Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Madeira

Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Portugal

#Portugal Rejser til Portugal Uanset om du elsker storbyferie eller du ønsker et rustikt tilflugtssted, der lader dig finde lidt ensomhed, byder Portugal på spændende storbyer,...

Video præsentation

Se en præsentations video fra landet og bliv inspireret til en rejse

Visit Madeira

Den autonome region Madeira er en af ​​de to autonome regioner i Portugal, den anden er Azorerne. Øgruppen ligger i det nordlige Atlanterhav omkring 1000 kilometer fra Lissabon og 500 kilometer fra de kanariske øer. Hovedstaden på Madeira er Funchal, som ligger på hovedøens sydkyst.

Madeira er Portugals flydende have, en grøn oase, der er i besiddelse af et enestående klima og en højst egenartet natur. Bjergene på Madeira er spektakulære og det højeste af dem, Pico Ruivo, ligger 1860 meter over havets overflade. Desuden er der på Madeira 400.000 år gamle lavagrotter, naturlige, vulkanske badeanlæg, verdens næsthøjeste kystklippe, Cabo Girao, store banan- og sukkerplantager og smukke blomster, som blandt andet orkideer, paradisblomster og hortensia.

På grund af Madeiras beliggenhed midt i Atlanten har øen et helt specielt klima, der om vinteren er cirka 20 grader og resten af året mellem 20-25 grader og som gør den til et attraktivt feriested hele året rundt. Den vulkanske undergrund gør, at Madeira ikke har nogen naturlige strande, men der er masser af bademuligheder i de mange havbassiner og ved de gode, anlagte strande rundt omkring på øen. Desuden er der gode naturlige strande på den lille naboø Porto Santo, som nemt kan nås med båd, hvilket er en god anledning til at besøge den anden beboelige ø i øgruppen.

Madeira blev oprindeligt opdaget af romerne, og genopdaget af portugiserne, der befolkede øen i 1400 tallet og hvis færden endnu kan aflæses i hovedbyen Funchal, f.eks. i byens pragtfulde domkirke ”Sé”, der står næsten uberørt siden kolonitiden. Funchal, der er blevet kaldt det ”lille Lissabon” på grund af de snævre, brolagte gader og de mange sorte, udskårne basaltdøre, byder desuden på en gammel bydel med pragtfuld arkitektur fra 1700-tallet, en smuk lystbådehavn, det farverige marked ”Mercado dos Lavradores”, den frodige botaniske have med lokale dragetræer, og et væld af gode restauranter.

På Madeira kan du forvente at få en helt unik oplevelse. Her er en livlig natur, et dynamisk dyreliv på en fascinerende kystlinje. Kulturen er en blanding af portugisisk, afrikansk og noget helt unikt, som du kun finder på Madeira. Funchal er en interessant by som strækker sig ind i landet fra dens dybe havn. Her ligger krydstogtsskibe ofte til for at give deres gæster mulighed for at se denne enestående by. Der er både stejle og brolagte gader, og elegante palæer og smukke planter, som alt sammen er med til at give byen en helt unik stemning. Canico er et lidt mere stille sted for dem der sætter pris på den landlige skønhed. Bymidten har et fint udvalg af restauranter og butikker og en barok kirke. Her er perfekt til at slappe af og geare ned, når du rejser til Madeira.

Central Madeira

Èn af de største seværdigheder på den centrale del af øen – og på Madeira i det hele taget – er den smukke og afsondrede dal, Curral das Freiras, Nonnernes dal.  Dalen fik sit navn efter, at en gruppe nonner fra Santa Clara-klostret i 1566 flygtede hertil for at undgå et sørøverangreb fra franske sørøvere.  Nonnerne grundlagde en landsby 20 kilometer nordvest for Funchal i en hemmelig og utilgængelig dal omkranset af stejle bjerge. Først i 1959 blev der bygget en offentlig vej hertil. Men da var både nonnerne og piraterne for længst væk: Nonnerne flyttede tilbage til Funchal, så snart piraterne ikke længere hjemsøgte øen. I dag er hovedbeskæftigelsen i området landbrug, og der produceres også den berømte Madeira-vin i byen.

