Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#History

Schweiz Turistinformation - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Schweiz

#Switzerland Rejser til Schweiz Der er mere at se i Schweiz end snedækkede bjergetoppe, smukke grønne dale, og gemte hytter, selvom der er mange af dem. Landet...

Schweiz historie video

Historie kort fortalt

Keltiske stammer var nogle af de første kendte indbyggere i Schweiz. Julius Cæsar og hans romerske hære invaderede området og i 58 f.Kr. var det nuværende Schweiz under romersk kontrol. Det var først i 400 e.Kr., at endnu en invasion kom til landet i form af den germanske Alemann-stamme. De havde succes med at drive romerne ud af Schweiz. Burgunderne, en anden germansk stamme, kom senere og slog sig ned i vest.

I det 6. århundrede kom frankerne til Schweiz og erobrede både alemannerne og burgunderne. Stammerne blev revet fra hinanden igen i det 9. århundrede, da Karl den Stores imperium blev opdelt. Grupperne ville først blive forenet i 1032, da området blev en del af det paneuropæiske hellige romerske imperium.

På trods af at de var under Det Hellige Romerske Rige, blev befolkningen i Schweiz generelt overladt til deres egne enheder, et system som de naturligvis nød. Dette ændrede sig i 1273, da Rudolph I, en habsburgsk hersker, blev den hellige romerske kejser og sendte mænd ind i Schweiz for at opkræve skatter. Rudolph I’s mål var at stramme den administrative kontrol, han havde over landet, og efterlade befolkningen vred og harme.

Frustrerede under Rudolphs styre var schweizerne hurtige til at mobilisere mod uafhængighed efter Rudolphs død i 1291. De kaldte sig det schweiziske forbund, dog var ikke alle tilfredse med denne beslutning. I 1315 sendte hertug Leopold østrigske hære ind i Schweiz i et forsøg på at ophæve den voksende schweiziske nationalisme. Mens Leopold havde succes med at besejre schweizerne, var det ikke det resultat, han ønskede. Endnu en gang frustreret over trusler mod deres uafhængighed, opmuntrede nederlaget i hænderne på Leopold kun flere grupper til at slutte sig til det schweiziske forbund. I de næste 200 år stod schweizerne over for mange militære angreb, men de forblev vedholdende. De fik endelig uafhængighed fra den hellige romerske kejser Maximilian i 1499.

Schweizerne, der nu er berømt for deres neutralitet, begyndte denne tradition så langt tilbage som i det 17. århundrede. Trediveårskrigen var resultatet af den protestantiske reformation og den katolske modreformation. Det var en brutal krig, den var utrolig ødelæggende for Centraleuropa. Ude af stand til at vælge mellem den katolske og protestantiske side, erklærede Schweiz sig som neutrale.

I 1798 invaderede franskmændene Schweiz. Dette resulterede i en hel del interne kampe, der tvang Napoleon til at bringe kantonernes konføderationer (administrative underafdelinger) tilbage i 1805. Da Napoleon blev besejret i 1815, garanterede Wienerkongressen schweizisk uafhængighed og neutralitet.

Borgerkrig brød ud i Schweiz i 1847 mellem den protestantiske hær og katolske kantoner. Mens krigen kun varede i 26 dage, bragte den en ny føderal forfatning ind, og byen Bern blev navngivet som hovedstad. Tingene begyndte at tage fart i Schweiz i anden halvdel af det 19. århundrede. Jernbaner og veje blev bygget, faglærte arbejdere dannede laug, og turismen blev stærkt fremmet. I 1863 grundlagde Henri Dunant Det Internationale Røde Kors i Genève.

Da Første Verdenskrig ramte Europa, bevarede schweizerne deres neutralitet og bidrog kun med Røde Kors-enheder. Efter krigen sluttede de sig til Folkeforbundet, men uden militær involvering. En generalstrejke i 1918 var med til at etablere den progressive sociale stat, som Schweiz er berømt for den dag i dag.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Blåt sygesikringskort i Schweiz

Schweiz Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 144 Gratis behandling hos læger tilknyttet det offentlige system, du betaler i første omgang og får refusion...

Hvad spiser man i Schweiz

#Foodie Schweiz Foodie Video Mad i Schweiz Det schweiziske køkken har en tendens til at være sammensat af tyske, franske og italienske påvirkninger. Måltider har en tendens...

Julemarkeder i Schweiz 2021

Schweiz turistinformation Julemarkeder i Schweiz Her kan du finde mere information om de mest populære julemarkeder i Schweiz Julemarkeder Schweiz 2021 Vi opdaterer jævnligt liste med julemarkeder efterhånden...
Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Schweiz turistkontor

#Touristboard Switzerland Tourism Authority Morgartenstrasse 5a CH-8004 Zurich Switzerland T: 00800 100 200 29 Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST VIMEO#Switzerland #visitSwitzerland #iSwitzerland #touristinformation #touristoffice #touristboard

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her