Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Lisbon

Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Lissabon

#Lisbon Visit Lisbon Hvis man aldrig har besøgt Portugal før er Lissabon den perfekte rejsedestination. Her får du mulighed for at fordybe dig i landet og byens...

Lissabon Citytour Video

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Lissabon

Lissabon er hovedstaden og største by i Portugal, med en befolkning på over 500.000 mennesker. Efter større byers standarder er Lissabon ret lille, især sammenlignet med andre hovedstæder, men hvad det mangler i størrelse, gør det op i charme og stil. Lissabon har et bredt storbyområde med en befolkning på over 3 millioner mennesker, over en fjerdedel af landets befolkning.

Atlanterhavet og Tejo-floden skaber en uforlignelig atmosfære. Lissabon betragtes som en global by og er også et vigtigt turistmål, da det er den ældste by i Vesteuropa og en af de ældste i verden. Med et middelhavsklima og en rig diversificeret arv, er Lissabon den perfekte destination for en 3-dages tur.

Forslag til forlænget weekend i Lissabon

Dag 1

Start din tur til Lissabon, og besøg et monument der er på UNESCOs kulturarvsliste. Torre de Belém er bygget i det 16. århundrede og er et firkantet tårn med en polygonal bastion ud mod floden Tejo. Den udvendige facade er med af rig udsmykning, som står i kontrast til det stringent dekorerede interiør. Torre de Belém har den første skulpturelle fremstilling af et afrikansk dyr, i dette tilfælde et næsehorn. Herefter kan du besøge et andet storslået UNESCO vartegn i byen, Jeronimos klosteret. Mosteiro dos Jerónimos, hvis konstruktion blev påbegyndt i 1501 af kong Manuel I og afsluttet et århundrede senere.

Med udsigt over den storslåede Praça do Império er monumentet et fremragende eksempel på sengotisk og renæssancearkitektur og betragtes som et af Lissabons fineste vartegn. Jeronimos-klostret er det mest imponerende symbol på Portugals magt og rigdom i tidligere tider. Kong Manuel I byggede det i 1502. Det blev bygget til minde om Vasco Da Gamas rejse og for at takke Jomfru Maria for dens succes. Vasco da Gamas grav blev placeret inde ved indgangen, ligesom digteren Luis de Camões grav. Andre kendte personer i portugisisk historie er også begravet her, kong Manuel og kong Sebastião, og digterne Fernando Pessoa og Alexandre Herculano. Besøg også arkæologisk museum der ligger i Jeronimos-klosterets vestlige fløj, museet har Portugals vigtigste arkæologiske udstillinger fra steder over hele landet. Udstillingerne omfatter jernalder og vestgotiske smykker, romerske ornamenter og mosaikker, mauriske artefakter fra det tidlige 8. århundrede og en græsk-romersk og egyptisk afdeling.

Herefter kan du besøge søfartsmuseum som er det bedste sted at opdage Portugals flådehistorie. Det interessante søfartsmuseum er et af de vigtigste i Europa og giver god information om Portugals dominans over havene. Der er mere end 17.000 genstande der er udstillet i den vestlige fløj af Jeronimos klosteret og du kan blandt andet se smukke modelskibe. Den ældste genstand er en træfigur, der repræsenterer ærkeenglen Rafael, der ledsagede Vasco da Gama på hans rejse til Indien. Andre højdepunkter er to ceremonielle pramme fra det 18. århundrede og kopier af kort fra det 16. århundrede, der viser verden, som den var kendt dengang.

Efter museumsbesøg kan du gå til den imponerende Padrao Dos Descobrimentos, monumentet er bygget i 1960 og ligger på den nordlige bred af Tejo floden. Overfor den store plads og på tværs af motorvejen Avenida de Índia, Avenida de Brasília ligger Praça do Império foran de grønne områder i Jardim Vasca do Gama.

Oplevelser med guide

Din første dag i Lissabon kan du slutte med et besøg på Ajuda paladset. Selvom dette palads aldrig blev færdiggjort som planlagt da den kongelige families gik i eksil i Brasilien, er det stadig en af ​​Europas mest romantiske bygninger. Paladsets interiør er fyldt med møbler, gobeliner, statuer og dekorativ kunst. Ved hovedindgangen er 23 marmorstatuer, der hver repræsenterer en bestemt egenskab såsom generøsitet og taknemmelighed.

Dag 2

Start din anden dag i Lissabon med at besøge Sao Roque kirken og museet. Hvert af kapellerne er et mesterværk af barokkunst, læg især mærke til det fjerde kapel til venstre, kapellet blev designet i Rom og datidens mest kostbare materialer blev benyttet, herunder elfenben, agat, guld og sølv. Kapellet blev velsignet af paven inden det blev sendt til Lissabon i 1747. I dag betragtes dette kapel som et mesterværk af europæisk kunst. Ved siden af ​​kirken er et museum for hellig kunst, der indeholder portugisiske malerier fra det 16. århundrede samt en udstilling af dragter og en imponerende samling af sølvgenstande.

Tæt på Sao Roque ligger Rossio pladsen som er den livligste plads i byen, hvor folk stopper for at sidde og slappe af, eller for en drink på de adskillige stemningsfulde caféer med udendørs siddepladser. På hver side af pladsen er der to barokke springvand, og i midten er et 27 meter højt monument bygget til ære for Dom Pedro IV, hvis statue står på toppen. På nordsiden af ​​pladsen ligger Dona Maria II Nationalteater, en monumental neoklassisk bygning bygget i midten af 1800 tallet.

