Søgning - indtast sætning eller del af ord
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#RegionSmallIsles

Danmark

#Denmark Rejser i Danmark       #Denmark #Scandinavia #Europe #TouristInformation #Adventure #Holiday Danmark Covid-19 / Coronavirus

Video præsentation

Se en præsentations video fra landet og bliv inspireret til en rejse

Kleine Inseln

Ærø

Ærø er en langstrakt dansk ø, der ligger mellem øen Als i vest, Langeland i øst og sydvest for Fyn. For sportslige ferierende er cyklen det bedste transportmiddel på øen. Særligt smukke ruter er mulige at nå på cykel. Ærø er en rest af istiden, let genkendelig af de hævede områder i øens indre der kommer fra store sten i gletschere. Mod kysten bliver øen fladere og smelter derefter sammen med øens strande, som normalt er strande med små sten. En undtagelse er sandstranden i Marstal. Vest for Ærø er der en meget imponerende klint, Voderups klipper. De når en højde på tredive meter og en længde på omkring tre kilometer.

Den største by på Ærø er Marstal, en lille livlig by. I Marstal er et besøg på det maritime museum noget du skal prøve. Her finder du et masser af sjove, interessante og bizarre ting. Souvenirs som søfolk har erhvervet i havnebyer rundt om i verden.

Men det mest berømte sted på øen er Ærøskøbing. Udflugtsbåde og lystsejlere sætter pris på stedet som en destination. Ærøskøbing er almindeligt kendt som en eventyrby, og det er ikke tilfældigt. Den gamle handelsby er stort set uændret i i 300 år. Ingen nye bygninger forstyrrer bybilledet, og billedet af eventyrbyen er godt. En spadseretur gennem de maleriske gader i Ærøskøbing fører dig tilbage til en anden tid, en tid hvor huse var lave, så de kunne modstå de hårde vinterstorme.

Anholt

Anholt ligger midt i Kattegat, mellem Danmark og Sverige, mere præcist mellem den danske halvø Djursland og den svenske havneby Varberg. Øen Anholt kan kun nås fra Danmark med færge. Fra havnebyen Grenaa er der en færge til øen to gange om dagen. Hvis du er vant til at tage din bil med dig overalt, skal du gøre en undtagelse, når du vælger at besøge Anholt. Vejnettet er kun ganske få kilometer langt. Ferie på Anholt er stort set bilfri.

Hvis du vil udforske den ti kilometer lange ø, skal du gå til fods eller på cykel. Men selv det er ikke så let da der kun er få stier. Hele øen er under naturbeskyttelse, men du kan frit vandre. Mange ferierende vandrer langs nordkysten til fyret for at kigge på de 200 til 300 sæler, der lever året rundt på Anholt.

Langeland

Langeland er som navnet antyder, en langstrakt ø der ligger sydøst for Fyn og vest for Lolland. Naboøen Lolland er en god ”springbræt” for at komme til Langeland. Fra Falster kommer han over en bro til Lolland til færgeterminalen ved Tårs. Der går en færge til Spodsbjerg på Langeland. Fra byen Marstal på Ærø er der færge til Rudkøbing, en lille by midt i Langeland.

Langeland er cirka 52 kilometer lang og mellem tre og elleve kilometer bred. Det kuperede landskab består af enge, marker, blandede skove og stille små landsbyer med stråtækte huse. Øen byder på mange muligheder for at tilbringe en aktiv ferie, ryttere vil føle sig hjemme på den sydlige del af øen. Rideture langs kysten til den sydlige spids af øen er særligt populære. På den sydlige spids af øen er der også Keldsnor fyr. Langeland er velegnet til vandrere, da vandrestierne i dette interessante kystlandskab i Østersøen har deres egen charme. Cykling er også en populær ferieaktivitet.

Området, også kendt som det danske Sydhav, er et varieret, men godt beskyttet sejlerområde. Hvis vejret ændrer sig uventet, er der næsten altid en hurtig tilgængelig havn eller en sikker ankerplads i nærheden. Windsurfere, havkajak, vandski og andre vandsportsentusiaster kan også føler sig sikre ved Langelands kyster. På øen Langeland er Langelandsfort for eksempel et besøg værd. Ud over et museum kan man se historiske kanonpositioner, ammunitionsdepoter og ammunitionsbunkere her. Enhver, der er interesseret i den tidlige historie skal besøge Hulbjerg, gravstedet blev brugt i flere århundreder.