Det centrale Madeira byder også på øens højeste bjergkæder, der giver en enestående udsigt til både nord- og sydkysten af øen.  For at nå til disse udsigtspunkter kan man bevæge sig fra Parque Ecológico do Funchal op til Pico do Areeiro, hvor man allerede vil bemærke, at vegetationen undervejs bliver mere spredt og luften tyndere. Når man når op til Pico do Areeiro, har man en smuk udsigt til nordkysten. Kun ca. et kvarters gang fra Pico do Areeiro er der en flot udsigt til Madeiras næsthøjeste bjerg, Pico das Torres, på 1851 meter.  Ved yderligere opstigning kan man se Funchal og Pico Ruivo, som er øens højeste punkt på 1861 meter. Længere oppe kan man se Pico do Gato, Pico Grande og Paúl da Serra.

Nordkysten på Madeira

Centralt på Madeiras nordkyst finder man blandt andet de to byer Santana og São Jorge, som er adskilt af en dyb kløft, skabt af floden São Jorge. Specielt São Jorge er et besøg værd, for ikke bare er det en meget smuk by, men rummer også en forbløffende fin barokkirke, der kun finder sin overmand i Funchals domkirke, hvad angår indretning. Her er en statue af helgen Sct. Jorge, en guldbelagt prædikestol og kalkmalerier med billeder fra Sct. Jorges liv.  Byen har også på et par hyggelige og rolige parker med paradisfugleblomster. Santana er blevet kendt for sine stråtækte bondehuse, kaldet ”palheiros”, men byen er mere interessant som udgangspunkt for vandreture i ét af de mest uspolerede og flotteste landskaber på Madeira gennem Pico das Pedras Nationalpark.

I landsbyen Bonaventura, vest for São Jorge, produceres det meste råmateriale til øens kendte kurvearbejder. Byen ligger på en klippetop med en smuk udsigt over havet og er omgivet af vingårde, piletræsplantager og grønne dale. Lidt længere ude mod kysten ligger byen Ponta Delgada, der én gang om året er øens største pilgrimsmål. Sagnet lyder, at en Kristusfigur i træ skyllede i land her i det fjortende århundrede og at det var denne hændelse, der fik de lokale indbyggere til at opføre en kirke på stedet. Kristus-figuren, der har overlevet en ildebrand, tilbedes stadig i en glasmontre i kirken. São Vicente, beliggende ved kysten, længere vest på, regnes for at være én af de meste attraktive byer på Madeira, med et hyggeligt og velholdt bycentrum, en frodig naturpark i udkanten af byen, oprettet af Verdens Naturfond, og kapellet ”Capelinha de São Vicente”, der er hugget ud af ét klippestykke og omgivet af høje palmetræer.

Aktiviteter på Madeira

Rejser til Madeira er meget populære blandt vandreentusiaster, der ofte vender tilbage igen og igen. Der er markerede ruter for forskellige niveauer så alle kan nyde den fantastiske natur og den fascinerende udsigt på øen.

Hvis du vil have mere eventyr er der også nogle fremragende ruter for mountain bikes, også for flere niveauer, hvilket kan give en stor oplevelse for hele familien med lidt mere fart over feltet.

Der er også mulighed for at ride på heste, dykke og tage ud og sejle, så der er masser af muligheder for at udforske øen på rejser til Madeira. Glem heller ikke, at der er mulighed for helikopterture plus sejlture med guider hvor du kan se delfiner og hvaler.

Strande på Madeira

I Funchals gamle bydel finder du Barreirinha Complex, som er designet med badebroer og en lille svømmebassin. Her kan ungerne soppe i det sikre bassin mens du selv springer ud i atlanterhavets bølger. Der findes også en menneskeskabt sandstrand på sydvestkysten ved Calheta, og der er yderligere mange fremragende små stenstrande med klart vand rundt omkring på øen.