Gå herefter til Santa Justa elevator som er et af byens mest elskede vartegn, også kendt som Carmos elevator. Denne elevator blev bygget ved århundredeskiftet af den portugisiske arkitekt Raoul de Mesnier du Ponsard der var lærling hos Gustave Eiffel. Dette forklarer elevatorens ligheder med Eiffeltårnet. Elevatoren forbinder centrum med Bairro Alto. Elevatoren var oprindeligt var drevet af damp og tårnet er 45 meter højt. Fra toppen af ​​tårnet ligger en café med en fantastisk udsigt over byen, Rossio pladsen, slottet og floden.

Besøg den smukke Estrela basilika og den omkringliggende park. Dette enorme neoklassiske monument er et af Lissabons mest iøjnefaldende vartegn. Bygget i anden halvdel af det 18. århundrede. Basilikaen har en enorm rokoko-kuppel og en facade med to klokketårne ​​dekoreret med en række helgenstatuer. Det er muligt at komme op i kuplen for en fantastisk udsigt over byen.

Afslut din dag i Lissabon med en behagelig gåtur langs Avenida da Liberdade. Denne boulevard, bygget i det 19. århundrede i stil med Champs-Elysees i Paris, er byens hovedgade. Boulevarden er 1,6 kilometer lang og 90 meter bred fra Restauradores til Marquês de Pombal pladsen. Langs boulevarden er mange af de originale palæer bevaret, sammen med monumentet til helte fra den store krig, en hyldest til de 50.000 portugisiske soldater, der kæmpede i Første Verdenskrig.

Dag 3

Start din dag med at besøge en af ​​de mest imponerende bygningsværker i Lissabon, Castelo de Sao Jorge slottet som kan ses fra næsten overalt i byen. De ældste dele stammer fra det 6. århundrede, hvor det blev befæstet af romerne, vestgoterne og til sidst maurerne. Det fungerede som en maurisk kongelig residens, indtil Portugals første kong Afonso Henriques erobrede slottet i 1147. Slottet blev derefter dedikeret til St. George, Englands skytshelgen, til minde om den anglo-portugisiske pagt fra 1371. Det meste af slottet blev ødelagt gennem årene, især i det store jordskælv, men der er stadig gamle mure og 18 tårne. Du kan komme op i tårnene og gå langs murene og nyde en smuk udsigt over byen. I Ulysses tårnet kan du se Câmara Escura som er et periskop der projicerer seværdigheder fra hele byen.

Besøg Lissabon katedralen der ligger tæt ved slottet. Lissabons gamle katedral blev bygget af Portugals første konge på stedet hvor der tidligere lå en moské. Når du ser på bygningen ligner det en middelalderfæstning, mens kirken indvendig er en typisk romansk kirke. Herefter kan du besøge det nationale pantheon i Portugal, Santa Engracia der står på stedet for en tidligere ødelagt kirke. Legenden fortæller en jøde fik skylden for kirkens ødelæggelse og blev henrettet, men senere frikendt. Før sin død forbandede han genopbygningen af ​​kirken på grund af en uskyldig mands overbevisning. I Santa Engracia er gravene for flere portugisiske præsidenter, forfatteren Almeida Garrett, og som anerkendelse af hendes ikoniske status, Amalia Rodrigues, den mest berømte Fado diva.

Besøg Fado museet der forklarer udviklingen og passionen bag Portugals berømte musikalske udtryk med audiovisuelle præsentationer, informationspaneler og musikarkiver. Den præsenterer den kulturelle og sociale indflydelse fra Fado siden dens oprindelse, fra dens brug i biografen til virkningen af ​​censur i det 20. århundrede. Det forklarer også den tekniske og historiske udvikling af den portugisiske guitar og de såkaldte “Fado-huse.”

Afslut din dag på Comercio pladsen, byens hovedtorv. Denne store plads ved havnefronten, også kendt som Terreiro do Paço, er hvor det kongelige palads stod i over to århundreder indtil 1755, hvor det blev ødelagt af det store jordskælv. På nordsiden ligger en triumfbue og en af ​​byens legendariske cafeer, Café Martinho da Arcada. I midten af ​​pladsen står en 14 meter høj rytterstatue af kong Jose I, iført sin kejserkappe.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

City Tour Lissabon – Video

#Lisbon Lissabon Citytour Video   #Lisbon #Portugal #Citytour #Citywalk
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Portugal

#Portugal #Covid19 Coronavirus status / statistik - Portugal Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...
Togrejser bliver mere og mere eftertragtede se stationsinformation billetpriser og rabat tilbud

CP Estação do Oriente (Lisboa Oriente)

CP Estação do Oriente (Lisboa Oriente) CP - Comboios de Portugal Estação Estação do Oriente (Lisboa Oriente) Av. Dom João II 1900-233 Lisboa Portugal CP: Alfa Pendular, Intercidades, Regional,...
Togrejser bliver mere og mere eftertragtede se stationsinformation billetpriser og rabat tilbud

CP Estação Lisboa Santa Apolónia

CP Lisboa Santa Apolónia CP - Comboios de Portugal Estação Lisboa Santa Apolónia Av. Infante D. Henrique Lisboa Portugal CP: Alfa Pendular, Intercidades, Regional, InterRegional, Lisbon urban trains, Lusitânia Comboio...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Lisbon #Portugal #Citytour #Citywalk #Sightseeing

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her