Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#Stolberg

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Rejser til Stolberg (Harz)

Stolberg har været et vigtigt industricenter i mere end 900 år. I starten var det primært messing som produceredes i byen, men dette videreudviklede sig med tiden til glas, tekstil, og syning. Du vil nok blive lettere overrasket over, hvor meget der egentlig er at udforske i denne vesttyske by.

Stolbergs landmærkeslot

Byens primære landmærke blev genopbygget for omkring hundrede år siden, da dets middelalderlige pragt restaureredes. Slottet våger over byens bindingsværksbygninger og dets runde tårn fra år 1200, samt dets renæssanceudsmykning, er nogle af byens hovedattraktioner.

Udforsk Zinkhutter Hof

Hvis du vil have et indblik i byens industrielle arv bør du tilbringe en eftermiddag på Zinkhutter Hof. Dette museum er udstyret med engagerende udstillinger om den lokale zinkindustri, samt historien bag byens messingproduktion. Derudover er der også udstillinger om de forskellige slags værktøjer som er blevet brugt igennem tiderne. Museets placering indeni et gammelt glaspusteri gør naturligvis, at dets atmosfære er noget helt for sig selv.

En god aften på Angie’s

Hvis du er interesseret i at udforske Stolbergs natteliv bør du tilbringe en aften på Angie’s Place. Her vil du blive mødt med et stort udvalg af overkommelige drinks – og masser af plads til at danse.

Stolberg er en industriby hvor arbejdslivet tages meget alvorligt. Byen har været vidne til utallige regimeskift, grænseforandringer, og efterspørgselsudsving, men dens indbyggeres modstandskraft er aldrig blevet svækket. Atmosfæren kan inspirere enhver til at følge deres drømme med en lignende vedholdenhed.

 

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Stolberg Tourist information

Turist-info – Fremdenverkehrsamt
Markt 2
Stolberg

www: website link

Tourismus Sachsen-Anhalt

IMG Investitions- und Marketinggesellschaft Sachsen-Anhalt mbH
Am Alten Theater 6
39104 Magdeburg

T: +49 (0)391 5628 3820
F: +49 (0)391 5628 3811

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO#germany #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Tyskland

#Tyskland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Tyskland Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Tyskland valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#germany #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Stolberg
broken clouds
16.5 ° C
17.6 °
15.4 °
90 %
2.4kmh
60 %
tirs
22 °
ons
20 °
tors
19 °
fre
20 °
lør
22 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Seværdigheder i Stolberg

Herunder kan du se vores forslag til de bedste seværdigheder og attraktioner, det du absolut bør se i Stolberg.

Byen har et langt historisk vingesus, med historie der strækker sig meget langt tilbage. Smukt beliggende i en dal, står de gamle bindingsværkshuse helt intakt, for hele byen er præget af de tætliggende hvidkalkede huse, der især stammer fra den sengotikken og renæssanceperioden.

Særligt flot er den gamle markedsplads, med rådhuset og foran det statuen af den lokale bondeoprører Thomas Münzer. Han blev født i byen i 1489, var møntmester og han blev dræbt i 1525, hvor fyrsterne slog bondeoprøret ned. I Martinikirken (12. årh.) prædikede også Luther mod bondeoprøret, i tiden op mod dets endelige fiasko. Byens vartegn er middelalderborgen, (år 794) der for tiden (2007) får en kærlig hånd og derfor er lukket. Når det åbner, bliver det i totalt renoveret stand. DDR-styret lod slottet forfalde gennem mange år. Man kan dog ta’ en spadseretur derop fra byen. Byen har i øvrigt egen banegård, har status som kurby og herfra er der fx forbindelse til Leipzig.

Heimatmuseum

Har den eneste originale møntprægningsapparat fra middelalderen i hele Europa. Her finder man også en udstilling med bysbarnet Thomas Münzer. Niedergasse 19. Lukket man-tirs.

Museet Altes Bürgerhaus

Bygningen er fra 1470 og her viser udtillingen hvordan borgerne boede. Flotte indblikke.

Erlebnisbad Thyra-Grotte

Dette er et fint badeland med høj standard. Fin rutsjebane, whirlpool og bade udendørs. I nærheden af banegården. Dagligt 10-21

Udflugter fra Stolberg

Josephskrydset

Josephskrydset er et forunderligt mindesmærke, lige dele mini-Eiffeltårn og lige dele kors. Ligger 5 kilometer til fods fra Stolberg og det er en flot tur. Pragtfuld udsigt i godt vejr. www.harz.de/objekte/josephskreuz

Kyffhäuser-mindesmærket

Eller også kaldet Barbarossadenkmal oder Kaiser-Wilhelm-Denkmal, befinder sig på toppen af Kyffhäuser-bjerget ved Bad Frankenhausen, og blev indviet som nationalt monument i 1896. Det er imponerende 81 meter højt, og ligger ovenpå den tidligere rigsborg Kyffhausen, selv om visse rester stadig er at se. Og her genfortælles myten om grundlæggerkongen Heinrich Bararossa, der var en af det tysk-romerske riges grundlæggere. Han sidder ligesom en vis Holger Danske og sover og ventede på rigets genforening, derfor voksede hans skæg så langt, siger myten i hvert fald. Ligger lige uden for Kelbra. www.kyffhaeuser-denkmal.de

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Stolberg #iStolberg #VisitStolberg #SaxonyAnhalt #SachsenAnhalt #reiselandsachsenanhalt #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

StolbergHarz
Average rating:  
 0 reviews

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her