Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Rodez

Frankrig

#France Rejser til Frankrig Der er mange gode grunde til, at Frankrig er verdens mest besøgte land. Der er ikoniske vartegn som Eiffeltårnet, der udtrykker romantik...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Rodez

Rodez ligger i det sydlige Frankrig og det første man tænker på når man tænker på byen er de mange marker fyldt med røde valmuer. Byen er fyldt med klassisk skønhed og har eksisteret siden det 5. århundrede f.Kr. da kelterne beboede området. Romerne befæstede byen og mange forskellige besættelsesstyrker har siden kaldt byen deres hjem.

Hvis du elsker at fordybe dig i historie og samtidig vil kunne drage nytte af en moderne storbys mange glæder, så er Rodez uden tvivl et sted for dig.

Start din tur ved Notre-Dame kirken i Rodez

Katedralen i Rodez er et fransk nationalmonument og så snart du ser den, vil du kunne se hvorfor. Kristendommen blev bragt til byen i det 4. århundrede mens katedralens eksistens er første gang dokumenteret i år 516. Omkring slutningen af det 11. århundrede blev en anden katedral bygget og i 1276 besluttede byens indbyggere sig for at bygge en tredje katedral fra bunden. Det tog næsten 300 år at udføre byggeriet på grund af Hundredårskrigen og den Sorte Død, men katedralen er ikke desto mindre betagende. Der er en vis sammenhængende enhed i de røde sandstens stil og klokketårnet er næsten 90 meter højt.

Hvis du gerne vil se på noget mere moderne kunst, så sørg for at besøge Denys-Puech Museet. Dette kunstgalleri blev grundlagt af den berømte billedhugger og blev færdig i 1910. Den permanente samling udstiller værker fra regionen hvorfra de to største navne er Viala og Bompard. Der er også ofte midlertidige udstillinger som fremviser moderne kunst fra regionen.

Grand Rodez Museet byder på en mere moderne museumsoplevelse. Museet har været åbent siden maj 2014 og er dedikeret til Pierre Soulages’ outrenoir malerier. Her kan du finde 30 store kunstværker som er blevet udlejet fra andre museer. Soulages valgte selv værkerne som er på udstilling. Dette er en af Soulages’ mest omfattende udstillinger.

Har du brug for noget at få dagen til at gå med?

En af de mest spændende aspekter ved en ferie i Rodez er de tre ugentlige landbrugsmarkeder som kan opleves mandag morgen, fredag aften, eller lørdag morgen. Her kan du nyde en lang række lokale varer og souvenier. Sørg for at købe noget frisk fouace brød. Hvis du ikke kan finde brødet på markedet bør du besøge et af de lokale bagere.

Derudover bør du besøge Saint-Amans Kirken hvis du får mulighed for det. Kirken blev genopbygget i 1761 men selve kirken stammer fra det 13. århundrede. Dens indre er prydet med arkitektur i barokstil og korstolene skildrer Saint Amans’ mirakler. Derudover er der en statue af den Hellige Treenighed som giver dit besøg lidt af en kunstnerisk kant.

 

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

 

Tourisme Occitanie

CRT Occitanie
15 rue Rivals
CS 78543
31685 Toulouse Cedex 6

T: +33 05 61 13 55 55

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Frankrigs turistkontor

#Touristboard France Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO #france #visifrance #ifrance #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Frankrig

#Frankrig #Covid19 Coronavirus status / statistik - Frankrig Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...
FAQ Wiki og fakta om landet

Frankrig i historiebøgerne

#History Frankrig Historie Video Historie kort fortalt Skeletter fundet i huler i det 19 århundrede i Vézère-dalen tyder på, at neandertalere var de første mennesker, der boede...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Frankrig valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#france #euro #currency

Hvad spiser man i Frankrig

#Foodie Frankrig Foodie Video Mad i Frankrig Mange syntes at fransk mad er det bedste køkken i verden. Fra utrolig bagning til verdenskendte Michelin-stjernerestauranter stikker landets kulinariske...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Arrondissement de Rodez
clear sky
27.8 ° C
27.8 °
24.2 °
47 %
2.6kmh
0 %
fre
37 °
lør
37 °
søn
29 °
man
29 °
tirs
17 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Rodez
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Rodez #iRodez #VisitRodez #France #VisitFrance #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her