Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Azores

Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Portugal

#Portugal Rejser til Portugal Uanset om du elsker storbyferie eller du ønsker et rustikt tilflugtssted, der lader dig finde lidt ensomhed, byder Portugal på spændende storbyer,...

Video præsentation

Se en præsentations video fra landet og bliv inspireret til en rejse

Visit Azores

Den autonome region Azorerne er en af ​​de to autonome regioner i Portugal. Det er en øgruppe bestående af ni vulkanske øer i Macaronesia regionen i Nordatlanten cirka 1.400 kilometer vest for Lissabon.

Sao Miguel

Sao Miguel er berømt for sine storslåede vulkanske søer og sine usædvanligt smukke landskaber. Men øen byder også på store kulturelle skatte i skikkelse af paladser, museer og kirker. Er du mere til aktiviteter er der rige muligheder for vandreture, solbadning på stranden, golf, tennis og cykling, for bare at nævne nogle.

En af de mest imponerende geologiske forekomster på øen er Vale das Furnas, som er en frodig have på bunden af et højt vulkankrater, hvor bække bobler med varmt vand. Samme sted finder man den smukke park, Parque Terra Nostra, med dens sjældne tropiske planter og en konstant udstrømmende damp, der er et vidnesbyrd om Azorernes vulkanske oprindelse. São Miguel er også i besiddelse af Europas eneste te- og ananasplantager, beliggende mellem græsgange, tætte trælunde og en storslået flora.

Ponta Delgada er øens hovedstad og byder på et væld af gode restauranter, forretninger, historiske monumenter og gader, samt et livligt natteliv. Af andre historisk interessante byer på øen kan nævnes Ribeira Grande, med dens imponerende gotiske kirke, og Lagoa, Povoão og Nordeste med de hvidkalkede huse mod det blå hav. Også Vila Franca do Campo, der var São Miguels første hovedstad, er et besøg værd.
Sao Miguel byder på masser af god mad, fx den lokale, og meget delikatte, ”cozido das Furnas”, som er en ragout, der simrer i lang tid i et vulkankrater, også kaldet en caldeira.

Sao Jorge

São Jorge er en lang, bjergrig ø, med spektakulære klippefald på op til 480 meter, der falder ned mod havet. Nogle af disse klippefald er gennem historien kollapset og har dannet nye landtanger, kendt under navnet fajas. Øen er ideel til vandreture, og er en perle for alle, der holder af storslået natur. Øen bugner af attraktive vandrestier, fx dén, der snor sig mellem græsgange og kratskove til toppen af Serra do Topo-bjergene, mens en anden af øens attraktive stier fører til det klippefyldte ø-stykke, Faja de Santo Cristo, der rager op af havet. Det er også muligt at følge nogle af de stier, som er trådt af de lokale bønder, der arbejder i bjergene, eller som leder malkekvæget til græsgangene på bjergskråningerne.

Nogle steder er det som om tiden har stået stille på øen og man kan stadig opleve traditionelt fremstillet kunsthåndværk, fx uldne sengetæpper, der er håndhævet med stor dygtighed på trævæve, eller betragte det gamle kirketårn, der blev begravet under et vulkanudbrud i 1808 i Urzelina. Men øens største attraktion er stilheden og den storslåede natur.

Terceira

Terceira betyder ”tredje”, hvilket henviser til  at det var den tredje af øerne, der blev opdaget af portugiserne i 1427. Øen har en rig og spændende fortid som mellemstation for fragten af krydderier fra Østen og guld og sølv fra de amerikanske kontinenter under den portugisiske erobrings- og opdagelsestid. Angra do Heroismo er Azorernes mest kosmopolitiske by, med et bycentrum fra det 16. århundrede, der er blevet tilkendt status af verdensarv af Unesco. Det var her, at Vasco da Gama i 1499 begravede sin bror Paulo efter deres pioner-færd til Indien. Byens gamle gader bærer præg af den arkitektoniske arv og af byens kirker, paladser, museer, samt fæstningen, som blev bygget til at forsvare byen og havnen mod pirater.

I den historiske by Praia da Vitoria finder man den gotiske kirke, der er opført af de første bosættere, og i São Carlos, Fontinha, São Bras og Lajes, ganske tæt på, finder man herresæder, kirker og kapeller, som alle sammen repræsenterer mesterværker inden for den imperialistiske arkitektur. Øen byder på en storslået natur med smukke bjerge, der er velegnede til vandreture, som blandt andet kan byde på nogle af Terceiras geologiske vidundere, såsom Caldeira de Guilherme Moniz, et 15 km bredt vulkankrater, og Algar do Carvão-hulerne med deres stalakitter og stalagmitter af lava.