Møn

De hvide kridtklipper, Møns Klint, der stiger lodret fra det turkisfarvede hav er symbolet på den lille ø langt øst i Danmark. Skyer, sol, regn, sne, storm – klipperne ændrer deres udseende i alle vejrforhold. Der er et skovklædt område langs Møns Klint der er ideelt til dejlige vandreture. Det er let at finde et sted på strandene, hvor du kan nyde fred og ro alene. Ud over turister og naturelskere trækkes mange geologer til den otte kilometer lange kridtklintkyst. Møn er et unikt naturområde der i vid udstrækning er skånet for skadelige miljøpåvirkninger. Ud over Møns Klint er der andre naturreservater nordvest for øen. For eksempel Ulvshale skoven, der er omgivet af særligt smukke strande, eller den lille ø Nyord.

De berømte fresker i kirkerne på øen som skildrer almindelige mennesker fra det 15. århundrede. Særligt bemærkelsesværdigt er Fanefjord Kirke i Askeby hvor de ældste malerier stammer fra omkring 1350. Det lille palads Liselund blev bygget i 1795 og ligger midt i en stor park, paladset er nu et museum. Om sommeren er det værd at besøge en udendørs koncert i slotsparken, hvor publikum kan slappe af på tæpper eller campingstole med deres picnickurv. Øens hovedby er Stege som er over 1000 år gammel. Byen oplevede sin storhedstid i middelalderen da handel med sild blomstrede. Den gamle byport og voldene minder stadig om denne gang. Mange kunstnere og håndværkere har bosat sig på Møn, hvilket giver øen en meget speciel flair. Værkerne fra malere, billedhuggere, keramikere, glasblæsere eller lysproducenter kan ses i adskillige gallerier og salgsudstillinger.

Øens turistkontor sælger miljøbrochurer som ”Grøn Guide”, der giver information om indkvartering, mad og fritidsaktiviteter. Feriehuse, der opfylder specifikke miljøkriterier, tildeles et miljøcertifikat, hvilket gør dem let identificerbare af turister. For dem, der foretrækker camping tilbyder Møn naturlig camping ud over de konventionelle campingpladser, og brochurerne viser også de mange gårde og helsekostforretninger, der tilbyder deres økologiske, naturlige produkter til salg.

Samsø

Hvad El Hierro er for Spanien er Samsø for Danmark, men hvad har den ensomeste Kanariske Ø at gøre med en ø der ligger mellem Djursland i nord og Fyn i syd ? – Begge øer er afhængige af vedvarende energi. Mens El Hierro nu er selvforsynende med at producere elektricitet, kan Samsø levere elektricitet til Jylland. Hvis du virkelig er interesseret i vedvarende energi, kan du besøge Energi Akademi i Ballen på Samsø. Her lærer man meget om fremtidens energi. Der er to rideskoler på Samsø, en ved Hårdmark og en på Ørby, som også tilbyder rideture, for eksempel på islandske ponyer.

Du kan vælge at leje en cykel og tage på en smuk cykeltur. Der skal altid være tid til en picnic og der mangler ikke smukke steder på Samsø. Rundt om øen finder windsurfere altid et passende hjørne såvel som kitesurfere og havkajak og surfere kan se frem til et surfcenter med en Surf skole. Besøgende kommer som regel med en af ​​færgerne der sejler til øen, enten fra Hou i Jylland eller Kalundborg på Sjælland. Ferier på Samsø er ofte ret solrige, på grund af øens placering regner det cirka 15 procent mindre end på fastlandet.

Samsø er en ø hvor istidens aflejringer efterlod et kuperet, men frugtbart landskab. Den sydlige del er markant fladere. Marker, små løvskove, enge og vådområder er spredt over øen. Et af de smukkeste steder i Danmark er landsbyen Nordby, en landsby som den var i middelalderen – ingen ødelæggelse, ingen nedrivninger og nye bygninger har ændret noget. To produkter har gjort Samsø berømt over hele Danmark. For det første er der hans lækre kartofler, der formodes at være de bedste i Danmark, og for det andet ost. Samsø-osten er en variation af Emmentaler. Et lille menuforslag: Hvad med friskfanget stegt sild, de lækre økartofler, en akvavit efterfulgt af et stort stykke Samsø ost og til sidst Wienerbrød og en kop kaffe. Efter en sådan menu ville et sted på stranden og en lille lur bestemt være godt.

