Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Prague

Prag

#Prague Visit Prag Før i tiden rejse man udelukkende til Prag for at drikke billig øl og se, hvordan livet foregik bag Jerntæppet. Det var godt tre...

Prague Citytour Video

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Prag

Prag er hovedstaden og den største by i Tjekkiet med en befolkning på 1,3 millioner mennesker. Med en lang historie på over 1.000 år har Prag været en blomstrende by i århundreder. Der er mange attraktioner og vartegn, der er værd at besøge i denne storslåede by, men en 3-dages tur burde give dig tid nok til at besøge de vigtigste vartegn og seværdigheder.

Startende med byens historiske centrum, der er blevet en del af UNESCOs verdensarvsliste og Prags borg, er der masser af ting at se på denne destination.

Forslag til forlænget weekend i Prag

Dag 1

Start din dag med at udforske Prags mest ikoniske seværdighed. Prags borg ligger højt over byen og dominerer udsigten. Prag Slots historie går tilbage til det 9. århundrede, hvor den første kendte bygning blev opført på stedet. I det 12. århundrede blev den erstattet af et romansk palads. Og i det 14. århundrede blev det genopbygget i gotisk stil, under Karl IV’s regeringstid. En yderligere rekonstruktion af det kongelige palads fandt derefter sted i slutningen af ​​det 15. århundrede. I dag fungerer Prag Slot som det historiske og politiske centrum for både by og stat. Der er en vagtskifte ceremoni hver time ved hovedporten. Ved vagtskiftet klokken 12 er der et større vagtskifte med orkester og fanebærere.

Inden for slottets område kan du også besøge St. Vitus katedralen, St. George basilikaen, krudttårnet samt Rosenberg paladset. Katedrála svatého Víta er det åndelige symbol på den tjekkiske stat og katedralen er et gotisk mesterværk. Arbejdet på katedralen blev bestilt af Charles IV og begyndte i 1344 på stedet for en tidligere rotunde fra det 10. århundrede. I alt tog det næsten seks århundreder at fuldføre byggeriet. St. George’s Basilika er den ældste kirkebygning i Prags slotskompleks. Det er også den bedst bevarede romanske kirke i Prag. Krudtporten stammer tilbage fra det 11. århundrede, hvor den oprindelige port var en af ​​13 indgange til Prags gamle bydel.

Efter besøget på slottet kan du besøge Strahov klosteret. Dette høje område af byen er en rolig oase, et godt sted at slentre, nyde udsigten over hele Prag og at besøge en af ​​byens fineste kirker. Strahov-klosteret er kendt for dets bibliotek, som omfatter en af ​​de ældste klostersamlinger i landet.

Oplevelser med guide

Gå derefter op til Petrin bakken hvor du kan gå op i observationstårnet hvorfra der er en smuk udsigt over byen. Petrin tårnet som er en lille version af Paris’ Eiffeltårn, blev bygget i 1891 til jubilæumsudstillingen. Udsigten er fantastisk efter du har taget de 299 trappetrin op til udsigtsplatformen. På en klar dag er det muligt at se den højeste top i Tjekkiet, Snezka, som ligger 150 km fra tårnet.

Dag 2

Start dagen med et besøg på Malostranské náměstí der ligger i hjertet af bydelen Malá Strana, og har været centrum for denne side af floden i Prag siden det 10. århundrede. I midten af ​​pladsen er den smukke St. Nicholas kirke, den lille bys kendte vartegn. Rundt om pladsen er en blanding af restauranter, hyggelige gamle pubber, små butikker og et væld af internationale ambassader i de smukke gamle barokke bygninger. Malá Strana er meget malerisk med de gamle huse og hyggelige sidegader og området er meget brugt i film og reklamer.

Gå over Karlsbroen, stenbroen fra det 14. århundrede, der forbinder de to sider af Prag. Denne smukke bro er en af ​​byens fineste attraktioner og er den vigtigste fodgængerrute, der forbinder den gamle bydel med Malá Strana og Prags borg. Fra Karlsbroen har du en eventyrlig udsigt over Prags skyline. Indgangen til Karlsbroen er markeret i begge ender af tårne, brotårnet i den gamle bydel og brotårnet Malá Strana.