Det omkringliggende hav giver ideelle muligheder for sejlads, dykning og fiskeri, og for de, der kan lide en svømmetur, byder Terceira på naturskabte bassiner, der blev dannet, da vulkansk lave mødtes med det kolde hav. Endelig er Terceira genstand for et væld af farverige, folkloristiske fester, fx ”Festas do Espirito Santo”, som afholdes i de fleste landsbyer eller ”Festas Sanjoaninas”, der er en fest for Johannes Døberen, og hvis højdepunkt er en procession med deltagelse af store, entusiastiske folkemængder.
I festsæsonen bugner det desuden med traditionel, populær mad, såsom eksotisk krydret okseragout, blæksprutte og et væld af lækre desserter.

Santa Maria

Santa Maria var den første af øerne i ø-kæden, der blev opdaget af portugiserne omkring 1427. Øen er kun 18 kilometer lang, men har det varmeste klima på Azorerne, de smukkeste sandstrande og ét af de mest varierede landskaber i ø-kæden. Kystlinjen er rig på vige, udfordrende bølger og et væld af muligheder for badning, sejlads og dykning. Øen byder også på vinmarker, anlagt på stejle bjergterrasser, golde sletter, gamle skove, frodigt grønne bjerge og bugten Baia de São Lourencos skalformede geologi.

Øens historiske landsbyer, Anjos og Vila do Porto, blev besøgt af Columbus på hans første rejse til Amerika og er hyggelige, charmerende landsbyer, med en atmosfære, der stadig bærer spor af deres rige historie fra den portugisiske opdagelses- og erobringstid. I Ansjos er der bygget en statue til minde om Columbus´ besøg og lige ved siden af det ligger det hvide kapel Mãe de Deus, der er det ældste på Azorerne. Øens hovedstad Vila do Porto domineres af en lang hovedgade, der fører ned til byens hyggelige havn.

I Vila do Porto, Santo Espirito, Anjos og São Pedro finder man desuden en række historiske kirker, klostre og fæstninger. I Santo Espirito er det især kirken Nossa Senhora da Purificacaos hvide barok-facade, der imponerer. Det højeste punkt på øen er det centrale Pico Alto, 590 meter over havets overflade, som på en klar dag byder på en smuk udsigt over den grønne og bakkede del af øen.

Pico

Med sine bølgende bjerge, sine spektakulære stier langs kysten, og sine vidtstrakte plateauer omkranset af små vulkantoppe, er Pico et paradis for naturelskere. Øens vartegn er det 2350 meter høje bjerg, som bærer samme navn som øen, og som er det højeste bjerg i Portugal. Men øen byder også på nedstigninger i dybden til de lange lavatunneler, vidtstrakte havlandskaber, der brydes af konturerne af de nærliggende øer Faial, São Jorge og Graciosa, og et væld af vinmarker med figner og druer.

Da de tidligste tilflyttere kom til øen var landskabet domineret af hård lava, der dækkede jorden, men med tiden fik disse nye indbyggere brudt lavaen op og tilplantet små områder med frugtbar jord med vinstiklinger og skabte herved det enestående landskab, som øen har i dag, og som siden er blevet erklæret verdensarv af Unesco. Det er stadig muligt at følge plovfurerne, der er skåret ned i lavaen af oksetrukne kærrer, som transporterede druerne til vinkældrene ved havet, og derigennem genopleve et arbejdsomt folks historie. Pico byder også på en lang og spændende hvaltradition, idet amerikanske hvalfangere indtil slutningen af det 19 århundrede brugte øen til deres hvalfangst, hvor de blandt andet jagtede kaskelothvaler. I dag finder der ikke længere hvalfangst sted på øen, men man kan gå på opdagelse i denne del af øens historie på de to hvalmuseer, som findes på øen. Og i Lajes do Pico er det muligt at se nogle af de hvaler, der stadig holder til i farvandet omkring øerne, på én af de arrangerede ture i små både, som organiseres af Espaco Talassa.

Pico har endvidere en række spændende og charmerende landsbyer, som ligger spredt langs kysten, mellem vinmarker og lysegrøn vegetation. Husene er som regel bygget af sorte lavablokke og overalt ser man blomster i små potter og haver. Og i byerne Calheta de Nesquim, São João, São Mateus og Ribeirinha finder man charmerende huse, maleriske gader, der fører ned til havet, og interessante kirker. Den største by på øen er Magdalena, som ligger overfor Faials hovedby Horta. Der er 7 kilometer mellem de to byer, hvilket gør det muligt at lave en éndagstur mellem de to øer. Indløbet til havnen er flankeret af to klipper, Em Pé og Deitado, som er blevet hjemsted for store kolonier af fugle.

