Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Paderborn

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Paderborn

Paderborn med 145.000 indbyggere ligger i Nordrhein-Westfalen, mellem Dortmund og Hannover. Byens navn stammer fra floden Pader, Tysklands korteste flod, den er kun 4 kilometer lang, Pader udspringer fra mere end 200 kilder i en park nær Paderborn katedralen.

Cirka 10% af indbyggerne i Paderborn er studerende ved universitetet i Paderborn. Byen har en vigtig computer- og højteknologisk industri som hovedkvarter for virksomheder som Nixdorf og Orga Systems.

Paderborn historie

I foråret 772 lancerede Karl den Store sin første store kampagne mod sakserne og ødelagde Irminsul. I 776 byggede han en stærk base i Paderborn og planlagde endda et stykke tid at flytte sin hovedstad dertil under navnet “Karlsburg”.

Saksisk modstand varede i årtier, indtil 799, da deres leder Widukind, endelig lagde sine våben. Relikvierne fra St. Liborius af Le Mans, blev overført til Paderborn i 836. Liborius har siden været byens skytshelgen.

Biskoppen i Paderborn blev en stat i Det Hellige Romerske Rige i 1281. I begyndelsen af ​​1500’erne vendte en stor del af bispedømmet sig til protestantisme. I løbet af den franske revolutionstid blev prinsbiskoprådet opløst, og landet blev en del af kongeriget Westfalen, styret af Napoleons bror Jéräme Bonaparte.

Paderborn og byen Le Mans i Frankrig har haft et tæt forhold siden 836. Det er endda blevet betragtet som den tidligste form for venskabsby i Europa.

Seværdigheder i Paderborn

Med sin lange kirkelige historie er det kun naturligt at den vigtigste seværdighed i byen er domkirken. Den nuværende bygning er bygget i 1270 i en romansk-gotisk stil. Det 93 meter høje klokketårn er fra 1100 tallet og er kendetegnet ved de 18 nicher på hver sin facade samt fire overdækkede tårne ​​i hvert hjørne. Krypten med en længde på 32 meter er en af ​​de største i Tyskland og indeholder relikvierne fra St. Liborius.

Når du besøger Paderborn katedralen skal du bemærke vinduet med et cirkulært motiv, der skildrer tre harer, der jagter hinanden i en cirkel, det er kendt på tysk som Dreihasenfenster. Hver af ørerne deles af to dyr, så der kun vises tre ører. Dette tre hare design stammer fra kinesiske huletempler for omkring 1400 år siden og siges at være bragt til Europa gennem silkevejen. Det samme motiv findes forskellige steder i Centralasien (Afghanistan, Turkmenistan, Iran) samt i Nordvesteuropa (Tyskland, Benelux, Nordfrankrig, England og Wales).

Fundamentet for Karl den Store palads, Kaiserpfalz, blev for nylig opdaget lige nord for katedralen. Modsat står det rekonstruerede palads fra det 11 århundrede, som er et museum med artefakter fundet under udgravningerne.

Renæssance rådhuset blev bygget i 1616 på markedspladsen. Her kan du også se jesuitkirken, den romanske Abdinghofkirche, Heisingsche Haus fra 1600-tallet ved siden af ​​turistkontoret og bindingsværkshuset Adam og Eva hvor der er bymuseum.

Paderborn har det største computermuseum i verden, Heinz Nixdorf Museums Forum. Det blev etableret (og opkaldt efter) grundlæggeren af ​​Nixdorf Computers der har hovedkvarter i Paderborn. Museet viser kommunikationshistorien siden civilisationernes begyndelse, med særlig vægt på udviklingen af ​​computere.

Rejser til Paderborn, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Paderborn og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Paderborn Tourist information

Marienplatz 2a
33098 Paderborn

Tel: +49 5251 881 298 0

www: Website Link

Tourismus Nordrhein-Westfalen

Tourismus NRW e.V.
Völklinger Straße 4
40219 Düsseldorf

T: +49 (0) 211 91 320 500
F: +49 (0) 211 91 320 555

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Tyskland

#Tyskland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Tyskland Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Tyskland

#Foodie Tyskland Foodie Video Mad i Tyskland Køkkenet i Tyskland er ofte meget solidt og er oftest kødretter, hvor svinekød er det mest populære. På grund af...
FAQ Wiki og fakta om landet

Tyskland i historiebøgerne

#History Tysklands historie video Historie kort fortalt I meget af sin varierede og interessante historie har Tyskland kun været ét samlet land i kort tid. I stedet...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Paderborn
light intensity shower rain
25.7 ° C
26.1 °
24.7 °
48 %
4.6kmh
20 %
man
29 °
tirs
30 °
ons
29 °
tors
21 °
fre
25 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

 

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Paderborn #iPaderborn #VisitPaderborn #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Paderborn
Average rating:  
 0 reviews

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her