Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Lübeck

Tyskland

#Germany Rejser til Tyskland Tyskland er blevet en leder i den Europæiske Union og stiger ud af sin mørke historie for at give besøgene virkelig unikke...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Lübeck

Lübecks status som en af Europas vigtigste handelsbyer, gav den tilnavnet ”hanseforbundets dronning”. Man forstår hvorfor, når man ser de enorme kirketårne fra de fem centrale kirker. Byen byder velkommen ved det berømte Holstentor, det imponerende rådhus er bygget til, og om, gennem flere perioder og i midten står den centrale Marienkirche hvis to tårne rager 125 m i vejret.

Lübeck er i virkeligheden en ø, som med store borganlæg og mure var beskyttet mod røvere og pirater. Den vigtige handelshavn lå simpelthen inden for muren. Byen blev grundlagt i 1143. Senere, i 1226, fik byen brev og segl på sin status som fri tysk bystat. Den altid meget selvbevidste by, lykkedes at holde fast i den status helt frem til 1937. Under Lübecks ledelse voksede Hanseforbundet sig stort og stærkt og byens storhedstid var fra 1250 til 1350. Her byggede man stort set alle de markante bygninger der ses i dag. En ganske imponerende kraftanstrengelse.

I middelalderen var Lübeck også den næststørste by i det tyske område og byen havde stor indflydelse på hanseforbundets 200 tilknyttede byer. Handelsmæssigt var det Europas hovedstad, hvor handelsmænd fra det meste af Europa rejste til og aftalte handelsbetingelser om fx fisk, pelse, salt og tekstil. Varerne blev pakket i tønder, der var datidens containere. Selv bøger blev fragtet med tønder. Efter en række krige i Østersø-området, faldt Hanseforbundet og byens betydning i det 16. århundrede.

Byen rev sine enorme voldanlæg ned og i det 19. århundrede blev industri en vigtig indtægt. Under verdenskrigen faldt der Palmesøndag 1942 en bomberegn over de gamle kvarterer; flere af byens kvarterer blev ødelagt. Efter krigen forestod et enormt genopbygningsarbejde, hvor mange af de gamle huse blev restaureret. Samtidig modtog byen 85.000 flygtninge fra de tidligere tyske områder i Østpreussen. Det var med til næsten at fordoble indbyggertallet.

Byen er meget velholdt og som særlig vigtig del af den internationale kulturarv er der en stolthed i byen over at vise byen frem fra sine bedste sider. Byen har tradition for store mæcener, og særligt den store lokale Possehl-fond, har støttet omfattende restaureringer af kirker, borgerhuse og enkelte steder støttet arkitektonisk spændende nybygninger. Det har gjort det muligt at bevare byens særlige charme og særpræg for eftertiden, og som i dag gør byen til en enestående helstøbt oplevelse.

Seværdigheder i Lübeck

Herunder kan du se vores forslag til de bedste seværdigheder og attraktioner, det du absolut bør se i Lübeck.

Holstentor

Byens mest berømte bygning og har været afbilledet på de gamle tyske 50 Mark sedler, så næsten alle tyskere kender den. Bygget 1469-78 efter inspiration fra byporte i Flandern. Bag de rød- og sortglaserede mursten befinder sig det Byhistoriske Museum. Se den meget flotte model af middelalderbyen og følg handelsruterne. Indskriften CONCORDIA DOMI FORIS PAX betyder enhed hjemme, fred ude. Dagligt 10-17 (okt.-marts 10-16 & man. lukket)

Rathausmarkt

Rådhuset er påbegyndt i 1230. Væggen med de tre tårne og to vindhuller er enestående. Den gotiske kolonnade er genopført for få år siden. Den lyse pragttrappe og karnap ud til gågaden Breite Str. er i hollandsk renæssance fra 1594. Rådhusets indre er rigt dekoreret. Gå ind i forhallen og få et kort indtryk. Der er guidede rådhusture.

Puppenbrücke

Betegner den stribe af skulpturer der befinder sig på broen foran Holstentor ned mod Banegården. Bemærk særlig Merkur, de handlendes og tyveknægtenes gudEn del figurer er flyttet til gården i St. Annen-Museum.

Salzspeicher

Ligger tæt på Holstentor. De store, markante, nu tidligere pakhuse er opført i 16-17. årh. Her opbevaredes det dyre og kostbare salt fra de nærliggende Lüneburger saltkilder, inden det blev sendt til Skandinavien.

Lübecks kirker

Petrikirken

Har i dag ikke nogen menighed, men bruges nu til udstillinger og arrangementer. Blandt andet det meget hyggelige håndværkerjulemarked i den hvidkalkede femskibede basilika. Tag elevatoren op i tårnet og nyd den flotte udsigt over hele byen. Første lørdag i hver måned kl. 23 er musikalske arrangementer. Schmiedestr. Kirketårnet åbent dagligt 11-19, kirkerummet dagligt 11-16 (man. lukket) 

Marienkirche

Er påbegyndt i romansk stil i 1200 og fuldført i gotisk stil 1350. Den treskibede murstensbasilika er forbillede for over 100 kirker i Østersø-området og er Tysklands tredjestørste.

