Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#NewcastleUponTyne

Storbritannien

#UnitedKingdom Rejser til Storbritannien Et besøg i Storbritannien er ofte ensbetydende med en beslutning om at gå på opdagelse i London, se Stonehenge og nyd et...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Newcastle upon Tyne

Newcastle ligger ved Tyne floden og har fået sit navn fra slottet som blev opført af Robert den 2., Hertug af Normandiet, i det 11. århundrede. Takket være den lokale uldhandel og havnen som blev bygget i det 16. århundrede for at muliggøre kulminedrift i regionen begyndte byen at blomstre. På et tidspunkt var Newcastles havn en af de største i hele verden.

Byens primære turistattraktion er velsagtens nattelivet, men der er mange andre fascinerende kulturelle destinationer i byen som gør at denne østbritiske by er noget helt for sig selv.

Det er altid sjovt at besøge China Town

Først på året er Newcastles China Town et af de bedste steder at besøge, da deres nytårsfest er noget helt specielt. Den er fyldt med farve og lyd og indarbejder de traditionelle nytårsretter. Hvis du befinder dig i Newcastle i marts, så har du mulighed for at opleve byens komedie- og naturvidenskabsfestival. I april afholdes den populære Beer Festival, hvor du kan deltage i smagningsbegivenhederne.

Hvis du derimod er ude efter oplevelsen ved at se et omrejsende basar, så er det i juni at du bør besøge Newcastle. På dette tidspunkt i året kommer The Hoppings til Town Moor. Denne basars traditioner i byen har sinde rødder i starten af det 19. århundrede. På samme tid er det Raceuge i High Gosforth Park samt Grøn Festival i Leazes Park. Derudover kan du medbringe en cykel og deltage i Cykelfestivalen, tage en tur på Pariserhjulet, og nyde et kandiseret æble!

Der er et udbud af museer at nyde i Newcastle

En af byens mest interessante museer er Centre for Life. Museet modtager ingen offentlig støtte og har som formål at fremhæve de forskellige erhvervs indsatser for at fremføre biovidenskab. Alle museets udstillinger har med videnskabelige processer at gøre. Som besøgende bliver man bragt tættere på naturvidenskaben takket være eksperimenterne som giver praktisk erfaring og fremmer kreativitet som en indlæringsmetode. Hvert år lanceres en ny udstilling, så der er altid noget nyt at se.

På den anden side af spektret findes Great North Museum. Dette museum omfatter tre gallerier hvori man kan lære mere om kunst og naturhistorie. Her er der for eksempel en interaktiv Hadrians Mur såvel som et vist antal artefakter fra det gamle Grækenland. Derudover udstilles der mumier, et planetarium, et Tyrannosaurus skelet, og Kurt Schwitters sidste tilbageværende Merz konstruktion.

Seværdigheder i Newcastle upon Tyne

Newcastle City Guide Walk

Prøv Newcastle City Guide Walk, hvor uddannede frivillige guider tilbyder en række vandreture gennem sommermånederne. Vandreturen “Byens højdepunkter” dækker interessante steder i byens centrum og løber fra lørdag 1. juni til 30. september og hver lørdag i oktober. Turen forlader besøgsinformationscentret på Market Street dagligt kl. 10.30 og slutter omkring midten af dagen.

website www.newcastlecityguides.org.uk
Visitor Information Centre
Market Street

Victoria Tunnel

For noget virkelig anderledes, tag en guidet tur i Victoria Tunnel. Det er en bevaret jernbanetunnel fra det 19. århundrede under byen fra Town Moor til Tyne, bygget til at transportere kul fra Spital Tongues Colliery til floden og fungerede mellem 1842 og 1860’erne. Tunnelen blev omdannet i 1939 til et luftangrebskur for at beskytte tusinder af Newcastle -borgere under 2. verdenskrig. Det er både et interessant og lærerigt besøg med en guide, der gør turen sjov. Billetpriser til ture er £ 6 for voksne og £ 3 for børn.

BALTIC – Centre for Contemporary Art

For kunstelskere er der BALTIC – Center for Contemporary Art. Der er ingen permanente udstillinger, her er skiftende shows arbejde og installationer af nogle af samtidskunstens bedste.

Great North Museum

Hancock har en imponerende romersk samling og er det perfekte sted at lære om Hadrians mur og den romerske historie i regionen.

Aldermans Fenwicks House

Beliggende på Pilgrim Street 98, er et historisk handelshus fra det nordlige England. Dens oprindelse findes i middelalderen og viser sig helt underholdende for historieinteresserede. Aldermans Fenwicks House er åbent i normal kontortid, og turist kan bestille ture om natten, hvis de ringer på forhånd.

Bessie Surtees House

Beliggende på 41-44 Sandhill i Newcastle er åbent for turister året rundt og var oprindeligt hjemsted for velhavende købmænd. Bessie Surtees House har eksisteret siden 1600 -tallet og er i øjeblikket stedet for North East Regional Office of English Heritage.

Discovery Museum

Discovery museet på Blandford Square ligger i nærheden af hovedbanegården, så transport er tilgængelig. Dette museum tilbyder gratis adgang og deler med turister Englands rige maritime historie ud over dets videnskabelige og teknologiske fremskridt.

