med fire figurer i forskellige stillinger på klipper. Figurerne repræsenterer de store floder på de fire kontinenter kendt på det tidspunkt: Nilen, Ganges, Donau og Rio de la Plata.

Dag 2

Start dag i Rom med at besøge den vidunderlige basilika Santa Maria Maggiore, den vigtigste og bedst bevarede af romerske kirker dedikeret til Madonnaen. Den ligger på toppen af ​​Esquiline højen og er det eneste tilbageværende eksempel på tidlig kristen arkitektur. Fortsæt din dag med et besøg på det nationale romerske museum, Palazzo Massimo ale Terme. Dette palads fra det nittende århundrede i nyrenæssance stil har en af ​​verdens vigtigste samlinger af klassisk kunst. På museets fire etager kan du se skulpturer, fresker og mosaikker, mønter og juveler.

Besøg derefter den charmerende Santa Maria degli Angeli e dei Martiri som er en unik renæssancekirke. Arkitekten er Michelangelo og kirken er dedikeret til Jomfru Maria, til englene og til de kristne slaver, der døde ved at bygge de romerske bade. Som de fleste kirker i Rom er Santa Maria degli Angeli fyldt med kunst og monumentale grave. Fortsæt din tur med et besøg ved Terme di Diocleziano og Aula Ottagona. Diocletians bade er det mest imponerende termiske kompleks, der nogensinde er bygget i Rom. Opført mellem 298 og 306 e.Kr., strakte badene sig over mere end 13 hektar og kunne rumme op til 3000 mennesker på samme tid inden for en struktur bestående af en række sale med gymnastiksal, biblioteker, en swimmingpool på mere end 3500 kvadratmeter samt de rum, der var centrum i ethvert termisk kompleks: frigidarium (koldt bad), tepidarium (lunkent bad) og thecalidarium (varmt bad).

Besøg Barberini paladset, Palazzo Barberini Galleria Nazionale d’Arte Antica har en af ​​de vigtigste malerisamlinger i Italien. Besøg derefter det smukke Palazzo del Quirinale som er en smuk bygning på den nordvestlige skråning af Quirinal, den højeste bakke i Rom. Det var pavens sommerpalads fra 1592 til 1870 og monarkens residens fra 1870 til 1947 og det har været den italienske præsidents officielle residens siden 1947. Gå derefter til et andet af Roms kendte vartegn, Fontana din Trevi. Trevifontænen er et fantastisk kunstværk, der er meget mere end blot en skulptur. Dette triumferende eksempel på barokkunst med sine bløde, naturlige linjer og fantasivæsener. Springvandet er et sandt vidunder i vand og sten, der er beliggende mellem paladserne i byens historiske centrum. Du kan allerede høre fontænen fra de nærliggende gader og efterhånden som du kommer nærmere, bliver lyden af ​​det brusende vand konstant mere intens og når et crescendo på pladsen foran fontænen.

Afslut denne dag med et besøg på Piazza di Spagna som er et mesterværk fra det 18 århundrede. Pladsen og kirken, Trinita dei Monti er forbundet af den monumentale spanske trappe, bygget mellem 1723-1726. På pladsen kan du se Barcaccia fontænen, bygget i 1598 efter ordre fra pave Urbano VIII til minde om den katastrofale oversvømmelse samme år.

Dag 3

Start dagen med et besøg i Vatikanstaten, Citta del Vaticano, hvis position som en suveræn stat blev sikret af Laterantraktaten fra 1929. Via della Conciliazione fører fra den enorme Peterskirke til Castel Sant’ Angelo monumentet. I Vatikanstaten kan du se 11 vatikanmuseer, Michelangelos Sixtinske Kapel, og Vatikanets haver. Start dit besøg på Piazza San Pietro. Den store plads og den imponerende søjlegang fører til den største basilika i den kristne verden, Peterskirken, Basilica San Pietro. På midten af ​​pladsen står en egyptisk obelisk der blev bragt til Rom af kejser Caligola i 37 f.v.t.

