Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#History

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Tysklands historie video

Historie kort fortalt

I meget af sin varierede og interessante historie har Tyskland kun været ét samlet land i kort tid. I stedet var det, der nu er kendt som Tyskland, engang stater, fyrstendømmer, kongeriger og meget mere i sin lange fortid. Med sin ofte splittede tilstedeværelse forsøgte mange mennesker at forene landet, herunder Karl den Store fra Det Hellige Romerske Rige. I det 9. århundrede havde Karl den Store succes med at herske over et stort territorium, der omfattede det moderne Tyskland, men alligevel var det ikke stærkt nok til at holde, og inden for en enkelt generation var territoriets magt blot symbolsk.

Det 14. århundrede viste sig at være katastrofalt ikke kun for et fragmenteret Tyskland, men for hele Europa. Krige og den sorte pest udslettede mellem 30-60% af kontinentets befolkning. I det 15. århundrede havde habsburgerne succes med at sikre sig et greb om den hellige romerske kejser, som ville vare ind i det 19. århundrede. Desværre var imperiets forskellige territorier konstant i modstrid med hinanden, hvilket forhindrede den enhed, der var opstået i Frankrig og England.

Reformationen, en utrolig vigtig periode i europæisk historie, blev født i Tyskland, da Martin Luther postede sine 95 teser på byens torv. Luther håbede at fremhæve korruptionen i den katolske kirke, og som et resultat udløste hans ønske om forandring reformationen, der spredte sig hurtigt over hele kontinentet. De næste to århundreder var vidne til den videnskabelige revolution, og mange store tænkere dukkede op fra Tyskland som Nicholas Copernicus og Johannes Kepler.

Det 19. århundrede var en tid med forandring for Tyskland, da ønsket om forening voksede. Træt af adskillige stater, hver med deres egen hersker og endda valuta, søgte en stor del af befolkningen nationalitet. Marts revolutionen brød ud i 1848, men var i sidste ende mislykket, da kong Friedrich Wilhelm VI afviste en forenet nation, fordi det ville true hans magt. Imidlertid var foreningen uundgåelig og fandt sted mere end to årtier senere i 1871, efter den fransk-preussiske krig. Denne forening blev indledt af Otto von Bismarck, som hjalp med at opretholde freden i Europa indtil 1914.

Første Verdenskrig var en massiv konflikt fra 1914 til 1918 mellem de allierede, Storbritannien, Frankrig og Rusland og centralmagterne, Tyskland og Østrig-Ungarn. Det resulterede i mere end 9 millioner dødsfald og en utrolig mængde ødelæggelse. Da Tyskland blev besejret i 1918, ophørte det tyske rige med at eksistere, og Versaille-traktaten i 1919 lagde ansvaret for krigen på Tyskland. Landet blev tvunget til at betale erstatning, begrænse militæret og opgive territorium.

Efter krigen gik Tyskland ind i Weimar-republikken, som søgte at skabe demokrati. Men i midten af ​​1933 ødelagde Adolf Hitler og det nationalsocialistiske tyske arbejderparti ideen om demokrati og etablerede i stedet et diktatur. Under Hitler fratog Nürnberg-lovene fra 1935 Tysklands jødiske og romabefolkning deres statsborgerskab og fratog alle deres rettigheder. På trods af denne terror iværksatte Hitler programmer for offentlige arbejder, der hjalp med at bringe Tyskland ud af den økonomiske katastrofe under Første Verdenskrig, og dermed gjorde ham populær blandt en stor del af befolkningen.

Anden Verdenskrig var en global krig, der var den mest dødelige konflikt i menneskehedens historie. Holocaust var ansvarlig for omkring seks millioner jøders død, såvel som mere end en million romaer, kommunister, homoseksuelle med mere. Da krigen sluttede i 1945, begik Hitler selvmord, og Tyskland blev opdelt i fire besatte zoner ledet af Sovjetunionen, USA, Storbritannien og Frankrig. Af disse zoner opstod to stater, Østtyskland og Vesttyskland. Mens Østen kom bagud økonomisk, voksede Vesten til at blive en af ​​verdens rigeste nationer.

Disse to stater fortsatte i årevis indtil 1990, hvor Tyskland igen blev forenet, og den berygtede Berlinmur blev væltet. I dag har Tyskland den største økonomi i Europa og er kommet langt fra det 20. århundredes rædsler.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Blåt sygesikringskort i Tyskland

Tyskland Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 112 Gratis behandling hos læger og hospitaler tilknyttet den offentlige sygeforsikring Telefon N/A Tyske sundhedsmyndigheder website EU om regler for...

Burghotel auf Schönburg

Burghotel auf Schönburg Om hotellet Dette majestætiske middelalderslot med historie tilbage til det 10. århundrede ligger på toppen af ​​en bakke med udsigt over Rhinen. Her...

Hotel Atlantic Kempinski

Hotel Atlantic Kempinski Om hotellet Hotel Atlantic Kempinski ligger i Hamburgs centrum ved Alster søen og det er et eksklusivt hotel med høj klasse. I hotellets...

Hotel Burg Rabenstein

Hotel Burg Rabenstein Om hotellet Burg Rabenstein er hvad du forventer af en massiv tysk borg. Slottet ligger højt over Ailsbachtal dalen i smuk natur. Hotellet har...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her