Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Bucharest

Rumænien - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Bukarest

#Bucharest Visit Bukarest Bukarest er hovedstaden i Rumænien og betragtes også som den mest økonomisk velstående by. Det blev oprindeligt bosat i midten af ​​1400 tallet...

Bukarest Citytour Video

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Bukarest

Bukarest er hovedstaden og største by i Rumænien med næsten 2 millioner indbyggere. Det er også landets økonomiske, kulturelle, industrielle og finansielle centrum. Nævnt for første gang i det 15. århundrede, blev byen hovedstad i 1862 og er vokset til en af de største byer i Østeuropa.

Mellem de to verdenskrige blev det også betragtet som en af de smukkeste byer i Europa, og fik efternavnet “Lille Paris”. Desværre havde byens arkitektur meget at lide under den kommunistiske periode. Ikke desto mindre har byen nogle fantastiske og smukke seværdigheder og vartegn, hvilket gør den til en perfekt destination til for eksempel en forlænget weekend.

Forslag til forlænget weekend i Bukarest

Dag 1

Start din første dag i Bukarest med byens mest berømte bygning. Parlamentspaladset, der er synligt fra rummet, er et imponerende syn. Opført under kommunistpartiets leder, Nicolae Ceausescu, er det kolossale parlamentspalads den næststørste administrative bygning i verden efter Pentagon. Paladset har 12 etager, 1.100 værelser og fire underjordiske niveauer, inklusive en enorm atombunker. I dag er det Rumæniens parlament der benytter bygningen, dele af det store bygningskompleks er et internationalt konferencecenter. Bygningen er bygget og indrettet udelukkende med rumænske materialer og er opført af landets bedste håndværkere. En guidet tur fører besøgende gennem en lille sektion af blændende værelser og enorme haller. Interiøret er fantastisk med krystallysekroner, mosaikker, egetræspaneler, marmor, bladguld, farvede glasvinduer og gulve dækket af flotte tæpper.

Oplevelser med guide

Parlamentspaladset – Skip køen, Bytur med guide, Pubcrawl i den gamle bydel
Kun et par minutters spadseretur fra paladset kan du besøge Bukarests gamle centrum. Byens unikke charme ses bedst i området kendt som Lipscani, der er et virvar af gader mellem Calea Victoriei, Blvd. Bratianu, Blvd. Regina Elisabeta og Dambovita floden. Den gamle bymidte er nu langsomt ved at blive omdannet til et eksklusivt kvarter. I begyndelsen af ​​1400-tallet etablerede de fleste købmænd og håndværkere – rumænske, østrigske, græske, bulgarske, serbiske, armenske og jødiske – deres butikker i denne del af byen. Snart blev området kendt som Lipscani, opkaldt efter de mange tyske handlende fra Lipsca eller Leiptzig. Blandingen af ​​nationaliteter og kulturer afspejles i blandingen af ​​arkitektoniske stilarter, fra barok til neoklassisk og art nouveau. I dag er der mange kunstgallerier, antikvitetsforretninger og kaffebarer i området. Se Hanul cu Tei, som er en rektangulær gårdhave mellem Strada Lipscani og Strada Blanari, hvor der ligger flere kunst og antikvitetsbutikker. Spis frokost på en af ​​de charmerende restauranter på Lipscani gaden.

Besøg Nationalhistorisk Museum, der ligger tæt på. Museet ligger i en neoklassisk bygning fra 1900 tallet, der engang var byens hovedpostkontor, udstillingerne giver dig et fantastisk indblik i Rumæniens spændende historie. Du kommer gennem 41 rum der viser landets udvikling fra forhistorisk tid til det 20. århundrede. Smukkest er rummet med nationalskattene, hvor du kan se en blændende udstilling af omkring 3.000 guldgenstande, herunder smykker og andre værdifulde genstande. Blandt udstillingerne er de 12 stykker af Pietroasele samlingen fra det 4. århundrede. Da den blev præsenteret på verdensudstillingen i 1867 i Paris, blev samlingen betragtet som den mest værdifulde skattesamling i verden. Et år senere blev samlingen vist på den anden årlige internationale udstilling i London og i 1872 på den internationale udstilling i Wien.

Din første dag i Bukarest kan du afslutte med en spadseretur i den smukke Cismigiu park, der ligger i centrum af byen. Parken blev designet i 1845 af den tyske landskabsarkitekt Carl Meyer og åbnede for offentligheden i 1860. Navnet, Cismigiu, kommer fra det tyrkiske cismea, der betyder “offentlig springvand”. Mere end 30.000 træer og planter blev hentet fra de rumænske bjerge, mens eksotiske planter blev importeret fra den botaniske have i Wien. Cismigiu er Bukarests ældste park og et fantastisk sted at nyde en pause fra den hektiske storby. I parken er der en sø hvor du kan leje en robåd, du kan sætte dig i den hyggelige ølhave, har du børn med på turen er der også en legeplads.

Dag 2

Start din anden dag i Bukarest med et besøg på det hyggelige landsbymuseum der ligger i Herestrau Park. Museet blev grundlagt ved kongelig anordning i 1936, det fascinerende udendørs museum, det største i Europa, dækker omkring 30 hektar ved søen Herastrau i Herestrau Park. Museet har en samling af 50 bygninger, der repræsenterer historien og Rumæniens landlige arkitektur. Bondehuse med stejle tag, stråtækte lader, bjælkehytter, kirker og vandmøller fra alle egne af landet blev adskilt, sendt til museet og genopbygget for at genskabe landsbyens omgivelser. I løbet af året afholder Landsbymuseet særlige begivenheder, hvor du kan se håndværkere, der demonstrerer traditionelle færdigheder inden for vævning, keramik og andet kunsthåndværk.