Når du har krydset broen, skal du gå til det gamle torv, der er en af ​​de to vigtigste pladser i Prag, Wenceslas Square er den anden. Med de gamle bygninger og smukke kirker er dette en af ​​de smukkeste historiske seværdigheder i Europa. De mest bemærkelsesværdige seværdigheder på pladsen er rådhuset med det astronomiske ur og Tyn kirken. Det astronomiske ur, der er bygget ind på den ene side af det gamle rådhustårn, stammer fra det 15. århundrede. For at opleve urets indviklede konstruktion skal du gøre som alle andre turister, stil dig foran tårnet for at se processionen af ​​de tolv apostle. Hver hele time åbnes en lille dør og Kristus marcherer ud foran sine disciple, mens dødens skelet ringer klokken.

Gå derefter til det jødiske kvarter, kendt som Josefov, der ligger mellem det gamle torv og Vltava floden. Josefovs historie går tilbage til det 13. århundrede, hvor det jødiske samfund i Prag blev beordret til at forlade deres forskellige hjem og slå sig ned i ét område. Vend tilbage mod centrum af den gamle bydel og spis middag i en af ​​restauranterne på Wenzelspladsen. Wenzelspladsen er virkelig en boulevard, der er 750 meter lang og 60 meter bred. Pladsen blev oprindeligt anlagt som Prags hestemarked for 650 år siden.

Dag 3

Start dagen med et besøg på Nationalmuseet, Národní Muzeum som består af to bygninger. Hovedbygningen er den originale, den anden nye bygning blev en del af nationalmuseet i 2009. Gå derefter mod floden for at se Nationalteatret, undervejs på ruten kommer du forbi to af de mest charmerende kirker i den gamle bydel. St. Jilji kirken er en af ​​de smukkeste kirker i den gamle bydel, beliggende blandt de smalle gader og maleriske gamle bygninger, der udgør dette område af byen. St. Clement’s katedral udgør en del af den ydre mur af Klementinum, det største og mest historiske kompleks af bygninger i den gamle bydel.

Nationalteatret er en fantastisk nyrenæssance bygning fra 1883. Den kan genkendes med det samme fra floden, og dens gyldne tag skinner i solskinnet på dage med godt vejr. For tjekkerne er Nationalteatret en af ​​de vigtigste kulturinstitutioner i Prag, et symbol på den tjekkiske nationalfølelse. Gå derefter til Visehrad området som er stille og fredfyldt, nyd en behagelig gåtur gennem de anlagte haver med en fin udsigt over Vltava floden. Andre attraktioner er de enorme statuer, der viser figurer fra tjekkisk mytologi, nogle hyggelige caféer og St. Martins rotundaen.

Afslut din dag med et aftenkrydstogt på Vltava. Oplev Prag om aftenen og natten med en middags flodkrydstogt gennem byens centrum, mens du nyder underholdningen fra et talentfuldt jazzband.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

10 bedste europæiske julemarkeder

Video, der kårer de 10 bedste julemarkeder Der er mange interessante julemarkeder i Europa. Se video fra de 10 bedste julemarkeder i Europa, og find...
Togrejser bliver mere og mere eftertragtede se stationsinformation billetpriser og rabat tilbud

CD Praha hlavní nádraží

CD Praha hlavní nádraží Wilsonova 8 120 00 Prague Czech Republic Ankomst til Prag - Video https://www.youtube.com/watch?v=flucatRSJ_8 Ankomst til Prag - Video fra Prags hovedbanegård Station Information, Transfer, Hotel, City Guide,...

City Tour Prag – Video

#Prague Prag Citytour Video Prag - Østeuropas Paris Prag med sine cirka 1,2 millioner indbyggere er hovedstaden i Tjekkiet. Byen ligger ved floden Moldau. Netop floden har betydet...
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Tjekkiet

#Tjekkiet #Covid19 Coronavirus status / statistik - Tjekkiet Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Prague #Czech #Citytour #Citywalk #Sightseeing

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her