Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#History

Ungarn

#Hungary Rejser til Ungarn Ungarn er måske ikke det største land, du vil vælge at besøge i år, men det betyder ikke, at der ikke er...

Ungarns historie video

Historie kort fortalt

Ungarn har været beboet med forskellige stammer og grupper som kelterne og romerne. Magyarerne, en lille nomadegruppe, der oprindeligt kom fra den centralasiatiske steppe, havde stor indflydelse på Ungarn. Det menes, at de nåede landet i det 9. århundrede e.Kr., og efter at have mødt meget lidt modstand, dannede de et samlet og vellykket kongerige.

Sidst i det 10. århundrede dannede prins Géza en alliance med det store Hellige Romerske Rige, som bragte katolicismen til Ungarn. Både Géza og hans søn Vajk blev døbt, og Vajk tog det kristne navn Stephen. Da Stephen blev konge tre år senere, gik han i gang med at etablere Ungarn som en kristen nation. Under hans regeringstid nød landet en periode med fred, og Stephen er ofte blevet kaldt Ungarns grundlægger. Mindre end et halvt århundrede efter hans død blev han kanoniseret og er stadig en populær helgen i landet.

Kongeriget faldt til sidst i slutningen af ​​det 13. århundrede, og mange kæmpede for at overtage det. Ungarn kom under det franske hus Anjou, som vendte tilbage til en erobringspolitik. Over for konstante trusler fra det ekspanderende osmanniske rige vendte Ungarn sig til Matthias Corvinus i det 15. århundrede. Anset for Ungarns sidste store middelalderlige hersker, var Matthias med til at gøre Ungarn til en af ​​Centraleuropas vigtigste magter. Landet blomstrede i en guldalder, men desværre var Matthias’ efterfølgere ikke så dygtige som han, og Ungarn faldt under osmannisk styre.

Landet var opdelt i tre dele, det ungarske kongerige, det habsburgske herredømme og det tyrkiske herredømme. Da det osmanniske rige begyndte at aftage i det 17. århundrede, blev Ungarn en del af det habsburgske herredømme. Under Ferenc Rákóczi, en ungarsk aristokrat, engagerede borgerne sig i en uafhængighedskrig, der varede fra 1703-11. De var i stand til delvist at tage deres uafhængighed tilbage ved at underskrive en fredsaftale i 1711.

Da revolutionen skyllede over Amerika og derefter Europa, var der flere opstande i midten af ​​det 19. århundrede. Kompromisloven af ​​1867 førte til oprettelsen af ​​det dobbelte monarki i Østrig og Ungarn. På trods af denne handling eksisterede begge lande uafhængigt af hinanden, idet de kun konfererede om forsvar og udenrigsforbindelser. “Dualismens tidsalder” bragte en kulturel genfødsel i Ungarn, og meget af Budapest blev bygget i løbet af denne tid.

Efter at ærkehertug Franz Ferdinand af Østrig (som også var prinsen af ​​Ungarn) blev myrdet af serbiske Gavrilo Princip i 1914, erklærede Ungarn krig mod Serbien. Dette var kendt som det skud, der blev hørt rundt om i verden, og bragte Ungarn ind i Første Verdenskrig, allieret med Tyskland. Efter krigen, i 1918, blev unionen med Østrig opløst. Admiral Miklos Horthy blev valgt i 1920 og indledte en “hvid terror”, hvor landet blev utroligt højre og konservativt. Horthy fortsatte ind i 1930’erne, men håbede, at en alliance med Tyskland ikke ville betyde krig. Desværre var dette ikke tilfældet, og Ungarn sluttede sig til krigen med Tyskland i 1941. Ungarske soldater blev brugt som kanonføde, mens cirka 430.000 ungarske jøder blev deporteret til Auschwitz og andre arbejdslejre.

Efter krigen blev Ungarn en republik og krympede betydeligt i størrelse. Sovjeterne tog over og fremtvang den ungarske revolution i 1956. Oprøret blev stoppet, men ikke før omkring 20.000 mennesker blev dræbt og en kvart million blev forvist. Det ungarske socialistiske arbejderparti lancerede under ledelse af János Kádár et program, der ville liberalisere landets socialøkonomiske tilstand. I midten af ​​1970’erne blev Ungarn anset for at være foran ethvert andet sovjetisk blokland med hensyn til levestandard.

Efter Sovjetunionens fald i 1989 kunne Ungarn afholde sit første frie valg i 1990. Landet blev fuldgyldigt medlem af EU i 2004.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Hvad spiser man i Ungarn

#Foodie Ungarn Foodie Video Mad i Ungarn Traditionelle retter er normalt centreret omkring kød, grøntsager, frugt, brød og ost. Ungarsk mad er også kendt for at være...

Julemarkeder i Ungarn 2021

Ungarn turistinformation Julemarkeder i Ungarn Her kan du finde mere information om de mest populære julemarkeder i Ungarn Julemarkeder Ungarn 2021 Vi opdaterer jævnligt liste med julemarkeder efterhånden...
Tandbehandling i udlandet se anbefalede klinikker og se anmeldelser fra kunder

Tandlæger i Ungarn

Tandlæger i Ungarn På tandlægerejse og ferie i Ungarn !  Rigtigt mange danskere vælger at tage på tandrejser og ferie på samme tid. Hvis du leder...

Togrejser Ungarn

Rejser med tog i Ungarn Ungarn og Budapests store Keleti banegård er en af de helt store togskifte destinationer. Fra Budapest udgår en lang række...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her