Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Mons

Belgien

#Belgium Rejser til Belgien Det er tit, Belgien ikke lige falder folk ind, når de vil på ferie i Europa, men sådan burde det ikke være....

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Mons

Mons er en by, der har rødder i middelalderen, men bosættelser har været i regionen i århundreder før det. Mons var bosat siden den neolitiske periode. I løbet af den klassiske antik var det hjertet i Nervian området, da Julius Cæsar invaderede Gallien. Romerne byggede et fort på Mons bakken, som de kaldte “Castri locus”.

Selve byen blev grundlagt i det 7. århundrede, da en frankisk kvinde ved navn Waltrude besluttede at vie sit liv til gud der. Waltrude blev helgen efter hendes død i 688, og stedet blev en pilgrimsrejse destination. I midten af 1100-tallet beordrede grev af Hainaut Baldwin IV opførelsen af en 1 kilometer bymur omkring slottet, og Mons blev en befæstet by.

Seærdigheder i Mons

Sankt Waltrude (Sainte Waudru på fransk) kirken tog over 200 år at færdiggøre. I 1450 blev det besluttet at udskifte den gamle romanske kirke med en ny gotisk kirke. Byggeriet sluttede i 1686. Et 190 meter højt tårn blev planlagt i 1549, men blev aldrig afsluttet på grund af de økonomiske belastninger.

Kirkens kunstkammer har religiøse guldartefakter, tekstiler, bøger, skulpturer og malerier fra det 7. til det 19. århundrede.

Mons har en særlig arkitektonisk arv. Det meste af byen består af store røde murstenshuse. Nogle få ældre bygninger og nye blå stenbygninger kan også findes lejlighedsvis, men planlægningen af ​​byen har fokuseret på det specifikke udseende.

Gå rundt i den gamle by og slap af på hovedtorvet, hvor du finder gågaden og det 87 meter høje Beffroi (klokketårn), opført i 1661. Klokketårnet er det eneste klokketårn i barokstil i Belgien og blev opført på UNESCOs verdensarvsliste i 1999.

En gang om året bruges pladsen til at iscenesætte Lumecon, som er en rekonstruktion af slaget mellem Sankt George og en drage.

Se vagthusaben, som ligger lige uden for indgangen til rådhuset. Denne lille statue, lavet af jern, har ukendt oprindelse. Alt hvad man ved om den er, at det blev placeret på dette sted for flere århundreder siden.

Udflugt fra Mons

Neolitiske flintmine

De neolitiske flintminer i Spiennes, 2 kilometer sydøst for byens centrum, er et andet UNESCO-verdensarvssted. De er den største og tidligste koncentration af gamle miner i Europa. De første neolitiske beboere der kom fra Mellemøsten via Grækenland og Donau dalen var sandsynligvis de samme der gravede minerne. Miner blev gradvist erstattet af gruber. Gruberne er fra 8 til 11 meter dybe, undtagen fra Camp-à-Cayaux-gruben, der når en dybde på 16 meter.

Beloeil slottet

Mellem Mons og Tournai ligger Beloeil slottet som er en af ​​de største og smukkeste slotte i Belgien. Det blev grundlagt i det 13 århundrede som en middelalderlig fæstning, og blev derefter gradvist omdannet til et palads i det 17 og 18 århundrede. Den centrale del af slottet blev ødelagt af en brand i 1900 og genopbygget 2 år senere. Siden 1394 har slottet tilhørt prinserne i Ligne, en af ​​Belgiens højest rangerede adelsfamilier. Familien har sine rødder i landsbyen Ligne, otte kilometer nordøst for Beloeil.

Slottet har en smuk park i fransk stil. En rektangulær sø ligger mod slottet, med klassiske statuer i hver ende. Det klassiske interiør fra 1700 tallet minder om Versailles og er i overensstemmelse med slottets fyrstelige status. Slottet har en imponerende kunstsamling fra det 15 til det 19 århundrede, herunder et stort bibliotek med omkring 20.000 bøger.

Hvert år i en uge i foråret, normalt sidst i april, afholder slottet et blomstershow, med omkring 2.000 amaryllis og 600 orkideer udstillet i slottets forskellige rum.

Rejser til Mons, Belgien

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Mons og Belgien.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Mons Tourist Information Office

Grand Place 27
7000 Mons

T: +32 65 33 55 80

www: Website Link

Wallonie Belgique Tourisme

Avenue Comte de Smet de Nayer 14
5000 Namur
Belgium

T: + 32 81 84 41 00

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Belgiens turistkontor

#Touristboard Belgium Tourism Authority Avenue Comte de Smet de Nayer 14 5000 Namur - Belgium WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST VIMEO#Belgium #visitBelgium #iBelgium #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

FAQ Wiki og fakta om landet

Belgien i historiebøgerne

#History Belgien Historie Video Historie kort fortalt For cirka 20.000 år siden kom de første mennesker til Belgien. I 57 f.Kr. invaderede Cæsars hær Belgien, og landet...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Belgien valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#belgium #euro #currency
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Belgien

#Belgien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Belgien Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Belgien

#Foodie Belgien Foodie Video Mad i Belgien Som et resultat af mange invasioner gennem århundreder har mange eksterne magter påvirket det belgiske køkken. Fra romerne til franskmændene...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Mons
scattered clouds
24.2 ° C
25.5 °
23.2 °
41 %
2.1kmh
40 %
man
25 °
tirs
23 °
ons
23 °
tors
20 °
fre
24 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Mons
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Mons #iMons #VisitMons #Wallonia #Belgium #VisitBelgium #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her