Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#History

Malta

#Malta Rejser til Malta Hvad gør Malta til den ideelle feriedestination? Nogle hævder, at det er maltesernes uovertrufne generøsitet, hvorimod andre udpeger den lokale gæstfrihed og...

Maltas historie video

Historie kort fortalt

Den tidlige historie om Malta er et mysterium for både historikere og arkæologer. Hvad man ved er, at historien begyndte for omkring 4.500-5.500 år siden, at en intelligent race byggede megalitiske bygninger på øerne. Templerne i Ggantija på Gozo betragtes som de ældste overlevende fritstående monumenter i verden, der går forud for både pyramiderne i Egypten og Stonehenge i England.

Denne periode med tempelbygning sluttede pludselig omkring 2.500 f.Kr. med historikere, der var usikre på skæbnen for de befolkninger, der havde slået sig ned på Malta. Nogle foreslår, at de døde ud, mens andre mener, at de assimileret med andre middelhavsfolk, der ankom i bronzealderen. I 750 f.Kr. bosatte fønikerne sig ved at bruge øerne som et vigtigt mellemlanding for handelsruter. Den karthagiske periode fulgte i 480 f.Kr. og varede i yderligere to et halvt århundrede. Perioden er opkaldt efter byen grundlagt af fønikerne i det moderne Tunesien. Karthagerne blev tvunget til at afgive herredømmet til romerne i 218 f.Kr., hvilket startede en af ​​de mest indflydelsesrige tidsaldre i maltesisk historie.

Med romerne kom indførelsen af ​​kristendommen, som forbliver en integreret del af samfundet i dag. Det menes, at St. Paul blev forlist i Malta i omkring tre måneder i løbet af 60 e.Kr. Under romersk styre oplevede befolkningen på Malta stabilitet og blev en forpost for Sicilien. Men med Romerrigets opdeling i det 4. århundrede e.Kr. kom øerne under Det Byzantinske Rige i yderligere 375 år, indtil nordafrikanske berbere ankom i 870 e.Kr.

På trods af at de er muslimer, er der beviser, der tyder på, at berberne var tolerante over for den dybt rodfæstede kristne tro, der fandtes på øerne. Ligesom romerne før dem brugte berberne landet som en forpost på Sicilien. De bragte også nye afgrøder og terrassemarkerne på Malta er et resultat af Berbers landbrugspraksis.

Efter at have sikret Sicilien kom normannerne til Malta i 1090, og som et resultat var Malta bundet til Europa. Middelalderen var vidne til hyppige razziaer fra Nordafrika og fra Tyrkiet, og en stor del af befolkningen blev taget som slaver. Som årene gik, kom øerne under styre af forskellige europæiske adel, indtil den hellige romerske kejser Karl V bragte Malta under det spanske imperium. Karl V gav kontrol til ridderordenen, der regerede i 250 år. Malteserkorset blev adopteret af ordenen og er nu synonymt med landet.

Franskmændene, under Napoleon, ankom i 1798. På dette tidspunkt var mange mennesker trætte af ordenens aristokratiske karakter og besluttede at følge Napoleon, og ordenen blev knust inden for få dage. Napoleon bragte radikale reformer, der truede kirken og den maltesiske livsstil. Befolkningen gjorde oprør med Storbritannien, der kom landet til hjælp og etablerede således kontrol i 1800, der varede i halvandet århundrede.

Under Første Verdenskrig tjente Malta som en forsyningsstation og et hospital for de sårede og fik tilnavnet “Middelhavets sygeplejerske.” Anden Verdenskrig var vidne til bombekampagner fra Italien og Tyskland, der varede i to et halvt år. Befolkningens tapperhed i den periode fik hele nationen tildelt George Cross af kong George V.

Efter krigene begyndte en uafhængighedsbevægelse at opstå. Storbritannien gav dette den 21. september 1964, og Malta blev en republik i 1974. Siden selvstændigheden har Malta nydt stor stabilitet. De er repræsenteret af FN og sluttede sig til Den Europæiske Union i maj 2004 og vedtog euroen i 2008.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Blåt sygesikringskort i Malta

Malta Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 112 Der er gratis behandling i sundhedscentre og hospitaler  Telefon +356 25952400 Maltas sundhedsmyndigheder website EU om regler for sygesikring...

Hvad spiser man i Malta

#Foodie Malta Foodie Video Mad i Malta Maltas køkken er en kombination af lokale opskrifter med påvirkninger fra de mange udenlandske erobrere, der har været på øerne...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Malta valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#malta #euro #currency
Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Maltas turistkontor

#Touristboard Malta Tourism Authority Auberge D'Italie Merchants Street Valletta VLT 1170, Malta T: +356 22915000 Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR #Malta #visitMalta #iMalta #touristinformation #touristoffice #touristboard

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her