Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#History

Tyrkiet Turistinformation - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Tyrkiet

#Turkey Rejser til Tyrkiet Mest populær i Tyrkiet Antalya – den tyrkiske rivieras travle hovedstad Den charmerende storby Antalya byder på mange kulturelle oplevelser og er centralt placeret i forhold...

Tyrkiets historie video

Historie kort fortalt

Tyrkiet har en af ​​de rigeste og mest interessante historier i verden. En kulturel smeltedigel med en unik beliggenhed, bogstaveligt talt en bro mellem Europa og Asien, har Tyrkiet set folk flytte til og fra i mange århundreder. I løbet af det første årtusinde f.Kr. begyndte græsk indflydelse at sprede sig gennem Anatolien. Perserne invaderede i 547 f.Kr. og havde succes med at aflive græsk ekspansion, hvilket effektivt afsluttede de resterende hjemmedyrkede anatolske kongeriger.

Persisk styre varede indtil 334 f.Kr., da Alexander den Store og hans makedonske hær ankom til Anatolien. Alexander fortsatte gennem Persien og erobrede hele den kendte verden. Desværre efterlod han ingen arving, og efter hans død i 323 f.Kr. blev det imperium, han havde dannet, delt mellem hans generaler. Forskellige kortlivede kongeriger blev skabt, og Rom begyndte at kaste et øje på regionen og blev den næste fremtrædende figur i tyrkisk historie, der introducerede kristendommen til landet.

Som tiden gik, blev Romerriget overbelastet og var ude af stand til at fortsætte yderligere ekspansion. Araberne ankom i det 7. århundrede og bragte nyt sprog, civilisation og religion – islam. I 1300 etablerede en tyrkisk bey, Osman, Det Osmanniske Rige. Osmannerne blev en sammensmeltning af græske og tyrkiske, muslimske og kristne elementer. Osmannerne oplevede en guldalder under Süleyman (1520-66), desværre blev sultanerne, der fulgte, blegne i sammenligning og kunne ikke matche Süleymans succes. Også militæret, der havde hjulpet med udvidelsen af ​​imperiet over 250 år, begyndte at blive trætte. I slutningen af ​​det 17. århundrede så imperiet i tilbagegang, fortabte territorium og faldt bagud i Vesten.

Nationalisme var i høj grad et fremmed begreb for det osmanniske imperium, som havde tilskyndet til sameksistens mellem forskellige folk og kulturer. Men efter at have været vidne til oprettelsen af ​​nationalstater i Vesteuropa, begyndte ønsket om at omfavne individuelle kulturer og dermed kaste det “osmanniske åg” af sig. Uafhængighed blev givet til Grækenland i 1830 og til Rumænien, Montenegro, Serbien og Bosnien i 1878.

Den første Balkankrig var katastrofal for imperiet, og tabte både Makedonien og Bulgarien, hvor tropper hurtigt nærmede sig Istanbul. Det Osmanniske Rige fik tilnavnet “Europas syge mand”. Valget af at støtte den forkerte side under Første Verdenskrig tvang Tyrkiet til at forsvare deres territorium på flere fronter, og som et resultat blev imperiet i det væsentlige opdelt efter krigen.

Efter en yderligere konflikt med grækerne førte en traktat i 1923 til, at fremmede magter forlod Tyrkiet, og de moderne grænser blev etableret. Landet var meget fattigt og så til Mustafa Kemel i hans nye rolle som præsident. Han ønskede at skabe et forenet land i et forsøg på at undgå de separatistiske bevægelser, der havde ødelagt landet. Desværre ignorerede han kurdernes kulturelle eksistens. Dette resulterede i kurdiske oprør, det første af flere, der ville ske i det 20. århundrede.

1920’erne og 1930’erne var perioder med reformer, der bragte Tyrkiet på linje med Vesten frem for Mellemøsten. Tyrkiet forblev neutralt under Anden Verdenskrig og blev en amerikansk allieret. Ved valget i 1983 kom Turgut Ozal til magten, hvilket medførte vigtige økonomiske og juridiske reformer. Under Golfkrigen spillede Tyrkiet en fremtrædende rolle i den allierede invasion af Irak og cementerede deres plads i det internationale samfund. Afslutningen på krigen var med til at kaste lys over det kurdiske folks situation.

Det nye årtusinde var en tid med stort håb for landet. I 2002 vandt Retfærdigheds- og Udviklingspartiet valget, og lederen Recep Tayyip Erdogan var opsat på at få adgang til EU. Grundloven blev ændret, og det kurdiske folk fik større kulturelle rettigheder. I løbet af det sidste årti har Tyrkiet gennemført mange reformer i et forsøg på at styrke dets demokrati og økonomi.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Hvad spiser man i Tyrkiet

#Foodie Tyrkiet Foodie Video Mad i Tyrkiet Tyrkiets køkken er en blanding af påvirkninger fra de forskellige kulturer, der har beboet Tyrkiet gennem århundreder, hvor Middelhavets indflydelse...
Tandbehandling i udlandet se anbefalede klinikker og se anmeldelser fra kunder

Tandlæger i Tyrkiet

Tandlæger i Tyrkiet På tandlægerejse og ferie i Tyrkiet !  Rigtigt mange danskere vælger at tage på tandrejser og ferie på samme tid. Hvis du leder...

Togrejser Tyrkiet

Rejser med tog i Tyrkiet Hvis du skal starte en togrejse i Tyrkiet og du ankommer med offentlig transport vil det bedste være: Direkte togforbindelser til...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Tyrkiet valuta, Lira

1 Lira = 100 kurus. 1, 5, 10, 25, 50 kurus ₺1 Lira₺5, ₺10, ₺20, ₺50, ₺100, ₺200 Lira Turkish National Bank #turkey #lira #try #currency

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her