Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#History

Spanien

#Spain Rejser til Spanien Nu er det ved at være på tide, at du dropper det du har gang i og planlægger en ferie til Spanien. Middelhavskysten...

Spaniens historie video

Historie kort fortalt

Siden forhistorisk tid har meget af den iberiske halvø været besat af forskellige kulturelle grupper. Det menes, at mennesker kom til Spanien omkring 35.000 f.Kr., og beviser for tidlige menneskelige bosættelser kan findes i hulemalerier placeret i Altamira-hulen. Disse utroligt detaljerede malerier, der blev navngivet som verdensarvssted af UNESCO i 1985, er velbevarede og anses af mange for at være et af de første eksempler på ægte kunst. Den dygtighed, rækkevidde og kreativitet, der præsenteres i malerierne, er uden sidestykke, og giver et unikt vindue ind i fortiden.

Ibererne, som halvøen er opkaldt efter, ankom fra øst og bosatte sig en stor del af den østlige kyst omkring 4.000 f.Kr. Kelterne var de næste, der kom, og valgte at etablere sig i det indre og mod nordvest. Som et resultat af Spaniens lange kyststrækninger blev det populært blandt fønikerne, grækerne og karthagenere, som byggede handelsbosættelser langs vandet.

Den romerske erobring af halvøen blev afsluttet i 19 f.Kr., hvilket bibeholdt en stærk kulturel indflydelse over landet i de næste seks århundreder. Med romersk magt kom det latinske sprog, en romersk lovstil og den kristne religion. Da imperiet faldt i det 5. århundrede e.Kr., blev Spanien overtaget af en anden fremmed magt: Vestgoterne. På trods af at de var et germansk folk, respekterede vestgoterne en hel del romersk kultur og institutioner, og som sådan ændrede den iberiske halvø sig ikke så meget.

I begyndelsen af ​​det 8. århundrede indledte muslimer fra det nordlige Afrika et angreb på halvøen og havde inden for få år fået kontrol. Maurerne forblev i omkring syv århundreder, men mødte modstand fra kristne kongeriger beliggende i nord. Disse kongeriger havde til sidst succes med at flytte maurernes indflydelse til den sydlige del af halvøen.

Året 1469 var vidne til ægteskabet mellem to katolske monarker, Isabelle af Castilien og Ferdinand af Aragon. Mens dette ægteskab forenede to kongeriger, startede det også den spanske inkvisition i 1478. I et forsøg på at konvertere flere af befolkningen til kristendommen, indførte inkvisitionen udvisning eller død af de jøder og maurere, der nægtede at forlade deres religion.

I 1492 godkendte Isabella og Ferdinand ekspeditionen af ​​opdagelsesrejsende Christopher Columbus. Opdagelsen af ​​den nye verden senere samme år signalerede begyndelsen på stor rigdom for Spanien. Kendt som guldalderen, med guld, sølv og andre skatte fra den nye verden, havde Spanien de rigdomme, der var nødvendige for at ekspandere med en hidtil uset hastighed. Desværre blev byrden af ​​et imperium i det 17. århundrede for meget, og Spanien var ikke i stand til at udnytte sin tidlige succes.

I løbet af det 19. århundrede var Spanien stærkt delt mellem konservative og liberale. Regeringen var ustabil, og magtskifte var hyppige. I 1931 blev kongen af ​​Spanien tvunget til at abdicere, hvilket gjorde nationen til en republik. Nogle få år senere florerede den spanske borgerkrig i landet, og der blev spildt meget blod fra 1936 til 1939.

General Francisco Franco blev landets eneste leder og blev hurtigt en nationalistisk diktator. Han forbød visse sprog, oprettede et netværk af hemmeligt politi, opfordrede til censur og dømte tusindvis af mennesker til døden eller koncentrationslejre. Mens visse politikker blev lempet, da Franco blev ældre, forblev han en diktator indtil sin død i 1975.

En ny æra med liberalt demokrati kom til Spanien efter Francos død. I 1986 blev landet medlem af Den Europæiske Union og oplevede en stor vækst. 1992 var vidne til to særlige begivenheder, OL i Barcelona og Sevilla Expo, som begge fik international opmærksomhed. I 1999 adopterede nationen euroen og så økonomisk succes ind i 2000’erne.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Spanien Turistinformation - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Arrecife City Walk

#CityWalk City Walking Tour Arrecife, video Arrecife https://www.youtube.com/watch?v=9Wy-NvZUfDk   #Arrecife #Spain #Citywalk #Sightseeing #Video

Blåt sygesikringskort i Spanien

Spanien Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 112 Gratis behandling hos læger og hospitaler under det offentlige system Visse læger og hospitaler har både...
Spanien Turistinformation - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Granada City Walk

#CityWalk City Walking Tour Granada, video Granada https://www.youtube.com/watch?v=yBcYhTFgF00   #Granada #Spain #Citywalk #Sightseeing #Video

Hvad spiser man i Spanien

#Foodie Spanien Foodie Video Mad i Spanien Mad i Spanien er ikke blot mad, det er også en oplevelse, der er blevet en del af det, der...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her