Military Vehicle Museum

Fundet på Exhibition Park Pavilion, lige ved Claremont Road, rummer godt 50 krigskøretøjer, fra 2. verdenskrig og efter, samt antikke cykler, rustninger og historiske dokumenter på udstillingen.

Museum Of Antiquities

Beliggende på The Quadrangle, lige ved Kings Walk i Newcastle, har en række samlinger, herunder samlinger fra den paleolitiske periode gennem 1600’erne. Indgang til Antikvitetsmuseet er gratis for både børn og voksne.

Browns Art Gallery

Browns Art Gallery på 15 Acorn Road, Jesmond, er fyldt med smukke malerier og keramik, der helt sikkert vil glæde enhver turist.

Buddles Art Centre

Beliggende på 258B Station Road, Wallsend, blev det etableret i 1981. Turister finder en række begivenheder, workshops og udstillinger, der er vært på teatret og bør ringe efter en tidsplan, før de besøger. Buddle Arts Center er åbent i løbet af deres begivenheder og andre tilbud.

Udflugter fra Newcastle upon Tyne

Gateshead – “Angel of the North”

The Angel of the North er en storslået moderne struktur i Gateshead, nær Newcastle. Mens skulpturernes usædvanlige udseende i første omgang tiltrak nogle lokale kontroverser, betragtes englen nu varmt som et milepæl i Nordøst og blev valgt som en af Storbritanniens tolv officielle ‘Icons of England’.

Antony Gormley, skaberen af Nordens engel, ønskede, at hans skulptur formidlede “en følelse af omfavnelse”, så han gav englen et massivt vingefang. Som det står ved indgangen til Tyneside, lykkes det for Englens indbydende, vidt åbne vinger at byde mange besøgende varmt velkommen til Newcastle og Gateshead. Den imponerende størrelse på denne 208 tons store skabelse får navnet ‘Angel’ til at virke næsten for delikat til at være passende.

Website

Jesmond

Når det er tid til at tage en pause fra byens travlhed, skal du flygte mod nord ud over Town Moor til den grønne forstad, Jesmond. Samt en række butikker, restauranter og caféer, centreret omkring Osbourne Road, finder du den rolige Jesmond Dene, hvor du kan fare vild i skoven, hvilket giver dig følelsen af at være på landet, mens du kun er et par kilometer fra byen.

Tynemouth

Tynemouth er en smuk badeby, der er en populær dag ud for både turister og lokale. Det kan hurtigt og let nås med offentlig transport på Tyne and Wear Metro -systemet. Slentre ned til molen og videre til fyrtårnet, der vogter udløbet af floden Tyne. Ruinerne af det benediktinske priory, der står højt over på odden, giver en spøgelsesagtig, men malerisk baggrund. Strandene ved Tynemouth har tiltrukket besøgende siden 1700 -tallet. I dag lokker den brede flod af fine klitter og havdønninger på Longsands topsurfere fra hele landet, og du kan endda tage en surflektion her.

Hadrian’s Wall

Newcastle sidder i den østligste ende af Hadrians mur, den berømte romerske grænse, der krydser landet fra kyst til kyst. Tag en kort rejse vest fra Newcastle for at nå de mest ikoniske Hadrians mursteder i Northumberland-Housesteads Roman Fort-som er den mest velbevarede af alle forterne langs muren, mens du kun en kort gåtur herfra finder til nå det berømte ‘Sycamore Gap’, hvor du vil se både de højeste rester af muren og det ensomme træ udødeliggjort i filmen Robin Hood: Prince of Thieves.

Alnwick Castle (Hogwarts)

Nordøst er også hjemsted for mange slotte – faktisk har Northumberland flere slotte og befæstede bygninger end noget andet amt i England. Kun 40 minutters kørsel fra Newcastle ligger Alnwick Castle, der spillede hovedrollen som Hogwarts i Harry Potter -filmene, samt optrådte i Downton Abbey. Andre slående slotte omfatter Bamburgh, der ligger på en dramatisk kystlinje med store sandklitter og Lindisfarne Slot, som sidder på en lille ø, der nås ad vejen ved lavvande.

Rejser til Newcastle upon Tyne, Storbritannien

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Newcastle upon Tyne og Storbritannien.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejser og hoteller. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Newcastle upon Tyne Tourist Information

8-9 Central Arcade
Newcastle upon Tyne NE1 5BQ

T: +44 191 277 8000

www: Website Link

English Tourism Organisation

VisitBritain

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Storbritanniens turistkontor

#Touristboard Great Britain Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST #UK #visitUK #iUK #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Storbritannien

#Storbritannien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Storbritannien Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Storbritannien valuta, Pund sterling

1 Pound = 100 pence. 1, 2, 5, 10, 20, 50 pence £1, £2 pound£5, £10, £20, £50 Bank of England#UK #pound #gbp #currency

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Newcastle upon Tyne
few clouds
12.8 ° C
13.3 °
12.1 °
83 %
2.1kmh
20 %
man
13 °
tirs
16 °
ons
17 °
tors
16 °
fre
15 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
NewcastleuponTyne
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#NewcastleuponTyne #iNewcastleuponTyne #VisitNewcastleuponTyne #England #VisitEngland #UnitedKingdom #VisitUnitedKingdom #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her