Graciosa

Den kun 12 kilometer lange Graciosa er én af de mest fredelige øer i ø-kæden og er domineret af vinmarker, hvor oksekærre med plov stadig er i brug, hvide vindmøller mod den blå himmel og det omkringliggende havs skummende bølger. På denne rolige og afsondrede ø finder man et ideelt sted at slappe af og forny livskraften.

Øen byder på et storslået landskab, fx den udslukte vulkan ved Furna do Enxofre med dens underjordiske sø, den frodige vegetation omkring øens vulkankratere, eller øens smukke kyst med de små øer og de dybe bugte. Fra bjergene er der en fantastisk udsigt ud over det omkringliggende landskab, der byder på attraktive vandreture. Og rundt omkring vinmarkerne ligger de sorte lavamure, der kaldes ”currais”.

I byen Santa Cruz kan man se kostbare eksempler på portugisisk malerkunst, samt paneler fra det 16 århundrede i byens sognekirke. Desuden er der i byen en række, smukke hvide huse fra attendehundrede-tallet. På Graciosa kan du smage udsøgte vine, som naturligvis produceres af druer fra de mange vinmarker på øen. Der findes både rød- og hvidvine af høj kvalitet.

Flores

Flores var ikke permanent bosat før det sekstende århundrede og har et sagnomspundet omdømme på grund af de storme, der undertiden afskærer øen fra omverdenen, og dens forhistorie som skjulested for pirater, der overfaldt den spanske flåde, når den bragte eksotiske varer hjem fra rejserne til Den Nye Verden.

Nu er Flores en fredelig og afslappende ø, der er ideel som et feriested, hvor man kan lade batterierne op og nyde øens uspolerede natur, med stejle klipper, der falder lodret ned i havet, et væld af smukke bjergtoppe, syv søer, en række vandfald, og – som navnet antyder – en overdådighed af blomster, der fylder øen med farver, herunder ikke mindst de mægtige hortensialunde, der gennemskærer øen på kryds og tværs.

Øen har en række maleriske landsbyer i dalene og højt oppe i klipperne, blandt andet Fajãzinha og Fazenda das Lajes; men også byerne Lajes og Santa Cruz, hvoraf den sidste er øens hovedby, er et besøg værd. Santa Cruz rummer et entusiastisk forvaltet museum, Museu das Flores, som huses i et tidligere Franciskaner-kloster. Museets udvalg af genstande omfatter både skibsvrag, azoresk pottemagerkunst, landbrugsredskaber og fiskeredskaber.

Faial

Faial er en frodig ø med en international atmosfære og et mildt klima, som oprindeligt blev beboet af flamske bønder i det femtende århundrede. Siden blomstrede øen op med udviklingen af havnen i Horta, som er blevet en populær station for yachter, der krydser Atlanten. Øen har en uspoleret natur med grønne bjerge, undersøiske, vulkanske huler, der skjuler stimer af farverige fisk, slumrende kratere og solbeskinnede strande. I juni og juli blomstrer de enorme mængder af hortensia, som blander sig med himlens og havets blå farve, og som står i farvemæssig kontrast til de mosgroede, grønne landskaber, græsset, der dækker bjergsiderne, og den intense sorte farve, som præger den vulkanske aske på de golde sletter omkring Vulcão dos Capelinhos.  Tilmed får landskabet et stænk af rødt på grund af de røde, maleriske vindmøller, der findes omkring på øen. Man kan også se naboøen Picos mægtige bjerg, Pico Mountain – som er Portugals højeste bjerg – fra Faials strande.

Foruden den spektakulære Vulcão dos Capelinos, som var i udbrud 1957-8, og begravede et fyrtårn i aske,  byder øen på det 2 kilometer brede og 400 kilometer dybe grønne krater, Caldeira do Cabeco Gordo, og de to høje udsigtspunkter Monte da Guia, syd for Horta, og Miradouro da Espalamaca, som er bevogtet af en kæmpe statue af Nossa Senhora da Conceicão.

Øens hovedby Horta, beliggende rundt om en vid bugt, er en charmerende og levende by med et kosmopolitisk strejf på grund af de mange Atlanterhavs-farer, der lægger til i byens havn. Byen har en forhistorie som ankerplads for de portugisiske karaveller under opdagelses- og erobringstogterne og blev besøgt af Kaptajn Cook i 1775. Byen rummer velholdte, hvidkalkede huse, farverige haveanlæg og små bytorve. Desuden byder den på en gammel fæstning, hvis tykke mure engang beskyttede byen mod pirater, kirker, hvis tårne rummer lokale kunstskatte, og museer, der udstiller udskæringer i figentræ og hvalben. Horta Marina er udgangspunkt for ture, hvor man kan se hvaler og delfiner. Disse ses ofte omkring øen, da der er masser af føde for dem i havet omkring øerne Faial, Pico og São Jorge. Der er kort sagt masser at opleve i Horta. Men sæsonens højdepunkt er ’Semana do Mar’ eller Havets Uge, som begynder den første søndag i august, bliver organiseret af forskellige vandsport- og turistorganisationer. Den omfatter alle mulige aktiviteter, som har relation til havet, såvel som andre kulturelle begivenheder, og er blevet internationalt kendt.

