Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Paris

Frankrig

#France Rejser til Frankrig Der er mange gode grunde til, at Frankrig er verdens mest besøgte land. Der er ikoniske vartegn som Eiffeltårnet, der udtrykker romantik...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Paris

Paris er en by, der ofte romantiseres. I flere generationer er der blevet fortalt kærlighedshistorier fra kloakkerne til Eiffeltårnet! Det gør det til det perfekte sted for et par, der vil i kontakt – eller genoprette kontakten – med hinanden, men Paris har også så meget mere at byde på. Den kaldes Lysets By og Modens Hovedstad, hvilket gør Paris til et mekka for moderne kosmopolitisk indflydelse. Hver drejning af dens gader har en naturlig skønhed der skinner indefra.

Paris’ historie er velbevaret

Historien er det grundlag, hvilken som helst by må stå på. Frankrig er kendt verden over for dets evne til at bevare historien på en moderne måde! To af de bedste måder at få et glimt af historien i denne by, især parisisk historie, er ved at besøge Musee Carnavalet og Musee de l’Armee.

  • Musee Carnavalet: Det, der er så vidunderligt ved dette museum er, at det har været i drift som historisk museum i over 130 år. Det består af to patriciervillaer, der byder på samlinger fra fransk og parisisk historie, der daterer tilbage til det 15. århundrede. Samlingen er blevet fortsat større siden 1880, da Musee Carnavalet først åbnede, og i dag er det en af de mest fremragende udstillinger, der fortæller alt om den franske revolution gennem ting og sager fra den tid.
  • Musee de l’Armee: Paris har altid været en strategisk betydningsfuld by, hvilket vil sige, at den har været involveret i mere en bare en konflikt eller to i tidens løb. Dette museum er dedikeret til områdets militærhistorie og har over 500,000 unikke artefakter. Som et ekstra bonus, giver din entre til museet dig gratis adgang til Musee de l’Ordre de la Liberation, hvis fokus er Anden Verdenskrig.

Måske det mest unikke ved at besøge de forskellig historiske museer og steder i Paris er det fokus, der er på kunst. Historien og kunsten får en enestående udformning inden for byens grænser og giver folk mulighed for at forholde sit til det, mens de går på opdagelse, hvilket blot er endnu en grund til, at folk bør tage til Paris mindst en gang i livet.

Kunsten i Paris er virkelig storslået!

I dag springer der kolonier for niche kunst op over hele verden, der tilbyder kunstnere chancen for at udvikle sig og lære sammen. Det er den filosofi, der har været med til at gøre Paris til den by, den er i dag! Du kunne faktisk sige, at det er en af verdens først sande kunstnerkolonier.

Verdens mest besøgte museum ligger i Paris og det er dedikeret til de bedste kunstværker, menneskeheden nogensinde har frembragt. Musee de Louvre har millionvis af besøgende hvert år, der kommer for at se originale værker af nogle af verdens mest berømte kunstnere. Det mest efterspurgte stykke kunst, man kan se, mens man besøger Louvre? Mona Lisa af Da Vinci.

Når først du er færdig med at udforske Louvre, må du ikke gå glip af et besøg på Musee d’Orsay. Det omhandler alt, hvad der er fransk, hvad kunst angår, og har originale værker af både Monet og Renoir. Pompidou Centret drejer sig om europæisk kunst og kommer ind på nogle af nutidens moderne koncepter, der bruges i moderne kunst. Hvis det ikke er nok til at stille dig tilfreds, er der også en kunsthistorisk tur, der kan guide dig gennem byen for at finde nogle af de skjulte perler af kunst, der virkelig er kommet til at kendetegne denne by.

Du kan ikke besøge Paris uden at se vartegnene!

Paris’ ikoniske vartegn synes at drage folk til byen, og så godt som tigger besøgende om at stå foran dem med ærefrygt. Det bedst kendte af disse vartegn er måske Triumfbuen, der står vagt over Champs-Elysees. Den blev oprindeligt bestilt opført i 1806 til ære for det franske militær, og det tog tre årtier at gøre den færdig. Men det, de fleste mennesker ikke ved om Triumfbuen er, at der er flere militære artefakter inden i, hvor besøgende kan få en helt særligt udsigt over det, der måske er verdens mest berømte boulevard i dag.

Endnu et vartegn, der lokker besøgende til, denne gang fra den mere åndelige side, er Notre Dame Katedralen. Denne katedrals gotiske spir hjælper, sammen med det tilsvarende renæssance design, med at fortælle de forpinte historier om de mennesker, der i sin tid kom inden for disse mure for at holde gudstjeneste. De kunstneriske mesterværker inden for er af museumskvalitet og hjælper folk med virkelig at se, hvordan pariserlivet er, både dengang og nu.

