Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Cracow

Krakow

#Cracow Visit Krakow Krakow kaldes også for Polens kulturelle hovedstad og det er en af de mest populære destinationer i Polen, når du har været i...

Krakow Citytour Video

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Krakow

Krakow er Polens 3de største by med ca. 740.000 indbyggere er vel nok en af landets mest interessante byer. Seværdighederne ligger tæt i Krakow hvis historie går helt tilbage til stenalderen. I nyere historisk tid starter Krakows historie i 1257 hvor byen får sine byrettigheder og samtidig opføres bymuren omkring det der i dag er centrum af Krakow.

Krakow er intakt

Krakow var en af de få Polske byer der slap gennem 2den verdenskrig uden nævneværdige ødelæggelser og dette nyder de hundredetusinder af turister der hvert år besøger byen godt af i dag. Det var f.eks her man optog Spielberg filmen Schindlers liste og det jødiske kvarter Kazimierz dannede naturlige kulisser til filmen. Midt i Krakow ligger den berømte og meget charmerende markedsplads med den gamle markedshal, Sukiennice der er en af byens mest bemærkelsesværdige bygninger. Oprindeligt blev den 100 meter lange hal opført i år 1300. I dag kan de mange turistboder i markedshallen tilbyde smykker i guld , sølv og rav. Smukke skakspil i alle tænkelige størrelser og faconer samt skind og tekstiler. Det hele er til salg – set med turistøjne – til meget fordelagtige priser.

Forslag til forlænget weekend i Krakow

På markedspladsen finder du endvidere Mariakirken med det berømte fløjalter i guld. Alteret er Europas alter fra middelalderen. Hver dag kl. 12.00 åbnes alteret og afslører en skulpturgruppe udført med. megen realisme. Det er også fra Mariakirken at en hornblæser hver fulde time blæser en fanfare ud mod de 4 verdenshjørner.

Oplevelser med guide

Seværdigheder i Krakow

I den nordlige ende af Plac Jana Matejki finder du Skt Florians kirken som er en barok kirke der er opført i slutningen af 1600 tallet efter at den oprindelige kirke der stod på stedet var blevet ødelagt under Svensker invasionen. På midten af torvet finder du Grunwald monumentet til minde om Polakkernes sejr over de Tyske korsriddere i 1410. Det oprindelige monument blev sprængt i luften af tyskerne under 2den verdenskrig. Når du står ved monumentet kan du se mod Barbikan og Florians porten der er rester af den oprindelige bymur omkring Krakows centrum. Opførelsen af bymuren blev påbegyndt i slutningen af 1200 tallet og ved slutningen af 1700 tallet var bymuren ca 3 kilometer lang og havde 47 tårne.

Gennem Floriansporten

Du fortsætter vor byvandring ved at gå gennem Floriansporten hvor vi når frem til Juliusz Slowacki teateret som er en kopi af den gamle opera i Paris. Teaterbygningen er opført i årene 1891 – 1893 og facaden er rigt dekoreret med skulpturer der repræsenterer poetri , drama , komedie , sang , dans , glæde og sorg. Du går nu tilbage til Florians porten og går ned ad ulica Swieta Jana hvor du kommer til Czartoryski museeet. Museets samlinger indeholder bl.a. middelalderkunst , historiske objekter der har tilhørt de gamle Polske konger , sølvsamlinger , keramiksamlinger og våbensamlinger. Se f.eks billeder af Leonardo da Vinci og Rembrandt.

Ulica Florianska er en interessant gade læg specielt mærke til husene i nr. 7, 11 , 15 , 25 , 41 og 45. Borgerhusene i gaden har for de flestes vedkommende deres egne navne , f.eks huset under englene , husene under egernet o.s.v.

Markedspladsen i Krakow

Via Ulica Florianska er du nu kommet frem til Krakows markedsplads , Rynek , der som regel imponerer de fleste førstegangs besøgende ved sin imponerende størrelse. Det er da også en af de største markedspladser i europa. Rundt omkring markedspladsen udspiller sig et spændende cafe- og restaurationsliv hvor mennesker og gadeartister fra hele verden mødes. Markedspladsen der er 200 * 200 meter stor er et af de få eksempler på byplanlægning i middelalderen der har overlevet til i dag. Det vil være for meget at beskrive hver enkelt bygning der omgiver markedspladsen , næsten alle bygningerne der omkranser pladsen er seværdige så jeg vil her nøjes med at anbefale dig at gå en tur hele pladsen rundt. På markedpladsen ser du i midten af pladsen Sukiennice , klædehallen , hvor tidligere der solgtes varer til byens borgere , i nutidens Krakow er det alt til turisterne der har overtaget markedsboderne.

