Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#History

Sverige Turistinformation - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Sverige

#Sweden Rejser til Sverige Sverige er et europas femte største land. Nabo mod vest er Norge og mod nordøst er det Finland. De sydvestlige grænse er...

Sveriges historie video

Historie kort fortalt

Migration til Sverige begyndte i slutningen af ​​den sidste istid, da stammer begyndte at migrere fra Centraleuropa. I stenalderen blev bosættelser mere permanente, efterhånden som landbrugsteknikkerne udviklede sig. Bronzealderen bragte et bedre klima, mens jernalderen bragte stærkere redskaber, samt et runealfabet.

Som i alle skandinaviske lande havde vikingetiden en betydelig indflydelse på Sverige. Befolkningspresset fik svenskerne til at begynde at lede efter andre steder at bo. Utroligt stærke både, der gjorde det muligt at krydse havet, gjorde deres rejser mulige. I begyndelsen plyndrede vikingerne intetanende og ubeskyttede klostre i Storbritannien og Irland, og vikingerne akkumulerede hurtigt en stor rigdom og var i stand til at besøge endnu længere afstande.

Den første kirke i Sverige blev etableret tidligt i det 9. århundrede. Olof Skötkonung blev landets første kristne konge. Under kong Erik Jedvarsson blev næsten alle spor af hedenskab elimineret. I løbet af det 12. og 13. århundrede forenede to adskilte grupper, der beboede Sverige, Sveas og Gauterne, sig i et forsøg på at overtage Finland. De var i sidste ende succesrige og var ved at gøre det i stand til at udbrede kristendommen.

Stockholm blev grundlagt i 1252, da den svenske stat begyndte at vokse. Samtidig begyndte kirkens rigdom og indflydelse også at vokse. Denne succes skulle ikke fortsætte, da Den Sorte Død ramte Europa. I Sverige betød det et tab på næsten en tredjedel af landets befolkning.

I slutningen af ​​det 14. århundrede var Danmark, Norge og Sverige forenet under Kalmarunionen. Denne forening ville overleve i over hundrede år, men blev nedbrudt, da Christian II af Danmark invaderede Sverige. Efter et oprør trådte Sverige ud af unionen i 1523. Danmark forsøgte endnu en gang at få kontrol over Sverige under Syvårskrigen, men var i sidste ende uden held.

Kong Karl XII begyndte sin regeringstid i 1697, og den var præget af krigsførelse. I årene efter Karls død blev Sveriges regering mere magtfuld, og monarken blev for det meste galionsfigurer. Oplysningen, der var begyndt i slutningen af ​​det 17. århundrede, fortsatte, og mange berømte kunstnere, filosoffer og videnskabsmænd dukkede ud af landet.

I 1789 indførte Gustav III absolut styre for monarkiet. Da Gustav IV overtog tronen, blev Sverige bragt ind i Napoleonskrigene, hvor landet mistede en stor del af territoriet. Afslutningen på Napoleonskrigene signalerede også Sveriges sidste militære aktion.

Industrialiseringen kom til Sverige i anden halvdel af det 19. århundrede og bragte mange nye opfindelser og en ny middelklasse. Mindre gårde blev i det væsentlige efterladt, hvilket fik bønder til at forlade landet, hvor næsten en fjerdedel af befolkningen immigrerede til andre lande.

I 1912 erklærede Sverige sig neutralt og forblev det under Første Verdenskrig. Efter krigen havde Sverige en socialdemokratisk-liberal koalition, der bragte mange vigtige reformer, herunder valgret for alle voksne over 23. De erklærede sig igen neutrale under Anden Verdenskrig, men der var en vis kontrovers, da Sverige tillod tyske tropper at marchere gennem land på vej til at besætte Norge. Efter dette tog Sverige imod mange flygtninge fra andre lande.

Oprettelsen af ​​en velfærdsstat kom i stand i efterkrigsårene, hvilket øgede levestandarden for svenskere rundt om i landet. Sverige blev medlem af EU i 1995, og landet er også medlem af FN. I dag er Sverige kendt for sin utrolige skønhed og kultur og for konsekvent at score højt, når det kommer til levestandard, sundhedspleje, uddannelse, ligestilling og meget mere.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Blåt sygesikringskort i Sverige

Sverige Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 112 eller 1177 Nedsat honorar hos læger tilknyttet den offentlige sygesikringsordning Telefon 1177 Svenske sundhedsmyndigheder website EU om regler for...

Hvad spiser man i Sverige

#Foodie Sverige Foodie Video Mad i Sverige Traditionelt har det svenske køkken været enkelt af natur, men også velsmagende og sundt. Kosten har for størstedelens vedkommende bestået...

Julemarkeder i Sverige 2021

Sverige turistinformation Julemarkeder i Sverige Her kan du finde mere information om de mest populære julemarkeder i Sverige Julemarkeder Sverige 2021 Vi opdaterer jævnligt liste med julemarkeder efterhånden...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Sverige valuta, Krone

1 Krone = 100 Öre. 1, 2, 5, 10 Kroner20, 50, 100, 200, 500, 1000 Kroner Swedish National Bank #sweden #krone #sek #currency

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her