Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Gdansk

Polen - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Gdansk

#Gdansk Rejser til Gdansk Gdansk er blandt mange ikke polakker nok bedst kendt under det gamle tyske navn Danzig. Byen har gennem historien været en by der...

Gdansk Citytour Video

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Gdansk

Gdansk (tysk: Danzig) hører til blandt en af de mest spændende Polske byer.

Gdansk har i dag ca 470.000 indbyggere men området består egentlig af 3 byer der er vokset sammen til en stor by – området kaldes på Polsk trojmiasto der betyder de 3 byer , Gdansk, Sopot og Gdynia. Området har en befolkningskoncentration på over 1 million mennesker.

Efter 1ste verdenskrig blev byen en fristat kaldet Danzig, denne status havde byen fra 1919 – 1939. Den mørkeste dag i byens historie indtraf den 1 september 1939 da 2den verdenskrigs første skud blev løsnet af det Tyske slagskib “Schleswig-Holstein” der åbnede ild mod Polske stillinger på Westerplatte

I Marts 1945 blev Gdansk næsten fuldstændigt ødelagt under voldsomme kampe, efter 2den verdenskrigs afslutning kom byen igen under Polsk styre. Polakkerne er kendt for deres evne til at genopbygge og dette er Gdansk et fremragende eksempel på. Hele centrum af byen er genskabt så den står i fordums pragt og dette store arbejde har i dag givet os mulighed for at se den prægtige by som et levende museum.

Man kan få meget tid til at gå i og omkring Gdansk idet det ikke blot er byen der er smuk. Også området omkring byen byder på mange muligheder for spændende oplevelser. Besøg f.eks byerne Sopot og Gdynia, halvøen Westerplatte, Stutthof koncentrationslejren, eller den smukke natur i Kartuzy området der beboes af et specielt folk, kazubierne.

Forslag til forlænget weekend i Gdansk

Seværdigheder i Gdansk

Den gyldne port udgør den ene ende af “den lange vej” og er opført 1612 – 1614 i pragtfuld renaissance stil af Jan Strakowski efter tegninger af Abrahem van den Blocke.

Rådhuset

Rådhuset er en bygning der er opført i mange etaper, strukturen og de 2 nederste etager er opført i 1379 – 1382. I anden halvdel af 1400 tallet blev endnu en etage tilføjet. Tårnet stod færdigt i 1492 og renaissance kuplen blev opført i 1559 – 1561 af Dirk Daniels. Bymuseet er absolut et besøg værd idet man ikke kan komme til Gdansk uden at have set den pragtfulde “røde sal” der er et orgie i skulpturelt arbejde.

Lange Torv

Lange Torv ved afslutnigen af “den lange vej” bliver vejen bredere og skifter navn til “det lange torv” der regnes som den smukkeste del af Gdansk. På begge sider ligger pragtfulde patricier huse ned mod “grønne port”. På torvet finder man også statuen af Merkur der gør sig parat til at lette samt Neptun springvandet (Gdansk’s vartegn) der er et arbejde af Peter Husen i det tidlige 17 årh. bassinet er lavet af H.C.Stender 1757-1761. Der er mange smukke facader på Lange torv men Gdansk smukkeste bygninger skal fremhæves nr 10 kaldes “det gyldne hus” og nr 41 “Steffens hus”. Nr 41 regnes som det smukkeste hus i byen og blev bygget i 1609 – 1617 af Abraham van den Blocke, med dekorationer af Johann Voigt.

Mariakirken

Mariakirken. Intet besøg i Gdansk uden at have set Mariakirken opført i sen gotisk byggestil. Det er Polens største kirke og det er en af verdens største stenkirker. Kirken er 105 meter lang, 66 meter bred, 29 meter lofthøjde og klokketårnet når en højde af 78 meter. Kirken er opført i utallige etaper fra 1350 – 1502. Inde i kirken er der utallige seværdigheder især kan fremhæves Gotiske skulpturer af høj klasse, Bahr familiens gravsten udført af Abraham van den Blocke i 1614-1620, det astronomiske ur 1464 – 1470 af Hans Düringer.

Mastekranen

Mastekranen er en anden af Gdansk kendte bygninger og blev bygget i 1442 – 1444, trækostruktionen er ændret adskillige gange i det 17 og 18 årh. Bygningen fungerede som både mastekran og ligeledes til defensive militære formål. Genopbygget efter 2den verdenskrig finder du i dag arkæologisk museum i bygningen.

Lille og store mølle

Den lille mølle kan dateres til sidste halvdel af det 14 århundrede. Den store mølle på venstre side af kanalen blev opført af korsridderne i 1350 og var en af middelalder Europas største industrielle faciliteter.

Oplevelser med guide

Gdansk

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Billige rejser til Gdansk

Weekend i Gdansk Fly København - Gdansk - København 1/7 - 4/7 2021 med Ryanair Pris pr person 158 Dkr Overnatning f.eks Hostel Studio Kampus Garnizon 295 kr...
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Polen

#Polen #Covid19 Coronavirus status / statistik - Polen Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...
Hvis du kommer med skib kan du her se mere om terminaler og havne

Ferry Terminal Gdansk

#GdanskHarbour Majora Henryka Sucharskiego 70 80-601 Gdańsk Poland Terminal Information, Terminal Transfer, Hotel, Transport Links, City Guide, Tourist Information, Arrivals, Departures, Contact Information
Lufthavnsinformation med live opdaterede afgangs og ankomst tavler

Gdańsk Lech Wałęsa Airport

#GDN #Airport Gdańsk Lech Wałęsa Airport Port Lotniczy Gdańsk im. Lecha Wałęsy ul. Juliusza Słowackiego 200 80-298 Gdańsk Poland Airport website IATA: GDN ICAO: EPGD ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Airport Transfer, Hotel, Transport Links, City Guide,...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Gdansk #Poland #Citytour #Citywalk

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her