Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#Athens

Athen

#Athens Rejser til Athen Græsk kultur dominerende det globale samfund i flere århundreder. Visse dele af Bibelen er skrevet på græsk. Monumenter skabt til ære for...

Athen Citytour Video

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Athen

Athen er hovedstaden og største by i Grækenland, med over 3 millioner mennesker. En af de ældste og mest indflydelsesrige byer i den antikke verden, Athen har fået et verdensomspændende ry som et af de bedste turistmål. Med en historie på over 3.400 år menes Athen at være den vestlige civilisations vugge og demokratiets fødested.

Athen var også et center for kunst, filosofi og uddannelse, en magtfuld bystat og mange andre. I dag er Athen en by, hvor gamle vartegn er omgivet af moderne bygninger. Der er utallige ting at se og lave i byen, og selvom en 3-dages tur bestemt ikke er nok, vil den tillade besøg af de mest berømte seværdigheder.

Forslag til forlænget weekend i Athen

Dag 1

Den første dag på din rejse til Athen skal du starte med at besøge byens mest spektakulære og berømte syn, Akropolis, hvor det meste af dets antikke centrum var placere. Du skal dedikere en hel dag til besøget på Akropolis, med en pause til frokost. Når du starter din opstigning til klippen, kommer du forbi Propylaea. Et af den klassiske arkitekturs mesterværker. Den blev designet af arkitekten Mnesicles og bygget i 437-432 f.Kr. over en tidligere Propylaea. Propylaea består af en hovedsal og to sidefløje. Nordfløjen skulle rumme en udstilling af malerier og fik navnet Pinakotheke (Galleri).

En af de vigtigste bygninger er Parthenon, det er et arkitektonisk mesterværk, hvis betydning kun kan forstås, når du står foran det og hører dets historie og hemmeligheder. Dette unikke tempel var dedikeret til gudinden Athena og blev bygget af marmor. Under Parthenon ligger ruinerne af det tidligere Parthenon, et arkaisk tempel, der dateres tilbage til det 6. århundrede f.Kr. Parthenon er et tempel med 8 søjler på hver af de korte sider og 17 søjler på de lange sider. Statuen af Athena blev placeret inde i templet. Den blev lavet af den berømte billedhugger Pheidias, som også overvågede hele byggeprocessen.

Nikes tempel er også et besøg værd, det blev bygget på sydsiden af ​​Propylaea cirka i 420 f.Kr. for at mindes ​​grækernes sejr over perserne. Et andet stort bygningsværk er Erechtheion, der blev bygget i perioden 420-406 f.Kr. i den helligste del af Akropolis: området, hvor gudinden Athenas hellige symbol, oliventræet, voksede. Dette træ blev ødelagt af persere. Ifølge historien blomstrede træet igen, da perserne blev besejret.

Oplevelser med guide

På den sydlige skråning af Akropolis er den vigtigste struktur Dionysos Teater. Dette første teater i den vestlige verden blev bygget på stedet for en helligdom. Det arkaiske tempel, der indeholder et billede af Dionysos, stammer fra omkring 540 f.Kr. Teatret blev bygget i slutningen af ​​det 6. århundrede f.Kr. omkring et allerede eksisterende cirkulært teater, som stadig kan ses blandt ruinerne. Det var på denne scene, at skuespil af Aischylos, Sofokles, Euripides og Aristofanes, som stadig inspirerer teatergængere i dag, blev opført.

Der er mange andre imponerende monumenter på Akropolis som du bør besøge: Artemis tempel, Erechteum, Pericles Odeion, Asclepion, Thrasyllus monumentet og mange andre.

Dag 2

Start din anden dag i Athen med at besøge Akropolis museum som kan kaldes et sted med pemanent arkæologisk udgravning. Akropolis museet blev bygget i 2008 ved et ​​UNESCOs verdensarvssted og er uden sidestykke med genstande, der dækker fra bronzealderen til det byzantinske Grækenland. Akropolis monumenter har modstået de sidste århundreders hærgen, både fra oldtiden og middelalderen. Indtil det 17 århundrede skildrede udenlandske rejsende, der besøgte monumenterne, de klassiske bygninger som værende intakte. Sådan forblev det indtil midten af det ​​17 århundrede, hvor Propylaiaen blev sprængt i luften, mens den blev brugt som krudtlager. Tredive år senere ødelagde de osmanniske besættere det nærliggende tempel Athena Nike for at bruge dets materialer til at styrke befæstningen af ​​Akropolis. Det mest fatale år for Akropolis var dog 1687, hvor meget af bygningens blev sprængt i luften, forårsaget af en bombe fra de venetianske styrker. Det nye Akropolis museum har et samlet areal på 25.000 kvadratmeter med udstillingsareal på over 14.000 kvadratmeter, ti gange mere end det gamle museum på Akropolishøjen.

Fortsæt til den antikke agora som ligger ved foden af ​​Akropolisklippen tæt på metrostationen “Theseion”. I antikken var Agora ikke kun et kommercielt centrum, men også et politisk, kulturelt og religiøst. Dette område omfattede administrative bygninger, templer, offentlige tjenester og domstole. Byens indbyggere samledes her for at købe og sælge produkter, for at blive informeret om aktuelle anliggender, kritisere regeringen, udveksle ideer eller bare starte en samtale. Områdets historie begynder fra den neolitiske æra, men dets monumenter er fra forskellige historiske perioder: fra klassisk tid til det 11. århundrede e.Kr.

Besøg derefter Agora museet, som ligger i Stoa Attalos, en rekonstrueret bygning, oprindeligt fra omkring 150 f.Kr. Det karakteristiske ved museet er, at udstillingerne alle er tæt forbundet med det athenske demokrati, da Agora var omdrejningspunktet for byens offentlige liv. Stoaen i Attalos blev opdaget under udgravninger mellem 1859 og 1902. I 1953-56 blev det rekonstrueret for at udstille fundene fra udgravningerne ved Agora. I 1957 overtog den græske stat ansvaret for administrationen og sikkerheden af ​​museet og det arkæologiske område.