Hvis du på dine Madeira rejser insisterer på at bruge mindst én dag på en ægte sandstand, findes der heldigvis en god løsning. Naboøen Porto Santo, som du let kan sejle til, er et paradis for sandelskere. På øens 15 kilometer lang strand finder du det fineste sand, og mange mener den har terapeautiske egenskaber. Bådturen fra Madeira tager omkring 2 timer og du kan underholde dig selv med at se efter delfiner på vejen.

Kort

Landekort som du kan bruge til at beregne afstande

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Byguider

Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Calheta

#Calheta Visit Calheta Den vigtigste by på det sydvestlige Madeira er Calheta med en sjælden naturlig skønhed. Ud over byens attraktive beliggenhed, omgivet af klipper og havet,...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Camacha

#Camacha Visit Camacha Camacha er en smuk lille landsby få kilometer øst for Funchal. Camacha er bedst kendt for den årlige æblefestival og sine meget aktive...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Camara de Lobos

#CamaraDeLobos https://www.youtube.com/watch?v=QgoyPGL1dwM Visit Camara de Lobos Câmara de Lobos er en traditionel fiskerby der ligger fem kilometer fra Funchal og byen inspirerede Winston Churchill til at male...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Canical

#Canical Visit Canical Når du kører fra Machico lidt længere oppe af kysten kommer du til Canical. Her kan du se et interessant hvalmuseum, Museu da Baleia....
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Canico

#Canico Visit Canico Det betragtes som en af de smukkeste og mest behagelige byer på Madeira, måske fordi her er lidt af alt: smukke landskaber, behageligt...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Curral das Freiras

#CurralDesFreiras Visit Curral Des Freiras Curral das Freiras, Nonnernes dal er en lille landsby, som ligger lunt og godt næsten mellem lodrette bjerge i hjertet af Madeira. Den store...

Andre regioner

Her kan du finde information om andre interessante regioner i landet.

Info

Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Alentejo

#Alentejo Visit Alentejo Alentejo regionen er den største region i Portugal. Regionen grænser mod nord til Centro regionen, mod øst til Spanien, mod syd til Algarve,...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Algarve

#Algarve Visit Algarve Algarve regionen er den sydligste af regionerne på Portugals fastland. Algarve er den største turistregion i Portugal og en af ​​de største i...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Azores

#Azores Visit Azores Den autonome region Azorerne er en af ​​de to autonome regioner i Portugal. Det er en øgruppe bestående af ni vulkanske øer i...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Center

#RegionCenter Visit Region Center Centro regionen er Portugals næststørste region. Regionen grænser mod nord af regionen Norte, i øst mod Spanien, i syd mod regionen Alentejo,...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Lisbon

#Region Lisbon Visit Region Lisbon Lisboa regionen er en af de syv regioner i Portugal. Regionen er arealmæssigt den mindste region på det portugisiske fastland, målt...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Porto e Norte

#PortoAndNorth Visit Porto e Norte Nordregionen, Região do Norte er den mest folkerige region i Portugal. Det er en af ​​fem regioner på det portugisiske fastland....

Godt at vide

Blåt sygesikringskort i Portugal

Portugal Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 112 Generelt er der gratis behandling men der kan i visse tilfælde være en mindre egenbetaling til...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Camara de Lobos City Walk

#CityWalk City Walking Tour Camara de Lobos, video Camara de Lobos Madeira https://www.youtube.com/watch?v=YKPoetAy0QI   #CamaraDeLobos #Portugal #Citywalk #Sightseeing #Video
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Portugal

#Portugal #Covid19 Coronavirus status / statistik - Portugal Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Funchal City Walk

#CityWalk City Walking Tour Funchal, video Funchal Madeira https://www.youtube.com/watch?v=NTDbxGOGk1k   #Funchal #Portugal #Citywalk #Sightseeing #Video

Funchal, Portugal Live Webcam

#Funchal Funchal Live Webcam Webcam fra de mest interessante seværdigheder i Funchal - det er næsten som at være der selv 🙂 Her kan du se nogle...

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på siden:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Madeira #VisitMadeira #Portugal #visitPortugal #TouristInformation #TravelVideo #Holiday

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her