Kort

Landekort som du kan bruge til at beregne afstande

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Byguider

Ærøskøbing

#Ærøskøbing Visit Ærøskøbing Ærøskøbing med cirka 1.000 indbyggere ligger på Ærø og er Danmarks mindste købstad. Byen har kun få industrielle virksomheder, men mange servicevirksomheder og...

Bogø

#Bogø Visit Bogø Der er meget at opleve på Bogø. Ved siden af ​​den smukke gamle mølle lige ved siden af ​​Camønopausestedet ligger den gamle kirke...

Klintholm

#Klintholm Visit Klintholm Havnen i Klintholm er en lille havneby i den østligste del af øen Møn og med sine mere end 200 indbyggere er det...

Marstal

#Marstal Visit Marstal Med omkring 2.000 indbyggere er Marstal den største by i Ærø. I det 16. århundrede var Marstal en lille fiskerby, der udviklede sig...

Nordby

#Nordby Visit Nordby Med omkring 3.000 indbyggere er Nordby den største by på Fanø og også øens færgehavn med forbindelser til Esbjerg på fastlandet. I det 18....

Rudkøbing

#Rudkøbing Visit Rudkøbing Med omkring 4.500 indbyggere er Rudkøbing den største by i Langeland. Byen ligger på den vestlige side af øen med udsigt over den...

Andre regioner

Her kan du finde information om andre interessante regioner i landet.

Info

Bornholm region

#RegionBornholm Visit Bornholm Region Klippeøen Bornholm byder på et varieret landskab, masser af sol og lidt regn. Bornholm er 587 kvadratkilometer og imponerer besøgende med de...

Fyn region

#RegionFunen Visit Fyn Region Fyn er en af ​​de større danske øer med Jylland mod vest og Sjælland mod øst. Det milde klima, den forfriskende vind,...

København region

#RegionCopenhagen Visit København Region Skulle det være ægte storbyferie i Danmark, er København det eneste sted, der kun kan komme tæt på at gøre ret til...

Lolland-Falster region

#RegionLollandFalster Visit Lolland-Falster Region Den flade ø Lolland er den første danske ø, der bliver besøgt af feriegæster, der ønsker at rejse nordpå via den såkaldte...

Nordjylland region

#RegionNorthJutland Visit Nordjylland Region Nordjylland er navnet på den del af Jylland der ligger ved Limfjorden, Morsø og Himmerland. Skagen er i den nordligste del af...

Østjylland region

#RegionEastJutland Visit Østjylland Region Mange turister der kender og sætter pris på denne region i Danmark, glæder sig over det varierede og smukke landskab som det...

Sjællands region

#RegionZealand Visit Sjælland Region Sjælland ligger i den østlige del af Danmark. Med en længde på 132 km og en bredde på 116 km har Sjælland...

Små Øer Region

#RegionSmallIsles Kleine Inseln Ærø Ærø er en langstrakt dansk ø, der ligger mellem øen Als i vest, Langeland i øst og sydvest for Fyn. For sportslige ferierende...

Sydjylland region

#RegionSouthJutland Visit Sydjylland Region Sønderjylland er praktisk talt en bro mellem Tyskland og Danmark. Regionen har omfattende klitlandskaber. Vadehavet, der begynder i Ho nær Esbjerg og...

Vestjylland region

#RegionWestJutland Visit Vestjylland Region På den danske vestkyst kan feriegæster se frem til en overflod af fritidsaktiviteter, seværdigheder og smuk natur. Du kan tilbringe mange timer...

Godt at vide

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Danmark

#Danmark #Covid19 Coronavirus status / statistik - Danmark Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Danmark valuta, Krone

1 Krone = 100 Øre. 50 øre 1, 2, 5, 10, 20 Kroner50, 100, 200, 500, 1000 Kroner Danish National Bank #Denmark #krone #dkk #currency
Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Danmarks turistkontor

#Touristboard Denmark Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST #Denmark #visitDenmark #iDenmark #touristinformation #touristoffice #touristboard

Julemarkeder i Danmark 2021

Danmark turistinformation Julemarkeder i Danmark Her kan du finde mere information om de mest populære julemarkeder i Danmark Julemarkeder Danmark 2021 Vi opdaterer jævnligt liste med julemarkeder efterhånden...

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Mest søgte hashtags på siden:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Denmark #visitDenmark #TouristInformation #TravelVideo #Holiday

Hvad syntes andre om rejser til landet ?

Her kan du se hvad andre syntes om rejser til landet. Du kan også selv give din anbefaling og du kan skrive dine gode eller dårlige rejseoplevelser i kommentarfeltet.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Denmark
Average rating:  
 0 reviews

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her