Efter frokost kan du besøge det charmerende Forum Romanum. Den romerske agora i Athen blev grundlagt i slutningen af ​​det første århundrede f.Kr. og dets konstruktion blev finansieret af Julius Cæsar og Augustus. Sandsynligvis det mest imponerende historiske sted ved Athens romerske agora er det, der er kendt som Vindenes Tårn. Et ur, vejrhane, solur og kompas alt i ét, menes dette monument generelt at dateres til det første århundrede f.Kr. og er meget velbevaret. Ved Athens romerske agora ligger også Athena Archegetis porten samt resterne af nogle gamle offentlige toiletter.

Ved foden af ​​Akropolis ligger det historiske Plaka distrikt med en stor labyrint af gader og kykladisk arkitektur. I dette område er der mange restauranter, taverner, barer og butikker. og det er et af byens mest populære og pulserende områder. De fleste af gaderne er blevet lukket for biltrafik, selvom du stadig skal holde et vågent øje med en motorcykel eller varebil, der kører for hurtigt.

Dag 3

Et af Athens vigtigste museer er det nationale arkæologiske museum. Museumelskere vil måske aldrig forlade sin omfattende samling af græsk kunst. Denne smukke samling i hjertet af Athen er et museum i virkelig verdensklasse. Souvenirjægere vil også nyde den velassorterede gavebutik fyldt med officielle reproduktioner af mange af de udstillede genstande. Museet ligger i en imponerende neoklassisk bygning fra slutningen af ​​det nittende århundrede. Det enorme udstillingsrum med mange gallerier på hver etage er i alt cirka 8.000 kvadratmeter med fem store permanente samlinger:

  • Samlingen af ​​forhistoriske antikviteter, som omfatter værker fra de store civilisationer, der udviklede sig i Det Ægæiske Hav fra det sjette årtusinde f.Kr. til 1050 f.Kr. (neolitisk, kykladisk, mykensk), og fund fra den forhistoriske bosættelse ved Thera.
  • Skulptursamlingen som viser udviklingen af ​​oldgræsk skulptur fra det syvende til det femte århundrede f.Kr. med unikke mesterværker.
  • Samling med vaser og mindre objekter har repræsentative værker af oldgræsk keramik fra det ellevte århundrede f.Kr. til den romerske periode og den kendte Stathatos samling.
  • Bronzesamlingen med mange statuer, figurer og mindre genstande.
  • Den egyptiske og nærøstlige antiksamling med genstande fra den før-dynastiske periode (5000 f.Kr.) til den romerske erobring.

Besøg derefter et andet interessant museum, Kykladisk kunstmuseum, med udstillinger omkring gamle kulturer i Det Ægæiske Hav og Cypern, med særlig vægt på kykladisk kunst fra det 3. årtusinde f.Kr. Samlingerne indeholder omkring 3 000 genstande af kykladisk, oldgræsk og cypriotisk kunst. Mere end 500 præsenteres online, sammen med korte introduktioner til de store perioder af ægæisk og cypriotisk arkæologi, særlige emner og lister over tilgængelige ressourcer.

Efter museumsbesøg kan du gå til Syntagma pladsen og spise frokost i en af ​​restauranterne. Syntagma er hjertet af Athen på mange måder. Det er et stort, åbent torv, hvor der ofte er kulturelle begivenheder, det er pladsen hvor mange af Athens berømte luksushoteller ligger, det er et knudepunkt for offentlig transport, og det er her parlamentet ligger.

Besøg Mitropoli katedralen der ligger tæt på Syntagma pladsen. Da Athen blev Grækenlands hovedstad i 1834, var der brug for en katedral. Byggeriet af Mitrópoli startede juledag i 1842 hvor kong Ottos og dronning Amalias indviede byggeriet. Tre arkitekter og 20 år senere stod katedralen færdig. Kongen og dronningen var til stede ved indvielsen den 21. maj 1862 til ære for Evangelismós Theotókou.

Som afslutning på dagen kan du gå en tur på Filopappos højen som er et smukt frodigt grønt område, med mange smukke monumenter og en fantastisk udsigt over Parthenon og Akropolis. Filopappos monumentet blev bygget i det 2. århundrede e.Kr. af byens borgere til ære for den velgørende guvernør i Syrien, Gaius Julius Antiochus, som også var kendt under navnet Filopappos.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Athen 8 dage kun 1429 kr

Athen 8 dage Afrejse fra København: 03/09 2020 Hjemrejse fra Athen: 10/09 2020 Overnatning: Classic Homm Apartment, TrustYou bedømmelse 9.6 Vi har gennemskuet et godt tilbud rejse til...

Athen Boutique & Luksushoteller

#Athens Athen Video Anbefalede luksushoteller Viser en liste over de mest populære luksushoteller, der anbefales af gæster. Athen er et af de få steder i verden, man kan...

Athen City Walk

#CityWalk City Walking Tour Athens, video Athens https://www.youtube.com/watch?v=KBgfbxgD22U   #Athens #Greece #Citywalk #Sightseeing #Video
Lufthavnsinformation med live opdaterede afgangs og ankomst tavler

Athens International Airport

#ATH #Airport Athens International Airport Athens International Airport Eleftherios Venizelos / Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» Attiki Odos Spata Artemida 190 04 Greece Airport website IATA: ATH ICAO: LGAV ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Airport Transfer,...
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Grækenland

#Grækenland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Grækenland Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Athens #Greece #Citytour #Citywalk #Sightseeing

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her