Chateau de Versailles, som var Ludvig den ottendes jagthytte, er et godt alternativ for dem, der ønsker at undgå menneskemylderet ved Eiffeltårnet. Det er opført på UNESCOs verdensarvsliste og byder på et glimt af, hvor majestætisk, det kongelige liv var. Haver, vandspring og store udendørsarealer står alle til rådighed, så man kan se sig om, når man besøger disse oplysende og eventyrlige områder.

Sidst, men ikke mindst, har man ikke været i Paris, hvis man ikke har været til en af de mange fantastisk sceneforestillinger. For mange betyder dette en tur til Palais Garnier for at se opera, en symfoni, eller ballet. Hvis der ikke er at show at se, kan man i det mindste se maleriet af Chagall på loftet af Palais Garnier, som også er verdensberømt. Følg dit besøg op med en tur til Cite de la Musique for at lære om musikkens historiske indflydelse.

Som et sidste stop kan Cinematheque Francaise være et passende valg. Dette museum for fransk filmkunst har en af de mest omfattende filmsamlinger i verden. Det er ikke blot franske film, man får tilbudt at se her, skønt det er de film der mest perfekt sætter prikken over i’et for en tur til denne smukke by.

Hvorfor tage til Paris? Denne by har meget at byde på til gengæld for et besøg. Fra de kosmopolitiske centre til det historiske grundlag, den viser frem, har alle muligheden for at blive forelsket… ikke i en ny partner, men i selve byen Paris.

 

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Paris Tourist Information

25 Rue des Pyramides
75001 Paris

Tel: +33 1 49 52 42 63

www: website link

Tourisme Ile-de-France

APST – 15 Avenue Carnot
75017 Paris

T: +33 (0) 1 73 00 77 00

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Frankrigs turistkontor

#Touristboard France Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO #france #visifrance #ifrance #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Frankrig

#Frankrig #Covid19 Coronavirus status / statistik - Frankrig Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...
FAQ Wiki og fakta om landet

Frankrig i historiebøgerne

#History Frankrig Historie Video Historie kort fortalt Skeletter fundet i huler i det 19 århundrede i Vézère-dalen tyder på, at neandertalere var de første mennesker, der boede...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Frankrig valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#france #euro #currency

Hvad spiser man i Frankrig

#Foodie Frankrig Foodie Video Mad i Frankrig Mange syntes at fransk mad er det bedste køkken i verden. Fra utrolig bagning til verdenskendte Michelin-stjernerestauranter stikker landets kulinariske...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Paris
clear sky
21.1 ° C
22.9 °
17.3 °
46 %
2.6kmh
0 %
søn
30 °
man
27 °
tirs
27 °
ons
27 °
tors
23 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Seværdigheder i Paris

Oplev Paris med lokal guide, ganske gratis

Skal du til Paris har vi et godt gratis tip til dig

En spændende måde at opleve Paris på er sammen med Parisere der elsker deres by.

De laver spændende byrundture i udvalgte distrikter af Paris, du kan ikke bestemme hvad du vil se, men du er garanteret at få set noget af Paris som du måske ikke ville have set på egen hånd.

Du er naturligvis velkommen til at give drikkepenge til foreningen der står bag projektet eller til guiden

Besøg de frivillige Paris guider på deres website her www.parisgreeters.fr

Tour Eiffel – Eiffeltårnet, 7 arrondissement

Gustave Eiffel er manden der skabte dette 320,75 meter høje monstrøse tårn der vejer 9.550 tons og de ca 15.000 metaldele holdes sammen af 2,5 millioner nagler. Champ de Mars er pladsen ved Eiffeltårnet der oprindeligt var paradeplads.
Metro: Tour Eiffel

École Militaire – militærakademiet, 7 arrondissement

École Militaire er militærakademiet der blev opført for at give mænd der havde militære evner men ingen økonomiske evner en militær uddannelse. Skolens bedst kendte elev var Napoléon.
Metro: École Militaire

UNESCO, 7 arrondissement

UNESCO bygningen der udover at være hovedkvarter for dele af UNESCO organisationen også rummer en stor samling moderne kunst.

Place St-Germain-des-Prés, 6 arrondissement

På denne plads finder du en brostensskulptur til minde om studenteroprøret.
Metro: St-Germain-des-Prés

Hotel des Invalides, 6 arrondissement

Hotel des Invalides. Bygningerne blev opført på foranledning af Ludvig 14 som veteranhospital. 14 juli 1789 brød folkemængden ind og stjal de geværer de brugte i stormen på Bastillen.
Metro: Varenne, Invalides, Latour-Maubourg

Jardins du Luxembourg, 6 arrondissement

Jardins du Luxembourg er det kendte haveanlæg fyldt med flotte statuer blev oprindeligt anlagt til Maria af Medici i 1613.
Metro: St-Sulpice

Institut de France, 6 arrondissement

Institut de France er hjemsted for ikke mindre end 5 akademier bl.a Académie de France.
Metro: St-Michel, Odéon

Église St-Sulpice, 6 arrondissement

Man begyndte opførelsen af denne kirke i 1646 , det sydlige tårn er aldrig blevet færdigbygget.
Metro: St-Sulpice

Panthéon, 5 arrondissement

Panthéon er den allerførste kirke blev opført her i 508 af Kong Klodevig.
Metro: Monge, Luxembourg, Cardinal Lemoinge

Latinerkvarteret – middelalder Paris, 5 arrondissement

Latinerkvarteret. I 5 arrondissement ligger en del af middelalder Paris der har overlevet frem til i dag, området er kendt som latinerkvarteret, et navn kvarteret har fået idet området altid har været hjemsted for studenterne og i tidligere tider talte man udelukkende latin på universitetet.