Corvo

Corvo er en lille, tidløs ø, hvis befolkning holder liv i de gamle og rige traditioner på Azorerne. Dens hvide huse ligger oppe i klipperne, højt over havet, og dens blå sø findes på bunden af et dybt krater. Øen ligger 24 kilometer nordøst for Flores og er den mindste af øerne i ø-gruppen. Øen udgør egentlig toppen af den maritime vulkan, Monte Gordo, med det grønne krater, Lagoa do Caldeirão, ved dens nordlige ende. Det er muligt at nå dens kant via en vej, hvorefter der er en nedstigning på 300 meter til dens krater-bund. I dens centrum er krateret dækket af øer og søer, mens et kludetæppe af marker, omkranset af stenmure, dækker bjergskråningerne.

Hvis man kun har nogle timer på øen, kan det anbefales at slentre gennem Vila Novas gader med de traditionelle huse, besøge den flamske kirke fra det sekstende århundrede eller tage på en udflugt til Monte Gordo-bjerget for at nyde udsigten over de smukke søer med holmene og den nærliggende ø Flores. Men det er også en mulighed at blive nogle dage for at opleve mere af øens særegne kultur. Hvis man gør det, er der en god mulighed for at man bliver varmt modtaget af den lokale befolkning, som stolt viser deres lokale skikke og traditioner frem. Man kan gå med mølleren til vindmøllen med de hvide sejl eller se bønderne og hyrderne arbejde på markerne. Eller man kan betragte fiskerbådene, når de står til havs ved morgengry.

Kort

Landekort som du kan bruge til at beregne afstande

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Byguider

Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Ponta Delgada

#Ponta Delgada Visit Ponta Delgada Hvis du føler dig tiltrukket af de portugisiske Azorer bør Ponta Delgada være din næste rejsedestination. Byen befinder sig på Sao...

Andre regioner

Her kan du finde information om andre interessante regioner i landet.

Info

Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Alentejo

#Alentejo Visit Alentejo Alentejo regionen er den største region i Portugal. Regionen grænser mod nord til Centro regionen, mod øst til Spanien, mod syd til Algarve,...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Algarve

#Algarve Visit Algarve Algarve regionen er den sydligste af regionerne på Portugals fastland. Algarve er den største turistregion i Portugal og en af ​​de største i...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Center

#RegionCenter Visit Region Center Centro regionen er Portugals næststørste region. Regionen grænser mod nord af regionen Norte, i øst mod Spanien, i syd mod regionen Alentejo,...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Lisbon

#Region Lisbon Visit Region Lisbon Lisboa regionen er en af de syv regioner i Portugal. Regionen er arealmæssigt den mindste region på det portugisiske fastland, målt...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Madeira

#Madeira Visit Madeira Den autonome region Madeira er en af ​​de to autonome regioner i Portugal, den anden er Azorerne. Øgruppen ligger i det nordlige Atlanterhav...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Porto e Norte

#PortoAndNorth Visit Porto e Norte Nordregionen, Região do Norte er den mest folkerige region i Portugal. Det er en af ​​fem regioner på det portugisiske fastland....

Godt at vide

Blåt sygesikringskort i Portugal

Portugal Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 112 Generelt er der gratis behandling men der kan i visse tilfælde være en mindre egenbetaling til...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Camara de Lobos City Walk

#CityWalk City Walking Tour Camara de Lobos, video Camara de Lobos Madeira https://www.youtube.com/watch?v=YKPoetAy0QI   #CamaraDeLobos #Portugal #Citywalk #Sightseeing #Video
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Portugal

#Portugal #Covid19 Coronavirus status / statistik - Portugal Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Funchal City Walk

#CityWalk City Walking Tour Funchal, video Funchal Madeira https://www.youtube.com/watch?v=NTDbxGOGk1k   #Funchal #Portugal #Citywalk #Sightseeing #Video

Funchal, Portugal Live Webcam

#Funchal Funchal Live Webcam Webcam fra de mest interessante seværdigheder i Funchal - det er næsten som at være der selv 🙂 Her kan du se nogle...

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på siden:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Azores #VisitAzores #Portugal #visitPortugal #TouristInformation #TravelVideo #Holiday

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her