Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

#History

Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Portugal

#Portugal Rejser til Portugal Uanset om du elsker storbyferie eller du ønsker et rustikt tilflugtssted, der lader dig finde lidt ensomhed, byder Portugal på spændende storbyer,...

Portugal Historie Video

Historie kort fortalt

Den Iberiske Halvø, hvor Portugal ligger, har været beboet i mindst 30.000 år. I 700 f.Kr. kom keltere til området og begyndte at slå sig ned i det nordlige og vestlige Portugal. De næste til at komme var fønikiske handelsmænd, der etablerede handelsstationer langs kysten. Både grækerne og karthagenerne fulgte senere.

Romerne besluttede at forsøge at erobre Portugal og forventede ingen modstand. I deres forsøg på at overtage den sydlige del af landet mødte de Lusitani, en utrolig stærk keltisk krigerstamme, som kæmpede indædt tilbage. Til sidst var romerne sejrherrer, og i 19 f.Kr. havde de elimineret Lusitani. Kristendommen cementerede sig i den portugisiske kultur i det 3. århundrede e.Kr., og den er forblevet en integreret del af den religiøse overbevisning i landet.

Romerne satte mange spor i Portugal, herunder omfattende bygning af veje og broer. De introducerede nye afgrøder og nye måder at gøre tingene på. Da Romerriget begyndte at kollapse i det 5. århundrede, havde Portugal været under romersk kontrol i 600 år.

Da romerne var væk, efterlod dette en mulighed for nordafrikanske muslimer, eller maurere, til at komme til Portugal i 711, og de begyndte at besætte den sydlige kyst. Maurerne var meget tolerante over for forskellige religioner, og som sådan nød portugiserne fred under maurerne. I nord planlagde kristne styrker imidlertid at tage Portugal tilbage ved at slippe af med maurerne. De begyndte langsomt at generobre områder rundt om i landet og i 1249 var det lykkedes at generobre hele landet.

Efter maurernes fordrivelse fra Portugal, så naboerne Spanien en mulighed for at flytte ind. Der var flere invasionsforsøg, der til sidst endte med en portugisisk sejr i 1385. Portugal begyndte at udforske verden og startede ekspansion til Afrika. Velstand fulgte, hvilket tillod Portugal at blive førende i maritime og koloniale anliggender. Lissabon blev en utrolig vigtig og indflydelsesrig by i Vesteuropa.

Under Manuel I’s regeringstid var portugiserne i stand til at nå Indien i 1497. Det betød, at Portugal havde rige krydderier fra østen at tilføje til deres guld og slaver fra Afrika. At se, hvor godt Portugal klarede sig, opmuntrede andre nationer til at begynde at udforske, og snart udfordrede Spanien Portugal. Denne rivalisering tegnede sig for den første jordomsejling i 1519.

På trods af indledende rigdomme begyndte vedligeholdelsen af ​​et så stort imperium at blive for meget for portugiserne. I slutningen af ​​det 16. århundrede var Portugals guldalder afsluttet, og Spanien indtog tronen. Som tiden gik, begyndte den portugisiske vrede over spanierne at intensivere, da portugisiske penge blev brugt til Spaniens krige andre steder. Portugal besluttede at tage et skridt for at genoprette uafhængigheden, men de havde desperat brug for allierede, som de fandt i Storbritannien.

Da England gik i krig mod Frankrig, var Portugal der for at hjælpe i 1793. Napoleon bad portugiserne lukke deres havne for briterne, hvilket var umuligt for portugiserne at gøre. Som et resultat marcherede Napoleon og hans tropper ind i Lissabon og begyndte en krig, der ville vare indtil 1814, da briterne trådte ind.

I anden halvdel af det 19. århundrede vendte Portugal tilbage. Der var stor industriel vækst og tekstilproduktion, der var med til at sikre nationens rigdom. Desværre var mange arbejdere i 1900 utilfredse med, hvordan de blev behandlet. Folk begyndte at flytte væk fra Portugal for at finde bedre forhold.

Den 5. oktober 1910 blev der erklæret en republik i Portugal. Selvom forhåbningerne var store, var landets økonomiske tilstand det ikke. Denne dårlige stat blev forværret af beslutningen om at slutte sig til de allierede i 1. Verdenskrig. Efter krigen var regeringen i Portugal meget ustabil med 45 regeringsskifter mellem 1910-26. I 1926 blev António de Oliveira Salazar premierminister, en stilling han beholdt i 36 år. Han skabte et restriktivt regime, der omfattede et hemmeligt politi beregnet til at indgyde respekt ved brug af terror i befolkningen.

Portugals kolonier begyndte at gøre oprør, hvilket resulterede i dyre militære kampagner. I 1974 fik afrikanske kolonier uafhængighed, og en ny forfatning blev skabt for at blande socialisme og demokrati.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Blåt sygesikringskort i Portugal

Portugal Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 112 Generelt er der gratis behandling men der kan i visse tilfælde være en mindre egenbetaling til...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Camara de Lobos City Walk

#CityWalk City Walking Tour Camara de Lobos, video Camara de Lobos Madeira https://www.youtube.com/watch?v=YKPoetAy0QI   #CamaraDeLobos #Portugal #Citywalk #Sightseeing #Video
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Funchal City Walk

#CityWalk City Walking Tour Funchal, video Funchal Madeira https://www.youtube.com/watch?v=NTDbxGOGk1k   #Funchal #Portugal #Citywalk #Sightseeing #Video

Funchal, Portugal Live Webcam

#Funchal Funchal Live Webcam Webcam fra de mest interessante seværdigheder i Funchal - det er næsten som at være der selv 🙂 Her kan du se nogle...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her