Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#History

Rumænien - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Rumænien

#Romania Rejser til Rumænien Besøg naturskønne udsigter, historiske steder og en levende lokal kultur, når du ferierer i Rumænien. Landet ved Sortehavets bredder og samtidig stedfor...

Rumæniens historie video

Historie kort fortalt

Arkæologiske fund tyder på, at de tidligste indbyggere i Rumænien var thrakiske stammer af indoeuropæisk oprindelse, efter at de var migreret fra Asien. I det 7. århundrede f.Kr. begyndte grækerne at etablere handelskolonier langs Sortehavet og bragte vestlig kultur med sig.

Fra de oprindelige thrakiske stammer kom en undergruppe kendt som Dacierne. Dacierne kom til at besætte dele af det moderne Rumænien, og deres konge, Burebista (70-44 f.Kr.) skabte et meget magtfuldt kongerige. Målet med et sådant kongerige var at afvise romerske trusler, der uundgåeligt kom. Dacierne blev besejret af romerne, hvilket resulterede i, at romerne fik kontrol over hele området.

Fra det 4.-10. århundrede kom adskillige migrationsbølger til Rumænien, herunder hunnere, slaver, bulgarere og flere. På trods af introduktionen af ​​nye folk til Rumænien, blev de indfødte befolkninger det eneste latinske folk i den østlige del af det tidligere romerske imperium. Det 12. århundrede oplevede at saksiske bosættere etablerede byer, mens det 13. århundrede så Transsylvanien blive et autonomt fyrstedømme under ungarerne.

I det 14. århundrede forenede områder sig for at danne Valakiet, det første rumænske fyrstedømme. Fyrstendømmet Moldavien blev også etableret i det 14. århundrede. Regeret af en fyrste hjalp disse to områder med at forhindre den nordlige udvidelse af osmannerne ind i det 15. århundrede. Transsylvanien blev en vasal af det osmanniske rige efter den tyrkiske overtagelse af Ungarn. Transsylvanien havde succes med at bevare sin autonomi, og som et resultat trivedes byen.

Transsylvanien, Valakiet og Moldavien blev forenet i 1600. Denne forening kom fra Mihai Viteazul (Michael den Tapre), prins af Valakiet. Selvom alliancen i teorien var god, holdt den ikke, da tyrkiske og habsburgske styrker besejrede den. Slutresultatet var opdelingen af ​​de tre territorier, med Transsylvanien under habsburgsk kontrol, og Valakiet og Moldavien under tyrkisk kontrol.

Det 18. århundrede markerede begyndelsen på det transsylvanske ønske om at være politisk fri. I det 19. århundrede blev Transsylvanien revet med i den revolutionære bevægelse, der krydsede Europa. I et ønske om at frigøre sig fra det habsburgske åg, kæmpede rumænske revolutionære for frihed, lighed og afskaffelse af livegenskab. Denne bevægelse resulterede i en borgerkrig, men Rumænien kom under østrig-ungarsk kontrol. I 1861 blev fyrstedømmerne forenet og blev omdøbt til Rumænien året efter. Endelig, i 1877, erklærede Rumænien sig uafhængigt af Det Osmanniske Rige.

Rumænien var oprindeligt neutralt ved begyndelsen af ​​Første Verdenskrig, men i 1916 erklærede landet Østrig-Ungarn krig med det mål at erobre Transsylvanien. I slutningen af ​​krigen fik Rumænien en del territorium, næsten fordoblet sin størrelse og befolkning. Et kongeligt diktatur opstod sidst i 1930’erne, og i 1940 fik tyske tropper lov til at komme ind i Rumænien. General Antonescu, som var blevet fremtrædende, dannede en alliance med nazisterne, der så mere end 200.000 rumænske jøder og 40.000 romaer deporteret til koncentrationslejre. I 1944 skiftede Rumænien side og erklærede krig mod Nazityskland.

Efter krigen begyndte medlemskabet af kommunistpartiet at vokse enormt. Monarkiet blev afskaffet og en rumænsk folkerepublik blev udråbt. Dette resulterede i en periode med terror for mange rumænere. Fra 1960’erne ind i 1980’erne var der to kommunistiske ledere, hvoraf sidstnævnte Nicolae Ceausescu dannede et diktatur. Med sammenbruddet af kommunistiske regimer i 1989 forenede rumænerne sig i protest mod kommunistisk ledelse. En national opstand opstod og besejrede Ceausescu.

I 1990 oplevede landet sit første demokratiske valg siden 1946. Da Emil Constantinescu kom til magten i 1996, var hans mål at opnå NATO- og EU-medlemskab, som kom i henholdsvis 2002 og 2007.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Rumænien - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Alba Iulia City Walk

#CityWalk City Walking Tour Alba Iulia, video Alba Iulia https://www.youtube.com/watch?v=z_4TXO0hlU4   #Alba Iulia #Romania #Citywalk #Sightseeing #Video

Blåt sygesikringskort i Rumænien

Rumænien Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 112 Gratis behandling hos offentlige læger og hospitaler Telefon +40 372 309 105 Rumæniens sundhedsmyndigheder website EU om regler for...

Castel Haller

Castel Haller Om hotellet Hotel Castel Haller er indrettet en smukt renoveret bygning fra det 17 århundrede. Hotellet ligger med en smuk beliggenhed i Targu Mures...

Hvad spiser man i Rumænien

#Foodie Rumænien Foodie Video Mad i Rumænien Som mange lande i Europa er køkkenet i Rumænien blevet stærkt påvirket af dets naboer og tidligere besættelser. Græske, bulgarske,...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her