Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Porto

Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Portugal

#Portugal Rejser til Portugal Uanset om du elsker storbyferie eller du ønsker et rustikt tilflugtssted, der lader dig finde lidt ensomhed, byder Portugal på spændende storbyer,...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Porto

Den smukke by Porto ligger i den nordvestlige del af landet ved mundingen af ​​floden Douro. Byen har været på UNESCO verdensarvsliste siden 1996 på grund af dens mange smukke historiske bygninger og monumenter. Byens bedst kendte seværdigheder er den imponerende katedral, klokketårnet, den gamle byhave São Lázaro og de berømte portvinshuse, der ligger på en skråning. Porto har også mange interessante museer, såsom museet for moderne kunst og udstillinger på den tidligere børs. Museet i det tidligere kloster Santo Tirso er dedikeret til arkæologiske fund.

Porto, eller Oporto, bærer stadig præg af den velstand, som flød til byen under Portugals opdagelses- og koloniseringstid fra 1400-tallet, som bragte guld, sølv og eksotisk træ til Portos kirker, palæer, offentlige bygninger og kunstværker. Men endnu inden byen blev genstand for de oversøiske rigdomme drog byen nytte af handel med udenlandske herskere. Romerne byggede en fæstning her, hvor deres handelsrute krydsede Douro-floden, og efter at have smidt maurerne ud i ellevehundrede-tallet vandt byen rigdomme ved korsfarernes rute til det Hellige Land. Senere lukrerede den på den indbringende handel med vin til Storbritannien, som kompenserede for de pludselige tab i handel med krydderi fra de asiatiske kolonier.

Porto er stadig i dag en vigtig handelsby, hvilket den overdådigt udsmykkede børs, Palacio da Bolsa med dens Alhambra-lignende ”Arabiske Værelse” og maleriske galleri vidner om. Men Porto er meget mere og andet end en driftig og livlig handelsby.  Byen bugner af charmerende gader, historisk interessante bygninger og pladser, gode restauranter – og så gennemstrømmes byen af den legendariske Douro-flod, ”Den gyldne flod”, som er blevet byens vartegn. Douro-floden har gennemkrydset 927 kilometer siden dens udspring i Duruelo de la Sierra i Spanien, inden den når Porto og det Atlantiske Ocean. Floden har historisk set haft stor betydning for byen, ikke mindst under Portugals storhedstid som kolonimagt, hvor floden, ligesom Tejo-floden i Lissabon, gjorde Porto til en central brik i den blomstrende kolonimagts handelsnetværk.

Seværdigheder i Porto

Porto katedralen ”Sé”

Byen har en storslået katedral, ”Sé”, bygget i det 12. og 13. århundrede, hvoraf det meste af den dog med tiden er blevet ombygget. Katedralen rummer interessante azulejo-paneler, der skildrer Ovids Metamorforser, pragtfulde, gotiske buegange, et smukt rosenvindue, der er bevaret fra det trettende århundrede, og en fantastisk udsigt over byen.

Dona Maria Pia broen

Floden er et fremragende udgangspunkt for at opleve Porto by. Man kan f.eks. krydse én af de flere broer, der går hen over floden, hvoraf den mest spektakulære er jernbanebroen Dona Maria Pia, tegnet af Eiffel i 1887. Det kan også anbefales at se floden – og byen – fra én af de mange flodbådsfarter, eller flodkrydstogter, som udbydes i området omkring Ponte de Dom Luis I.

Casa-Museu Guerra Junqueiro

Tidligere hjem for den kendte republikanske digter og aktivist Guerra Junqueiro, der døde i 1923, er et eksempel på unik barok-arkitektur og giver et interessant indblik i digterens private kollektion af portugisisk keramik og portugisiske møbler, foruden flere udenlandske samlinger.

São Francisco kirken

Kirken blev opført i det fjortende århundrede, forbløffer den besøgende med dens spektakulære, guldbelagte alter og søjler, formet til keruber, kranse og dyr, kulminerende med Jesse-træet i nordvæggen af kirken, der på eventyrlig vis illustrerer bibelske temaer, foruden katakomberne, der oprindeligt stammer fra kirkens kloster, der blev ødelagt i 1832.

klokketårnet Torres dos Clérigos

En populær seværdighed i byen Porto er det 75 meter høje klokketårn Torres dos Clérigos. Dets seks etager kan indtages ved at traske op ad 225 trin, og din indsats vil da blive belønnet med en betagende udsigt ud over Porto. Klokketårnet blev bygget i 1700-tallet på den eksisterende barokke kirke og er siden da blevet et af byens landemærker.

Udflugt fra Porto

Omkring en times kørsel syd for Porto finder du Escoural. Hvis du rejser til Portugal for at opleve den mangfoldige historie, er dette et rigtig godt sted at starte. I Escoural grotterne, finder du Portugals mest berømte hulemalerier, som vidner om de mennesker, der boede her for over 50.000 år siden. Du er nødt til at bestille et besøg i forvejen, men det er det hele værd at se på de primitive tegninger som vores forfædre malede på væggene for årtusinder siden.

 

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Porto Tourist Information

Rua Clube Fenianos 25
Porto

T: +351 223 393 470

Rua Infante Dom Enrique 63
Porto

T: +351 222 009 770

www: website link

Turismo de Porto e Norte

Associação de Turismo de Porto e Norte de Portugal
Av. Inferior à Ponte D. Luis I, nº 53-1º
4050-074 Porto

T: +351 22 332 67 51
F: +351 22 332 67 52

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Portugals turistkontor

#Touristboard Portugal Tourism Authority Turismo de Portugal, I.P. Rua Ivone Silva, Lote 6 1050-124 Lisboa T: +351 211 140 200 Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE PINTEREST INSTAGRAM #Portugal #visitPortugal #iPortugal #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Portugal

#Portugal #Covid19 Coronavirus status / statistik - Portugal Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Portugal

#Foodie Portugal Foodie Video Mad i Portugal På grund af sin lange kystlinje har fisk og skaldyr stor indflydelse på det portugisiske køkken. På trods af at...
Portugal - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Porto City Walk

#CityWalk City Walking Tour Porto, video Porto https://www.youtube.com/watch?v=nlyZvVya3tw   #Porto #Portugal #Citywalk #Sightseeing #Video
FAQ Wiki og fakta om landet

Portugal i historiebøgerne

#History Portugal Historie Video Historie kort fortalt Den Iberiske Halvø, hvor Portugal ligger, har været beboet i mindst 30.000 år. I 700 f.Kr. kom keltere til området...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Porto
clear sky
19.6 ° C
22.9 °
17.7 °
82 %
2.6kmh
0 %
søn
20 °
man
23 °
tirs
24 °
ons
24 °
tors
29 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

 

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Porto
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Porto #iPorto #VisitPorto #PortoAndNorth #PortoeNorte #VisitPortoAndNorth #Portugal #VisitPortugal #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her