Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Quedlinburg

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Quedlinburg

En af de vigtigste byer i den tyske middelalder og gennem 800 århundrede styret af Frauenstift, et adeligt nonnekloster, hvor fyrstinder og prinsesser kunne lære om Guds ord og passende opførsel. Fik byrettigheder i år 994. Siden 1994 har byen stået på Unescos liste over verdenskulturen. Og siden er der pumpet masser af penge i den enestående kønne by.

Byen har over 1600 bindingsværkshuse og det ville være helt uoverkommeligt at gå alle de særlige bygninger i gennem, der er simpelthen alt for mange! Det er den største samlede fredningssag i den tyske historie. Den gamle by er delt op i Altstadt og Neustadt.  Hele byen er en spadseretur værd. Der er en række gode kafeer, især på strækningen op mod slottet og man kan også gå tur langs middelaldermuren, eller hvad der er tilbage af den.

Spændende er også Münzenberg, 60 mindre bindingsværkshuse står på dette lille bjerg, der giver fin udsigt til byen og især slottet. Oprindelig et kloster, der blev forladt. Derefter flyttede daglejere, spillefolk og skærslibere ind på bjerget. Her findes også et par fine cafeer. Alt i alt er det en af de mest helstøbte byoplevelser man kan finde, så det er bare om at afsætte mindst en dag til at opdage byen i.

Seværdigheder i Quedlinburg

Rådhuset 

Rådhuset blev første gang nævnt i 1310 og er et fantastisk smukt byggeri der er bygget om adskillige gange. Senest 1901. Især om sommeren er facaden tilgroet og grøn og her gør mange holdt for at nyde vuet over pladsen. Gå ind og be’ om at se miniaturen over byens struktur. Vældig imponerende arbejde.

Palais Salfeld

På adressen Kornmarkt 5 var dette residensen for en af byens mest fornemme mænd, retsformanden. Her finder man ofte udstillinger og koncerter.

Schreckensturm

Et af de bedst udbyggede forsvarstårne, tæt ved bymuren. Har også været brugt som fængsel, men er i dag indrettet som ferieboliger.

Nikolaikirken

Midt i den del af byen der går under betegnelsen Neustadt, ligger Nikolaikirken. Her oprettede bønderne i renæssancen deres egen bydel, da det blev for farligt at drive landsbrug i området uden for bymuren. Under de 72 meter høje tårne befinder der sig et flot kirkerum.

Erxlebens hus på Steinweg 51

I 1715 blev der i huset, der ligger et stenkast fra nikolaikirken, født en pige, der senere skulle blive den første kvindelige læge i Tyskland (1754) Hun hed Dorothea Christiane Erxleben.

Klopstockhuset i Schlossberg 12

Her blev den berømte digter Friedrich Gottlieb Klopstock født. I dag er det flotte hus midt på pladsen et museum.

Feininger-Galleriet

Lige bag ved Klopstockhuset ligger Feininger-Galleriet, i Schlossberg 11

Den tysk-amerikanske kunstner Lyonel Feininger (1871-1956), lavede malerier, grafik, tegneserier og var på mange måder forud for sin tid. Han er en af de mest betydningsfulde af de klassiske modernister. Og Feininger kom ofte til byen, der i dag har en af de største samlinger af hans kunst. Fremragende museum. www.feininger-galerie.de

Slottet

Et imponerende bygningsværk, som kong Heinrich I lod bygge på en strategisk godt placeret sandstensklippe i det 10. årh. Quedlinburg blev en af de vigtigste byer inden for det daværende tyske rige. Fra 936 til 1802 var det af Heinrichs enkes grundlagte Frauenstift, der bestemte over byens gøren og laden. I dag finder man slotsmuseet med adskillige rige skatte, der både er dekoreret med lokalt fundne ædelsten, men også med kostbarheder som er hentet hjem fra rejser.

Kirkeskatten forsvandt i øvrigt til USA efter krigen. En officer havde taget hovedparten med. Ulovligt, naturligvis, men det endte med at da man opsporede skatten, så skulle man ifølge texansk lov købe den fri. Så det skete, og nu kan herligheder igen ses på slottet.

Stiftskirken St. Servatius

En af de mest betydningsfulde kirker fra den romanske periode, er St. Servatius, der blev indviet i 1129. Med stærk inspiration fra Lombardiet, er det gotikken der dominerer. Smukt rum med masser af detaljer. Tårnene er fra det 19. årh.

Münzenberg

60 mindre bindingsværkshuse står på dette lille bjerg, der giver fin udsigt til byen og især slottet. Oprindelig var her et kloster, Marienklosteret var det eneste kvindekloster i byen. Ved bondekrigen 1524-26 brændte det delvis ned og blev forladt at nonnerne. Så flyttede daglejere, spillefolk og skærslibere ind på bjerget. De byggede deres huse ind i de eksisterende klostermure. I dette kringlede bygningsforløb. kan man stadig finde klosterets grundrids. Her findes også et par fine cafeer.

Selketahlbanen:

I 2006 åbnede forlængelsen af Selketahlbanen, så man kan køre hele vejen fra Quedlinburg til Gernrode, et smuk tur. www.selketalbahn.de– faktisk kan man skifte et par gange og komme vidt omkring i Harzen med damplokomotiverne. Jernbane og Märklinentusiaster er på hjemmebane her!

Rejser til Quedlinburg, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Quedlinburg og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Tourist Information Quedlinburg

Markt 2
Quedlinburg

T: +49 03946 905-621

www: website link

Tourismus Sachsen-Anhalt

IMG Investitions- und Marketinggesellschaft Sachsen-Anhalt mbH
Am Alten Theater 6
39104 Magdeburg

T: +49 (0)391 5628 3820
F: +49 (0)391 5628 3811

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Tyskland

#Tyskland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Tyskland Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Tyskland

#Foodie Tyskland Foodie Video Mad i Tyskland Køkkenet i Tyskland er ofte meget solidt og er oftest kødretter, hvor svinekød er det mest populære. På grund af...
FAQ Wiki og fakta om landet

Tyskland i historiebøgerne

#History Tysklands historie video Historie kort fortalt I meget af sin varierede og interessante historie har Tyskland kun været ét samlet land i kort tid. I stedet...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Quedlinburg
broken clouds
17 ° C
19.5 °
16.8 °
81 %
0.5kmh
66 %
søn
30 °
man
29 °
tirs
30 °
ons
33 °
tors
25 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Quedlinburg #iQuedlinburg #VisitQuedlinburg #SaxonyAnhalt #SachsenAnhalt #reiselandsachsenanhalt #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Quedlinburg
Average rating:  
 0 reviews

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her