Tirana International Airport Nënë Tereza / Rinas International Airport
Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës Nënë Tereza
Tirana
Albania
Airport website

IATA: TIA
ICAO: LATI

ARRIVALS

DEPARTURES

Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Se flyankomst tavler

Se flyafgangs tavler

Tirana er en by med rødder solidt plantet i det Osmanniske Riges jord. Byen blev grundlagt i det 17. århundrede, og voksede efterhånden til og blev Albaniens hovedstad.

Selve området har været beboet siden bibelsk tid, da udgravninger midt i Tirana afslørede en romersk gård, der senere var blevet omdannet til en kirke uden sideskibe.

Selve byen blev udsat for mange kampe i begge verdenskrige, hvilket kulminerede i en sidste kamp mellem landets egne kommunistpartier og det nazistiske regime i 1944. Nazisterne trak sig tilbage og Albanien kom under kommunistisk styre i de næste 50 år. Funktion erstattede arkitektonisk glans på dette økonomisk nedtrykte tidspunkt, indtil der blevet etableret en markedsøkonomi først i 1990’erne.

Man kan stadig se spor overalt af den tid, byen var bag jerntæppet, men i disse spor er der unik skønhed, man kun kan se i Tirana.

Det Nationale Kunstgalleri giver en vidunderlig følelse af fred og ro

Det Nationale Kunstgalleri fremviser albanske kunstnere fra de sidste 7 århundreder, og har også mindre udstillinger af udenlandske kunstnere i dets mange lokaler. Der er til enhver tid over 4000 kunstværker udstillet i denne statsejede institution, hvis interiør har gennemgået en større restauration inden for det sidste årti. Der er også et online museum, man kan udforske, hvor man kan finde yderligere oplysninger om de udstillede kunstnere.

Mens du besøger museerne i Tirana, skal du også sørge for at tage dig tid til at udforske de Nationale Museer for Videnskab og Arkæologi. Hvert museum byder på et unikt indblik i de præstationer, der kommer fra dette område, og de er hvert især tilknyttet et statsuniversitet. Der er flere udstillinger her, der udforsker dette områdes historie, hvoraf nogle daterer tilbage til historiske tider.

Tirana er fyldt med fantastiske restauranter!

Der er mange vidunderlige steder, hvor du kan udforske de kulinariske muligheder i Tirana, men den bedste er nok Restorant Piceri ERA. Der er et stort udbud af lokale retter at vælge imellem, og priserne er meget rimelige for regionen. Restauranten har central adgang til flere af Tiranas seværdigheder, og du kan smage på både almindelige egnsretter og haute cuisine efter ønske.

Efter du nyder lidt af det lokale køkken, skal du sørge for at tage nogle få øjeblikke til at besøge det grønne område, Lanë. Det er et vidunderligt sted at finde lidt fred og ro, da denne å bugter sig gennem byen, men sørg for at blive ude af vandet. Det er meget forurenet.

Find en leje bil her

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Skal du finde transfer til og fra byen ?

Hvis du skal bruge transfermulighed til og fra centrum kan du forsøge en søgning her.

Se hvor lufthavnen ligger

På kortet her kan du se hvor lufthavnen ligger i forhold til centrum af byen

Rejser til Albanien

Albanien er stadig et af de lande, der ikke er på den gennemsnitlige persons radar, når det gælder ferieplanlægning, men det kan snart ændre sig.

Selvom dette land er ret isoleret på grund af dets beliggenhed, er dets kultur, ånd og arv meget rig. Og det også et sted, hvor dine surt tjente penge kan række længere, end du måske ville forestille dig, næste gang du skal på ferie. Her ser du, hvorfor du bør besøge Albanien i det næste års tid.

De mange oldtidsruiner

Alle elsker en god oldtidsruin. UNESCO har sat mange af dem over hele verden på Verdensarvslisten for at hjælpe med at beskytte dem. Albanien har flere, der også er beskyttede, men på grund af deres afsides beliggenhed er de ikke så overrendte som andre steder i Europa. Forestil dig at besøge en by fra det 13. århundrede i al sin autentiske pragt for en slik – og så vil du endda sandsynligvis få stedet for dig selv.

Fantastiske slotte

Albaniens slotte ligner noget, der hører til i en detektivfortælling i stedet for et eventyr, men det gør dem skam ikke mindre storslåede. Nogle er endda blevet fuldstændig restaureret for at hjælpe besøgende se dette lands fabelagtige fortid. Du vil finde slotte på strande, på bjergtoppe og sommetider endda midt på en stor mark omgivet af kvæg.

Tusindvis af bunkere

Albanien blev i sin tid styret af en mand ved navn Enver Hoxha. Denne diktator var ret bange for, at nogen måske ville forsøge at erobre hans land, så han byggede næsten 1 million betonbunkere for at lave et landbaseret forsvar mod invaderende hære eller faldende atomvåben. Disse står som blot et af de interessante vidnesbyrd til årtier af kommunistisk styre, man kan opleve i dag.

Albanien er langt et af verdens mest mangesidige og tolerante lande, hvilket gør det til et indbydende sted at gå på opdagelse. Hvis du er klar til at være opdagelsesrejsende i stedet for turist i din næste ferie, bør du planlægge dette land som dit feriemål. Det er en beslutning, du ikke vil fortryde.

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Tirana
scattered clouds
25 ° C
25 °
25 °
83 %
2.1kmh
40 %
man
26 °
tirs
31 °
ons
32 °
tors
31 °
fre
30 °

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here