Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Mainz

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Mainz

Mainz, tidligere kendt som Mentz, blev grundlagt som en romersk fæstningsby og udgjorde en del af Romerrigets nordlige grænse da riget nåede sit højdepunkt. Byen er hjemsted for en af de vigtigste moderne opfindelser i verden – trykpressen.

Hovedstaden i Rheinland-Pfalz er umiddelbart genkendelig ved de lyserøde rødlige sandsten i bygninger.ne Mainz var historisk sæde for et ærkebispedømme, Mainz er derfor en by med mange kirker, og vigtigst blandt dem er Mainzer Dom, byens 1000 år gamle katedral og en af ​​de største romanske bygninger i Nordeuropa. Hvis du kan lide middelalderlige kirker, er katedralen et must see.

Det tilstødende torv er smukt og Gutenberg museet ved siden af ​​fejrer opfindelsen af ​​trykpressen og ​​byens mest berømte historiske beboer. Nogle af det mest værdifulde på udstilling er to originale Gutenberg bibler fra midten af ​​1400 tallet.

De første bøger Gutenberg fremstillede med denne opfindelse blev trykt her. Den 50. breddegrad strækker sig igennem byen og er markeret så besøgende kan gå langs den hvis de skulle have lyst.

Hvis du står en aften uden noget at lave, så prøv at finde ud af hvilke kunstnere der spiller på KuZ. På dette koncertsted spiller internationale bands i ny og næ. Derudover benyttes pladsen også som et kulturcenter og der er endda et børneteater til de yngste gæster. Der holdes tit dansefester.

Mainz historie

Mainz blev grundlagt af romerne og fungerede som hovedstaden i Øvre Germania. Rester af den romerske akvædukt og det romerske teater kan stadig ses.

Romerske artefakter fundet under udgravninger er udstillet på det romano-germanske Centralmuseum. Seks romerske både fra det 4. århundrede blev fundet delvist bevarede, og to af dem blev rekonstrueret til deres oprindelige tilstand.

Selvom det meste af byen består af uinteressante efterkrigsbygninger, blev et par lyserøde sandstenspaladser restaureret til at huse regeringskontorer, da Mainz også er hovedstaden i staten Rheinland-Pfalz.

Seværdigheder i Mainz

Mainzer Dom er verdenskendt og blev bygget i det 12. århundrede. Katedralen er bygget i de dybe røde sandsten som dominerer områdets bygningsdesign og det er umuligt at overse de romanske spirer som stolte peger mod himlen. Den religiøse bygnings indre er prydet med vægmalerier, kalkmalier, og andre kunstværker som andre gamle katedraler også byder på. Tag dig tid til stille og roligt at nyde håndværket.

Byens historie udstilles for besøgende på Gutenberg Museet. Selvom de Bibler som Gutenberg fik trykt velsagtens er hans mest kendte bøger, så udgav han også en lang række andre bøger. Museet ligger nær Rhinens bred og udstiller tre af Gutenbergs originalbøger. Hvis det er noget for dig, så kan du bruge en kopi af opfindelsen til at trykke din egen souvenir.

Selvom det meste af byen består af uinteressante efterkrigs bygninger, blev et par lyserøde sandstenspaladser restaureret og her er regeringskontorer, da Mainz også er hovedstaden i staten Rheinland-Pfalz.

I den sydlige ende af den gamle bydel ligger Mainzer Zitadelle, også bygget i den karakteristiske lokale lyserøde og hvide arkitektur.

Andre lokale museer omfatter provinsmuseet i det centrale rhinland, naturhistoriske museum i Mainz og bispedømsmuseet.

Restauranter i Mainz

Hvis du kun har mulighed for at vælge ét spisested i Mainz, så sørg for at det bliver Weinstube Hottum. Godt nok ser værtshuset lidt kedeligt ud udefra, men lad dig ikke narre af dets udseende. Der er otte borde på dette vinværtshus, på menuen kan man vælge mellem en række traditionelle retter, og takket være skiferbordet kan man tage en tur ind i fortiden. Det vil uden tvivl føles som om du nyder et måltid i et landbrugshjem. Planlæg dit besøg nøje for at sikre at du får et bord.

Ønsker du en mere traditionel oplevelse, så bør du tage på Zur Kansel, hvilket beskrives som en fornem restaurant fremfor en ’fine dining’ oplevelse. Den franske vinliste er fantastisk og det lokale køkken udgør størstedelen af menuen. Den lette urtesauce er så lækker at du uden tvivl vil vende tilbage.

Udflugter fra Mainz

Eberbach Abbey

Eberbach Abbey er et tidligere cistercienserkloster, der blev grundlagt i 1136 af Bernard af Clairvaux. Dens romanske og tidlige gotiske arkitektur gør det til et af de mest betydningsfulde historiske steder i Hessen. De indvendige scener i 1985-6 filmen ‘The Rose’s Rose’ blev optaget i klosteret.

Det er også et af de to hovedsteder for Rheingau Musik Festival, en international sommermusikfestival, der hovedsageligt er dedikeret til klassisk musik.

Kloster Eberbach
Kloster-Eberbach-Strasse 1
65346 Eltville am Rhein

www: Website Link

Rejser til Mainz, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Mainz og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Mainz Tourist Information

Brückenturm am Rathaus
55116 Mainz

T: +49 06131 286210
F: +49 06131 2862155

www: website link

Tourismus Rheinland-Pfalz

Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH
Löhrstr. 103-105
56068 Koblenz

T: +49 (0) 261 915 200
F: +49 (0) 261 915 2040

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Tyskland

#Tyskland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Tyskland Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Tyskland

#Foodie Tyskland Foodie Video Mad i Tyskland Køkkenet i Tyskland er ofte meget solidt og er oftest kødretter, hvor svinekød er det mest populære. På grund af...

Julemarked i Mainz

Mainz Turistinformation Hotel & Apartment Mainz Mainz Julemarked Mainz er den charmerende hovedstad i delstaten Rheinland-Pfalz og byen har en ideel beliggenhed ved sammenløbet af floderne Rhein...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Mainz
clear sky
20.9 ° C
22.3 °
14.8 °
67 %
4.1kmh
0 %
søn
33 °
man
24 °
tirs
32 °
ons
28 °
tors
22 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Mainz
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Mainz #iMainz #VisitMainz #Rhineland-Palatinate #romanticgermany #RLPerleben #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her