Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#History

Slovenien ligger i det sydlige Europa hovedstaden er Ljublajana

Slovenien

#Slovenia Rejser til Slovenien Slovenien beskrives ofte som et sted hvor drømme kommer til virkelig, men alligevel er der kun forholdsvist få mennesker som vælger at...

Sloveniens historie video

Historie kort fortalt

Omkring 400 f.Kr. bosatte kelterne Slovenien og dannede staten Noricum. I 10 f.Kr. erobrede romerne Slovenien. Under romersk styre trivedes Slovenien, og byer blev grundlagt. Det romerske styre sluttede til sidst i det 5. århundrede e.Kr. I det 6. århundrede e.Kr. ankom slaverne til Slovenien og herskede indtil det 9. århundrede, da Slovenien blev optaget i det hellige romerske imperium, centreret om Tyskland. I det 10. til 13. århundrede forblev Slovenien under tysk dominans, indtil det habsburgske dynastiet kom til at kontrollere Slovenien.

I slutningen af ​​det 15. og 16. århundrede gjorde bønder i Slovenien ofte oprør. Imidlertid mislykkedes alle oprørene. I det tidlige 16. århundrede gjorde protestantismen fremskridt, men ved århundredets slutning omvendte den katolske modreformation Slovenien. Det 18. århundrede var en fremgangsrig tid for Slovenien, og landet blomstrede. I slutningen af ​​det 18. århundrede blev religionsfrihed tilladt, og grundskoleundervisning blev gjort obligatorisk. I det 18. århundrede var Slovenien en del af det østrig-ungarske imperium. Napoleon ville dog afskære Østrig-Ungarn fra havet. Så i 1809 udhuggede han et område, han kaldte de illyriske provinser. Det slovenske sprog blev brugt i skoler og i regeringen. I 1814 med Napoleons nederlag blev Slovenien absorberet tilbage i det østrig-ungarske imperium.

I 1848 krævede slovenerne et autonomt Slovenien og brugen af ​​det slovenske sprog i skoler og regering. Kejseren nægtede, men i slutningen af ​​det 19. århundrede dannede slovenere politiske partier. Men de ønskede autonomi frem for direkte uafhængighed. Så i 1918 med afslutningen af ​​Første Verdenskrig gik det østrig-ungarske imperium i opløsning, og slovenere sluttede sig til serbere og kroater for at danne en ny stat ledet af den serbiske kong Peter I. I 1929 gjorde den næste konge, Alexander, sig selv til absolut hersker og han omdøbte riget til Jugoslavien. Han blev dog myrdet i 1934.

I marts 1941 underskrev regenten en traktat med Tyskland, men han blev væltet ved et kup. Som svar bombede tyskerne Beograd den 6. april 1941, og de invaderede Jugoslavien. De erobrede landet på få dage.

Under Anden Verdenskrig kæmpede slovenske partisaner mod tyskerne. Men fra 1943 støttede nogle antikommunister kaldet den slovenske Domobranci tyskerne for at forhindre spredningen af ​​kommunismen. Men de mislykkedes, og i maj 1945 blev Slovenien fuldstændig befriet. Slovenien blev derefter en del af et kommunistisk Jugoslavien ledet af general Tito. Industri udviklede sig, og levestandarden steg. Men mange slovenere ærgrede sig over den måde, ressourcer blev taget fra dem og givet til mindre velstående dele af Jugoslavien. Tito døde i 1980 og i slutningen af ​​1980’erne begyndte Jugoslavien at bryde op. I 1990 blev der afholdt en folkeafstemning om spørgsmålet om uafhængighed. Befolkningen var overvældende for, så den 25. juni 1991 erklærede det slovenske parlament Slovenien for uafhængigt.

I december 1991 fik Slovenien en ny forfatning og den 15. januar 1992 blev Sloveniens uafhængighed anerkendt af EU. Som mange østeuropæiske lande stod Slovenien over for en smertefuld overgang fra kommunisme til kapitalisme i løbet af 1990’erne. Men i 2004 blev Slovenien medlem af EU. Også i 2004 sluttede Slovenien sig til NATO. I 2007 sluttede Slovenien sig til euroen.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Blåt sygesikringskort i Slovenien

Slovenien Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 112 Gratis behandling, der skal dog betales et mindre gebyr for konsultationen Telefon +386 1 30 77 300 Slovenske...

Hvad spiser man i Slovenien

#Foodie Slovenien Foodie Video Mad i Slovenien Slovensk mad er påvirket af dets naboer Østrig, Italien og Ungarn og alle er tilberedt med sæsonens friskeste råvarer. Populære retter...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Slovenien valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#slovenia #euro #currency
Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Sloveniens turistkontor

#Touristboard Slovenia Tourism Authority Slovenian Tourist Board Dimičeva 13 1000 Ljubljana Slovenia T: +386 1 589 85 50 Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE PINTEREST INSTAGRAM #Slovenia #visitSlovenia #iSlovenia #touristinformation #touristoffice #touristboard

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her