Den imponerende og storslåede San Pietro Basilica er verdens største kristendomsbasilika, der ligger i hjertet af Vatikanstaten, kirken er 186 meter lang, 218 meter inklusive verandaen, kuppelen er 136 meter høj og 42 meter i diameter. kirken har et areal på 22000 kvadratmeter med plads til 20.000 mennesker. I Musei dei Vaticani kan du se fantastiske mesterværker i paladser, der oprindeligt blev bygget til tidligere paver som Julius II, Innocentius VIII og Sixtus IV.

Gå ikke glip af et besøg i Sixtinske Kapel. De massive vægge i hovedkapellet var dækket med fresker af nogle fineste kunstnere fra det 15. og 16. århundrede. De 12 malerier på sidevæggene af kunstnere som Perugino, Botticelli, Ghirlandaio og Signorelli, viser episoder fra Kristi og Moses’ liv. Udsmykningen af ​​det sixtinske kapel blev afsluttet mellem 1534 og 1541 af Michelangelo, som tilføjede den store alterfresko.

Herefter kan du fortsætte med at besøge Castel Sant’Angelo. Denne fæstning blev bygget som et mausoleum for kejser Hadrian, men det har også været et fængsel og en pavelig residens. Der har været en overdækket passage, som stadig forbinder Castel Sant’Angelo med Vatikanet. Nationalmuseet i Castel Sant’Angelo har forskellige udstillinger lige fra renæssancemalerier og keramik til antikke militærvåben.

Piazza Cavour er en anden af ​​de berømte pladser i Rom, dedikeret til statsmanden grev Camillo Benso. Den rektangulære plads har en smuk have fuld af planter og omgivet af palmer. Piazza Cavour ligger foran Palazzaccio. Kirken på den nordlige side af Piazzaen er Sant’Agata del Borgo. Besøg derefter Villa Borghese som strækker sig fra Piazza del Popolo til toppen af ​​Via Veneto, her er museer, et teater, en biopark, en sø, rulleskøjte og skateboardbane samt talrige springvand.

Besøg derefter Santa Maria del Popolo der ligger ved siden af ​​Roms nordlige port på den elegante Piazza del Popolo. Santa Maria del Popolo fra det 15. århundrede er berømt for rigdommen af renæssancekunst. Vægge og lofter er dekoreret med malerier af nogle af de største kunstnere der har arbejdet i Rom: Pinturicchio, Raphael, Carracci, Caravaggio og Bernini.

Tilbring din sidste aften i Rom på Piazza del Popolo mellem den elegante Pincio og bredden af ​​Tevere. På pladsen minder kirker, springvand, monumenter og marmor om historiske begivenheder i Rom, både antikke og moderne. Porta del Popolo har haft forskellige navne gennem tiden. Oprindeligt kaldt Porta Flaminia af kejser Aurelianus, der bestilte dens konstruktion. I den tidlige middelalder blev den kaldt Porta San Valentino. Endelig blev navnet Porta del Popolo aftalt, da kirken, der støder op til porten, er Santa Maria del Popolo.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

City Tour Rom – Video

#Rome Rom Citytour Video Rom – den evige stad Rom med sine 2,7 millioner indbyggere må være verdens mest fantastiske storby, her er alt fra historiske steder...
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Italien

#Italien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Italien Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...
Togrejser bliver mere og mere eftertragtede se stationsinformation billetpriser og rabat tilbud

FS Roma Termini

FS Roma Termini Stazione Roma Termini Piazza dei Cinquecento, 1 00185 Roma Italia Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Hvad spiser man i Italien

#Foodie Italien Foodie Video Mad i Italien Når folk tænker på Italien, er en af ​​de første ting, der kommer til at tænke på maden. Italienerne tager...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Rome #Italy #Citytour #Citywalk #Sightseeing

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her