La Sorbonne – universitetet, 5 arrondissement

La Sorbonne er Paris kendte universitet grundlagt af Robert de Sorbon for fattige teologiske studerende i 1253.
Metro: Cluny-Sorbonne, Luxembourg

Jardin des Plantes – Botanisk Have, 5 arrondissement

Jardin des Plantes var oprindeligt en medicinsk urtehave grundlagt af Ludvig 13 livlæger, i dag er haven vokset til en meget meget flot botanisk have som alle kan nyde godt af.
Metro: Gare d’Austerlitz, Jussieu

Église St-Séverin – universitetskirken, 5 arrondissement

Église St-Séverin er universitetskirken er opkaldt efter en eremit der i 500 tallet overtalte kong Klodevigs søn til at blive munk. Kirken har gennemgået utallige ombygninger og i dag står den i 1400 tals gotik.
Metro: Maubert-Mutualité

Église St-Julien-le-Pauvre, 5 arrondissement

Église St-Julien-le-Pauvre er oprindeligt opført i 500 tallet men ombygget i 1100 tallet som samlingshal for studenter.
Metro: Maubet-Mutualité

Église St-Étienne-du-Mont, 5 arrondissement

Place St-Germain-des-Prés. På denne plads finder du en brostensskulptur til minde om studenteroprøret.
Metro: Monge, Luxembourg, Cardinal Lemoinge

Place des Vosges, 3 arrondissement

Place des Vosges hvor man finder en af de få bygninger i Paris opført i Henrik d. 4de stil.
Metro: St-Paul, Bastille

Le Défenseur du Temps, 3 arrondissement

Le Défenseur du Temps er et 4 meter højt ur i messing hvor krigeren ved timeslag skal slås mod en drage, en ørn og en krabbe.
Metro: Rambuteau

Pont Neuf, 4 arrondissement

Pont Neuf der fører til Île de la Cité er Paris ældste og vel nok den mest berømte bro og den stammer fra 1604.

Parvis de Notre-Dame – Point Zéro, 4 arrondissement

Pladsen foran Notre-Dame hedder Parvis de Notre-Dame og messingpladen i fortovet foran indgangen til Notre-Dame angiver Point Zéro

Notre-Dame de Paris, 4 arrondissement

Notre-Dame de Paris er opført i årene 1163 til 1345 og det er en mægtig katedral 130 meter lang med 69 meter høje tårne.

Mémorial des Martyrs et de la Déportation, 4 arrondissement

Østspidsen af øen er hjemsted for monumentet Mémorial des Martyrs et de la Déportation rejst til minde om franske mænd og kvinder der omkom i koncentrationslejre under 2den verdenskrig.

Île St-Louis, 4 arrondissement

Île St-Louis er en af øerne i Seinen, øen var ubebygget indtil 1600 tallet hvor man begyndte at sælge byggegrunde.
Metro: Pont Marie, Cité – Sully Morland

Hotel de Ville, 4 arrondissement

Bystyret i Paris har siden 1260 haft hovedsæde på pladsen her. Den nuværende bygning er opført i 1882 som kopi af den bygning som kommunarder nedbrændte i 1872.
Metro: Hotel de Ville

Opéra de Paris Bastille, 11 arrondissement

Bygningen er tegnet af Carlos Ott en Canadisk–Uruguayansk arkitekt og bygningen stod færdig i 1989 for at fejre 200 års dagen for revolutionen.
Metro: Bastille

Cimentière du Père Lachaise, 11 arrondissement

Cimentière du Père Lachaise. Er den største kirkegård i Paris oprindeligt anlagt i 1804. Store navne har her deres sidste hvilested, navne som f.eks La Fontaine, Moliere, Balsaz, Oscar Wilde, Chopin, Rossini, Piaf, Jim Morrison
Metro: Père Lachaise, Philippe-Auguste

Place de la Bastille, 11 arrondissement

Mange vil vel nok forbinde Paris med Bastille , man vil dog blive skuffet. Der er i dag intet tilbage af den tidligere Bastille bortset fra omridset i brolægningen på Place de la Bastille.
Metro: Bastille

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Paris #iParis #VisitParis #visitparisregion #France #VisitFrance #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Paris
Average rating:  
 0 reviews

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her