Mariakirken

I forbindelse med markedspladsen ligger også Krakows kendte Mariakirke hvorfra der hver fulde time blæses et signal der brat afbrydes til minde om den hornblæser der blev ramt af en pil gennem halsen da han blæste advarselssignal om et angreb på byen , men inden han døde nåede han at advare Krakows borgere om det forestående angreb på byen. Ved siden af Mariakirken ligger Plac Mariacki hvor der står en fontæne ,ed en statue af en middelalderlig student som blev skænket byen af håndværkere i 1958. I forbindelse med markedspladsen også den bemærkelsesværdige lille Skt Adalberts kirke.

Biskoppens palads

På Rynek finder du statuen af den kendte Polske digter Adam Mickiewicz lavet i granit i 1898 , monumentet blev ødelagt af nazisterne under 2den verdenskrig men kom tilbage på sin plads i 1955. Efter besøget på Krakows markedsplads går du ned ad ulica Grodzka og når frem til plac Dominikanski hvor du til venstre for dig ser Treenighedskirken med tilhørende Dominikaner kloster.

På den anden side ligger Fransiskaner kirken med tilhørende Fransiskaner kloster. Du går ud ad den vestlige dør under koret og krydser gaden. I ulica Franciszkanska nr 3 ligger biskoppen af Krakows palads , det var her kardinal Karol Wojtyla , pave Johannes Paul II boede i årene 1964 – 1978.

Ulica Kanoniszca

Fortsæt mod syd ad gaden og du kommer frem til arkæologisk museum hvor du finder udstillinger far Polen og særligt omkring Krakow. Der er endvidere en interessant egyptisk samling i museeet. Efter museet kommer du frem til ulica Kanoniszca som nok er en af de smukkeste gader i Krakow. Ligesom Rynek er det svært at fremhæve enkelte bygninger nyd i stedet bygninger i hele gaden der er et orgie i barok og renaissance byggestile. Hvis et enkelt sted i gaden skal fremhæves er det huset i nr 9 , her ligger Stanislaw Wypianski museet , Wypianski var en meget talentfuld maler , poet og skuespil forfatter og museet indeholder en lang række interessante værker.

Skt Peter og Paul kirken

Du når nu frem til plac Sw. Marii Magdaleny hvor den 1200 tals Maria Magdalena kirken. Kirken har fået sin nuværende form i 1811. Hvis du kigger dig omkring på pladsen ser du endvidere Collegium Iuridicum der blev stiftet i begyndelsen af 1400 tallet. Skt Peter og Paul kirken er nok pladsens mest bemærkelsesværdige bygning , foran kirken ser du statuerne af de 12 apostle. Kirken blev grundlagt af kong Zygmont III Waza og var den første barokke bygning i Krakow. På pladsen finder du endelig Skt. Andreas kirken der er en af de ældste bevarede romanske bygninger i Krakow , kirken blev oprindeligt opført i årene 1079 – 1098.

Tilbage nedad ulica Kanoniszca og du når frem til slutpunktet på kongeruten , nemlig det gamle kongeslot Wavel , beliggehnde på det der kaldes Wavel højen der regnes for at være et af verdens mest værdifulde arkitektoniske perler. Dette var det der kaldes kongeruten , men som sagt Krakow er fuld af atmosfære og seværdigheder – her er nok seværdigheder til mange ugers oplevelser , så gå blot omkring i Krakow og du vil formegentlig finde din helt personlige favoritrute.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Polen

#Polen #Covid19 Coronavirus status / statistik - Polen Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Efterårsferie i Krakow 744 kr p.p.

Efterårsferie i Krakow Afrejse fra København: 19/10 2020 Hjemrejse fra Krakow: 23/10 2020 Overnatning: Hotel Pollera, Stare Miasto, Krakow Vi har gennemskuet et godt rejsetilbud til Krakow hvis...

Hvad spiser man i Polen

#Foodie Polen Foodie Video Mad i Polen Det polske køkken er blevet stærkt påvirket af dets naboer og de mange kulturer, der har beboet landet gennem landets...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Cracow #Poland #Citytour #Citywalk

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her