Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#Tallinn

Estland

#Estonia Rejser til Estland Hvis du altid har ønsket dig at gå på opdagelse i Estland, er det nu, du skal få dine drømme til at...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Rejser til Tallinn

 

 

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Estlands turistkontor

#Touristboard Estonia Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO #Estonia #visitEstonia #iEstonia #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Estland

#Estland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Estland Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Estland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#estonia #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Tallinn
clear sky
10 ° C
10 °
10 °
32 %
10.8kmh
0 %
fre
10 °
lør
7 °
søn
7 °
man
8 °
tirs
7 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Seværdigheder i Tallinn

Den danske konges have

Dette område i Tallinn er hvor Dannebrog siges at være faldet ned fra himlen i 1219. Ligger på adressen Lühike jalg 9a, Tallinn

Rådhustorvet i Tallinn

Rådhustorvet har altid været møde- og markedsplads så det er vel en god start at begynde sin tur i Tallinn her i byens centrum. Masser af koncerter og udendørs servering i sommerperioden.

“L markerer stedet” Kig efter de 2 sten der viser bogstavet L i hjørnet af rådhustorvet nærmest Raeapteek. Dette L markerer en af de mere bizarre historier fra middelalder Tallinn.

Det gamle rådhus

Tallinns rådhus er det bedst bevarede middelalder rådhus i Nordeuropa. Rådhuset menes at have stået på pladsen siden 1322. I 1404 var rådhuset ombygget hvor facaden som den ses i dag stammer fra. Vejrhanen på toppen af tårnet er udformet som byvagten Vana Toomas (gamle Tomas).

Sankt Olavkirken

Sankt Olavkirken er Tallinns største middelalder bygningsværk og det er den bedst kendte af alle Tallinns kirker.

Rådhusapoteket, verdens ældste apotek

Rådhusapoteket er verdens ældste fungerende apotek , her har været apotek uafbrudt siden 1422.

Sankt Katarina kloster

Skt Katarina, dominikaner kloster er opført i slutningen af 1200 tallet, munkene kom dengang hovedsageligt fra dominikaner klosteret i Ribe. Klosteret nedbrændte under reformationen i 1524. I dag er kun en mindre del af klosteret bevaret.

Katarinagaden

Katarinagaden tidligere kaldet munkegangen starter ved indgangsporten i Vene gaden og går så langs med dominikanerklosteret Katarinakloster hvor den slutter ved indgangsporten Müürivahe 33. Katarinagaden er et af de fremmeste eksempler på middelalder Tallinn og det er den gade der er allermest populær blandt turister

Bymuren med forsvarstårnene.

Muren omkring Tallinn var den stærkeste i 1500 tallets nordlige Europa, 1,8 kilometer af bymuren har overlevet til i dag. I middelalderen var muren 3 meter bred , 16 meter høj og 4 kilometer lang.

Kiek in de Kök, forsvarstårnet

Tårnet er 38 meter højt og der er i dag indrettet museum. På den øverste etage er der indrettet en café der byder på en fantastisk udsigt ud over Tallinn’s gamle bydel.

Aleksander Nevsky katedralen

Aleksander Nevsky katedralen er en stor og rigt dekoreret ortodoks kirke opført i en historisk blandet stil. Kirken stod færdig i 1900 på den tid hvor Estland hørte ind under det russiske zar rige.

Romersk Katolske Skt Peter & Paul katedral

Romersk Katolske Skt Peter & Paul katedral, Peeter-Pauli kirken i Tallinn er opført i 1844 oven på murene af et middelalder kloster.

Tallinns synagoge

Den nuværende synagoge er et skattet bygningsværk i Tallinn der kombinerer den moderne arkitektur med en traditionel synagoge arkitektur.

Helligåndskirken med Berndt Notkes alterskab

På facaden ser du uret der stammer fra 1600 tallet og som udover at vise tiden korrekt, også viser hvor dygtige håndværkere man var i 1600 tallet.

Frihedstorvet

Frihedstorvet er Tallinns hovedtorv. På sejrsdagen 2009, den 23 juni indviedes her mindesmærket for frihedskrigen.

Musikskulpturen Cromatico

Cromatico er en betonskulptur i Tallinns festivalpark med mange åbninger og rum i forskellige størrelser, disse åbninger kan lige tangenter på et piano.

Brudte linier, Estonia mindesmærke

Mindesmærket “Brudte linier” opsattes på bastionen i Tallinn til minde om ofrene for færgen Estonias forlis den 28 september 1994.

Russalka monumentet

Russalka er et monument der er fra 1902 lavet af Amandus Adamson til minde om de der forliste om bord på flådefartøjet Russalka i den Botniske bugt.

Friedrich Reinhold Kreutzwalds monument

F. R. Kreutzwalds monumentet i Tallinn, Kadriorgparken, er det største af de mange monumenter der findes til denne store forfatters ære.

Toompea slottet (Parlamentet)

En træfæstning bygget på Toompea engang i 10. eller 11. århundrede var det der senere blev Tallinn. Træfæstningen erstattede man med en stenbygning i 1227 – 1229, denne bygning udviklede sig til dagens Toompea slot. Slottet har altid fungeret som magtens centrum for alle der har styret Estland. I dag er holder Estlands parlament til i bygningen.

Tallinn bymuseum

Beliggende i en smuk bygning fra 14. århundrede. Dette museum med store udstillinger giver godt indblik i Tallinns historie fra de første bosættelser op til revolution og uafhængighed i 1991.

Tallinn domkirke, Mariakirken

Danmark okkuperede Tallinn i 1219, og kort tid efter byggede man det som var den første kirke på stedet. I 1229 kom en gruppe danske dominikanermunker fra klosteret i Ribe til Tallinn for at etablere et kloster. De startede arbejdet med at erstatte den eksisterende trækirke med kirken som i dag står som Mariakirken. Klosteret munkene etablerede blev raseret i 1233 under konflikten mellem danskere og lokale. I denne proces blev kirken gjort til katedral og viet til jomfru Maria.

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
TALLINN
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#estonia #visitestonia #tallinn #itallinn #visittallinn #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her