Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#History

Nederlandene

#Netherlands Rejser til Nederlandene Vidste du, at der er flere kanaler at udforske i Amsterdam end i Venedig? Eller at kunstmuseerne over hele landet huser lige...

Nederlandenes historie video

Historie kort fortalt

Tre stammer, Belgae, Batavii og Frisii, er de første kendte indbyggere i det nuværende Nederlandene. Disse grupper levede en relativt sikker tilværelse på grund af floder, søer og vådområder, der omgav dem, hvilket gjorde det utroligt svært, hvis ikke umuligt, for angriberne at erobre områder. Dette ændrede sig, da Julius Cæsar og hans romerske hære havde succes i deres felttog mod både Belgae og Batavii. Mens stammerne viste sig at være en vanskelig erobring, blomstrede de under romerne.

Det 5. århundrede bragte flere invasioner i form af saksere og frankere. Til at begynde med havde friserne succes med at afvise fremrykningen, men Holland kom til sidst under Karl den Store. Dette imperium var ansvarlig for at bringe kristendommen til området i det 8. århundrede. Da Karl den Store døde i begyndelsen af ​​det 9. århundrede, blev de lave landes territorium opdelt i små stater kontrolleret af hertuger og grever.

Som tiden gik, voksede økonomien, og Holland blev et succesrigt område. Det 13. og 14. århundrede var en tid med bygning af slotte og andre vigtige strukturer. Ligesom infrastrukturen voksede, voksede også den katolske kirkes magt. Fra det 14. århundrede opstod Amsterdam som en førende by som et resultat af stærke arbejdere og velstående handel.

Det 15. århundrede var vidne til et magtskifte i Holland, da protestantismen begyndte at erstatte katolicismen. Denne ændring skete samtidig med, at de nedre lande kom under Karl V, Spaniens konge og en katolsk habsburgsk kejser. En katolsk monark passede ikke Holland, som var blevet store spillere i reformationen. I 1555 afgav Charles tronen til sin søn, Filip II.

Filip II var fast besluttet på at vælte reformationen ved at gå på jagt efter kættere. En stor del af den hollandske befolkning var i stigende grad utilfredse med den behandling, de modtog fra deres monark, og så ud til at gøre oprør. En modstandsbevægelse ledet af Vilhelm af Orange blev lanceret. Unionen i Utrecht i 1759 dannede grundlaget, hvorfra hollandske adelsmænd blev enige om at kæmpe sammen. I det 17. århundrede havde den del af landet, der havde været kendt som det spanske Holland, succes med at blive De Forenede Provinser.

I de første tre fjerdedele af det 17. århundrede nød Holland en guldalder. Med etableringen af ​​Det Forenede Østindiske Kompagni i 1602 rejste hollænderne på mange succesrige udforsknings- og handelsmissioner. De nåede Krydderiøerne, Indonesien, og blev en meget vigtig maritim aktør.

Det hollandske katastrofeår fulgte denne gyldne tidsalder i 1672, hvor Frankrig invaderede til lands og englænderne angreb af havet. Krigen varede fra 1672-78, før hollænderne blev kastet ud i den spanske arvefølgekrig fra 1701-13. Landets økonomi var drænet, og den iver, de engang havde for efterforskning, blev til konservatisme i et forsøg på at spare penge.

Den batvarianske republik blev oprettet i 1795, men var kortvarig, da Napoleon hentede sin bror til at blive konge af Holland i 1806. I 1814 blev huset Orange tilbagekaldt med det mål om et konstitutionelt monarki. Da Napoleon blev besejret i 1815, blev de nordlige og sydlige provinser genforenet.

Da krigen ramte Europa i 1914, forblev Holland neutralt. Under Anden Verdenskrig invaderede nazisterne Holland i 1940. Det anslås, at i løbet af denne tid blev mere end 100.000 af 140.000 jøder myrdet.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Blåt sygesikringskort i Nederlandene

Nederlandene Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 112 Gratis behandling hos læger og på hospitaler Telefon +31 33 445 68 70 Nederlandenes sundhedsmyndigheder website EU om regler...
Nederlandene Turistinformation - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Den Haag City Walk

#CityWalk City Walking Tour Den Haag, video Den Haag https://www.youtube.com/watch?v=C4CZtSILLuE   #TheHague #Netherlands #Citywalk #Sightseeing #Video
Nederlandene Turistinformation - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Groningen City Walk

#CityWalk City Walking Tour Groningen, video Groningen https://www.youtube.com/watch?v=gazxi40k16A   #Groningen #Netherlands #Citywalk #Sightseeing #Video
Nederlandene Turistinformation - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Haarlem City Walk

#CityWalk City Walking Tour Haarlem, video Haarlem https://www.youtube.com/watch?v=wGjl7ipoC6I   #Haarlem #Netherlands #Citywalk #Sightseeing #Video

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her