I gaderne mellem Bulevardul Mircea Eliade og Soseaua Kisileff kan du se smukke huse i arkitektoniske stilarter, der spænder fra 1800 tallets neoklassiske til det 20. århundredes art nouveau og moderne luksusvillaer. Husk også at se Bukarests helt egen Triumfbue der oprindeligt blev bygget af træ i 1922 for at ære de rumænske soldater, der kæmpede i Første Verdenskrig. Triumfbuen blev færdiggjort i granit i 1936. Buen er designet af arkitekten Petre Antonescu. Via en indvendig trappe kan du komme op på toppen af triumfbuen hvorfra du har en panoramaudsigt over byen.

Efter du har set triumfbuen kan du besøge to interessante museer. Besøg først Grigore Antipa naturhistorisk museum som er det største naturhistoriske museum i Rumænien med store samlinger af krybdyr, fisk, fugle og pattedyr. Mere end 300.000 artefakter og eksemplarer er udstillet, inklusive et dinosaurfossil. Museet har også en smuk sommerfuglesamling.

I nabobygningen ligger det rumænske landbrugsmuseum. Museet åbnede i 1906 og byder på den rigeste folkekunstsamling i Rumænien med over 90.000 artefakter, der viser det rumænske folks farverige og mangfoldige kulturliv. Keramiksamlingen har cirka 18.000 genstande fra de vigtigste keramikcentre i landet. Samlingen af folkedragter har næsten 20.000 traditionelle folkedragter, nogle fra begyndelsen af ​​det 19. århundrede, hvilket giver besøgende indsigt i de rumænske bønders stilarter og traditioner. Udstillingerne dykker ned i alle aspekter af livet i det landlige Rumænien.

Efter museumsbesøg kan du gå en tur på Victoriei Avenue. Calea Victoriei er Bukarests ældste og mest charmerende gade. Den blev anlagt i 1692 for at forbinde det gamle fyrstelige slot med Mogosoaia paladset og var oprindeligt brolagt med egetræsbjælker. Gaden blev til Calea Victoriei i 1878, efter den rumænske uafhængighedskrig. Mellem de to verdenskrige udviklede Calea Victoriei sig til en af ​​de mest fashionable gader i byen. Gå en tur langs denne gade fra Piata Victoriei til Piata Natiunilor Unite for at se nogle af de mest fantastiske bygninger i byen, herunder Cantacuzino paladset, den historiske revolutionsplads og CEC hovedkvarteret.

Dag 3

Din sidste dag i Bukarest kan du starte med at se Cotroceni paladset der i dag er museum. Den tidligere kongelig residens blev bygget mellem 1679 og 1681 af prins Serban Cantacuzino. I slutningen af ​​det 19 århundrede beordrede kronprinsen Ferdinand delvis nedrivning af paladset, som senere blev rekonstrueret i nyklassicistisk stil. I 1977 omdannede Nicolae Ceausescu det til et officielt gæstehus og der blev tilføjet ​​en ny fløj. Efter 1990 blev dele af paladset omdannet til museum. Den Orientalske Sal, Den Norske Sal og Dronningens Kammer er næsten uændret i forhold til det oprindelige design og er meget seværdige.

Besøg derefter det rumænske Athenaeum, der ligger på den anden side af gaden. Athenaeum stod færdigt i 1888 og blev finansieret med donationer fra borgere. Med den høje kuppel og doriske søjler ligner Athenæum et gammelt tempel. Herefter kan du besøge det kongelige slot og det nationale kunstmuseum. Slottet blev opført mellem 1927 og 1937 i nyklassicistisk stil og var kongeslot indtil 1947, hvor monarkiet blev afskaffet i Rumænien. I dag er det rumænske nationale kunstmuseum i paladset. Det er Rumæniens førende kunstmuseum som blev grundlagt i 1948 for at udstille den tidligere kongelige samling med rumænsk og europæisk kunst fra det 15 til det 20 århundrede.

Herefter kan du gå tilbage til Bukarests gamle centrum og se nærmere på det gamle fyrstelige palads og kirke. I centrum af det historiske område er resterne af Curtea Veche, bygget i det 15. århundrede af Vlad Tepes, også kendt som Vlad Dracula. Ifølge lokal viden holdt Vlad sine fanger i fangehuller, som begyndte under det fyrstelige palads og strakte sig ind under byen. Ved siden af ​​paladset ligger den gamle hofkirke, Biserica Curtea Veche, der stammer fra 1559 og er den ældste kirke i Bukarest.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Lufthavnsinformation med live opdaterede afgangs og ankomst tavler

Bucharest Henri Coandă International Airport

#OTP #Airport Bucharest Henri Coandă International Airport Aeroportul Internațional Henri Coandă București Calea Bucureştilor 224E Otopeni 075150 Romania Airport website IATA: OTP ICAO: LROP ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Airport Transfer, Hotel, Transport Links, City Guide,...

Bukarest Boutique & Luksushoteller

#Bucharest Bukarest Video Anbefalede luksushoteller Viser en liste over de mest populære luksushoteller, der anbefales af gæster. Luksus ferie Leder du efter en luksusferie i byen? Se på anbefalede...
Togrejser bliver mere og mere eftertragtede se stationsinformation billetpriser og rabat tilbud

CFR Gara București Nord

CFR Gara București Nord Piața Gării de Nord 010873 Bucureşti Romania Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Rumænien

#Rumænien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Rumænien Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Drik ikke ufiltreret vand fra hanen

Når du rejser er det vigtigt at vide hvor du uden problemer kan drikke postevand, og hvor det er bedre at lade være. De amerikanske...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Bucharest #Romania #Citytour #Citywalk #Sightseeing

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her