Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#s-Hertogenbosch

Nederlandene

#Netherlands Rejser til Nederlandene Vidste du, at der er flere kanaler at udforske i Amsterdam end i Venedig? Eller at kunstmuseerne over hele landet huser lige...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit s-Hertogenbosch

En by der hedder “Hertugens Skov”, skal give besøgende masser af grønne områder, blide vandløb og ikoniske vartegn. Det er præcis det, du finder under et ophold i ‘s-Hertogenbosch.

Ofte kaldet “Den Bosch”, er det festivaler og festligheder i denne by, der tiltrækker besøgende. I årenes løb har byen været udgangspunkt for Tour de France, vært for UNICEF Open og serveret November Music, som er en nutidig musikfestival. Der er mere end 350 restauranter, barer og pubber i byen.

Under et besøg i ‘s-Hertogenbosch skal du bruge et øjeblik på at nyde en Bossche Bol, fyldt med flødeskum og toppet med en generøs dosis chokolade. Under karneval ændrer ‘s-Hertogenbosch officielt navn i 3 dage og bliver Oeteldonk. I begyndelsen af ​​fejringen overlader borgmesteren byens nøgler til karnevalets vært. Traditionelle kostumer og outfits bæres under denne fest, og lapper, der inkluderer årets tema, sys i tøjet.

Byens vigtigste seværdighed er Sint-Janskathedraal, en af de smukkeste gotiske kirker i Nederlandene. Det blev oprindeligt bygget i romansk stil mellem 1220 og 1340. Senere udvidelser blev bygget i gotisk stil fra 1340 til 1450. I 1505 blev den originale romanske kirke revet ned (bortset fra klokketårnet) og den gotiske bygning blev afsluttet i 1525.
En brand ødelagde taget og klokketårnet i 1584. En anden brand ødelagde katedralen i 1830 men bygningen har gennemgået tre større renoveringer fra 1859 til i dag.

Katedralens indre blev frataget sin prangende katolske dekoration af protestanterne fra 1629. Det er stadig værd at kigge efter dets orgel, bygget af Heyeman i 1617-1621, og betragtes som et af de smukkeste i landet.

For de, der elsker at sno sig gennem historien, vil du opdage, at byens kontinuerlige voldanlæg er i god stand. Under byen er et netværk af kanaler, der engang strakte sig over 20 kilometer, og hvad der er tilbage, kan ses med en guidet tur.

Du vil også finde katedralen fra 1200 tallet fascinerende. ‘S-Hertogenbosch bringer dig en traditionel hollandsk oplevelse, smeltet med moderne charme, med et strejf af gamle traditioner.

s-Hertogenbosch historie

‘S Hertogenbosch blev grundlagt i 1185 og havde til formål at beskytte hertugen af ​​Brabants interesser mod greverne og Holland. Byen blev derfor opfattet som en fæstningsby lige fra begyndelsen. Bymurene blev udvidet i 1475 for at omfatte et større område.

Byen voksede til at blive den næststørste i det nuværende Holland, efter Utrecht, i begyndelsen af ​​1500-tallet. Det er i denne velstående periode at en af ​​byens mest berømte sønner blev født, Hieronymus Bosch (1450-1516), også kendt som “El Bosco” på spansk, som var en af ​​de største renæssancemaler i Nordeuropa.

‘s Hertogenbosch blev sæde for et uafhængigt bispedømme i 1559. Imidlertid spredte reformationens ideer sig gennem Nederlandene og førte til krig mellem de habsburgske herskere og den stadig mere protestantiske befolkning. Under kong Filip II af Spanien regeringstid startede et oprør i det spanske Holland, hvilket førte til firsårskrigen fra 1568 til 1648. ‘s Hertogenbosch tog først side med de habsburgske myndigheder og forpurrede endda et calvinistisk kup. Byen blev derefter belejret flere gange af hæren i De Forenede Provinser, under kommando af prins Maurice af Orange-Nassau.

I 1672 oplevede det såkaldte rampjaar (“katastrofeår”) for den unge hollandske republik De Forenede Provinser angrebet af England, Frankrig, Münster og Köln, men byen holdt mod Louis XIVs hær. Bagefter er byens historie dybest set knyttet til Holland. Taget af de franske revolutionære i 1794, ville det forblive en del af Frankrig indtil 1814. I 1815 blev Det Forenede Kongerige Nederlandene oprettet med nabolandet Belgien.

Rejser til s-Hertogenbosch, Nederlandene

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i s-Hertogenbosch og Nederlandene.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

s-Hertogenbosch Tourist Information Office

Bezoekersloket VVV Visit Den Bosch
Markt 77
5211 ‘s- Hertogenbosch

T: +31

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Nederlandenes turistkontor

#Touristboard Holland Tourism Authority Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen PO Box 63470 2502 JL The Hague Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST VIMEO #Netherlands #visitNetherlands #iNetherlands #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Nederlandene

#Nederlandene #Covid19 Coronavirus status / statistik - Nederlandene Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Nederlandene

#Foodie Nederlandene Foodie Video Mad i Nederlandene Det hollandske køkken er kendetegnet ved at være solidt og mættende. Som et resultat af landets kystlinje er fisk og...
FAQ Wiki og fakta om landet

Nederlandene i historiebøgerne

#History Nederlandenes historie video Historie kort fortalt Tre stammer, Belgae, Batavii og Frisii, er de første kendte indbyggere i det nuværende Nederlandene. Disse grupper levede en relativt...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Nederlandene valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#netherlands #euro #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

's-Hertogenbosch
overcast clouds
27.8 ° C
29.4 °
26.1 °
41 %
1.9kmh
93 %
ons
27 °
tors
27 °
fre
21 °
lør
26 °
søn
24 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
sHertogenbosch
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#sHertogenbosch #isHertogenbosch #VisitsHertogenbosch #Netherlands #VisitNetherlands #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her