Stort lyst, harmonisk indre. Læg mærke til de smukt frilagte kalkmalerier og det rekonstruerede astronomiske ur. I Sydtårnet har de nedstyrtede klokker ligget som krigsmindesmærke siden 1942. Schlüsselbuden 13, Dagligt 10-16 

Domkirken

Er ud over at være rigt dekoreret også den ældste kirke i byen. Grundstenen blev lagt i 1160 af Lübecks grundlægger Heinrich Der Löwe. Mühlendamm 2-6 Dagligt 11-18 (søn. 12-17)

St. Aegiedien

Er den mindste af fem store kirker ligger i det gamle håndværkerkvarter og er smukt dekoreret med gotiske vægmalerier og elementer af barok og renæssance. Aegiedienstr. 75, Dagligt 11-16 (undtagen søn. og mandag)

Skt. Jacobi

Er søfolkenes kirke. Det ses af den usædvanligt rige træudsmykning i denne flotte kirkehal. Skt. Jacobi Kirchhof, Dagligt 10-18 (okt.-april 10-15, mandag lukket)

Lübecks Museer

Lübecks størrelse taget i betragtning har byen overordentlig mange museer og gallerier alle beliggende i den gamle middelalderby. Der er 50 % rabat når man køber et HappyCard eller et 7 dages MuseumsCard. Kan købes i Turistinformationen.

Buddenbrookhuset

Siden Lübeck-forfatteren Thomas Mann i 1929 fik Nobels Litteraturpris er denne centrale tyske kulturskikkelse, blevet en umiskendelig del af Lübecks nyere historie. Se den spændende udstilling om familiedynastiet, med broren Heinrich og forfatterbørnene Klaus og Erika som de vigtigste figurer. Huset blev udbombet i 1942, hvor kun facaden stod tilbage, men er dygtigt genopbygget. Her skiltes også på svensk og engelsk. Mengstr. 4 Dagligt 10-17 (jan.- marts 11-17)

Heiligen-Geist-Hospital

Fungerede fra middelalderen frem til 1970’erne som hospital. Det kan i dag besøges som museum, hvor man får indtryk af det klosterlignende bygningsværk, der var en af de første hospitaler i Europa. Ved julehøjtiden findes her et af de mest charmerende julemarkeder overhovedet med kunsthåndværk og andre originale julerier. Koberg-Pladsen, Dagligt 10-17 (okt.-marts 10-16 & man. lukket)   

Kulturforum Burgkloster

Var først kloster, så fattighus, retsbygning, fængsel og nazi-hovedkvarter. I dag rummer en af Nordtysklands vigtigste klostre både permanente og skiftende udstillinger; En nyåbnet arkæologisk middelalder-samling med 2,5 mio. genstande. Stedet byder på koncerter og teaterforestillinger. Permanente udstillinger: Det jødiske liv i byen, og en møntudstilling. Frem til 7. maj 06 findes en spændende udstilling om efterkrigstidens flygtninge i Lübeck samt en udstilling om de dansk-tyske forhold. Hinter der Burg 2-6 Dagligt 10-17 (okt.-marts 10-16 & man. lukket)   

Kunsthalle St. Annen / St. Annen-Museum

Et gammelt kloster med en imponerende samling af religiøse kunstværker, særligt træaltre fra Lübecks kirker og religiøs kunst af hollandske mestre gør besøget værd. I 2003 blev nybygningen, med kunst fra 1960’erne og fremefter, indviet. Desuden vises samlinger af 500 års stilhistorie; glas, porcelæn, sølv og legetøj. Adgang til flere af de flotte gårde. Den stilfulde cafe ved indgangen har gode kager og lette frokostretter. Særudstilling med værker af Picasso, Braque og Matisse frem til 29.01.06 St. Annen Strasse, Dagligt 10-18 (okt.-marts 11-17 & man. lukket)

Museum Behnhaus / Drägerhaus

I to store købmændshuse findes en række samlinger: Klassiske musikinstrumenter, møbler fra Goethe-perioden og malerier af Caspar David Friedrich, Edvard Munch, Max Beckman og Lovis Corinth samt en række dygtige lokale kunstnere. Gå en tur i den harmoniske have, hvor Overbeck-Gesellschaft har et tilstødende galleri Königsstr. 9-11 Dagligt 10-17 (okt.-marts 10-16 & man. lukket)    

Museum für Puppentheater:

Marionetter, hånddukker og skyggefigurer er med i samlingen fra det lokale dukkedynasti Fey. Denne enestående internationale samling af klassiske dukker strækker sig over fem etager. Her er bidrag fra Kina, Indien og Afrika. Men især også fra tyskland og Tjekkoslovakiet. Se også plakater, rekvisitter og lirekasser. Lige om hjørnet findes marionetteatret med daglige forestillinger. For børn i alle aldre. Ligger nedenfor Petrikirken. Kolk 16 Dagligt 10-18

Rejser til Lübeck, Tyskland

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Lübeck og Tyskland.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Lübeck Tourist Information

HolstentorPlatz 1
Lübeck

T: +49 451 01805

www: website link

Tourismus Schleswig-Holstein

Tourismus-Agentur Schleswig-Holstein GmbH
Wall 55
24103 Kiel

T: +49 (0)431 600 5840
F: +49 (0)431-600 5844

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tysklands turistkontor

#Touristboard Germany Tourism Authority Beethovenstraße 69 60325 Frankfurt/Main T: +49 (0) 69 974640 F: +49 (0) 69 751903 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO Om Tyskland Når man skal forsøge at fortælle Tyskland ‘s historie er...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Tyskland

#Tyskland #Covid19 Coronavirus status / statistik - Tyskland Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Tyskland

#Foodie Tyskland Foodie Video Mad i Tyskland Køkkenet i Tyskland er ofte meget solidt og er oftest kødretter, hvor svinekød er det mest populære. På grund af...

Julemarked i Lübeck

Lübeck Turistinformation Hotel & Apartment Lübeck Lübeck Julemarked Det gamle centrum i Lübeck er omgivet af vand og det er en imponerende middelalder gotisk arkitektur i mursten...

Oplev Nordtyskland med tog for 9 Euro

Oplev Nordtysklands spændende byer Rejsen med tog koster i sommeren 2022 kun 9 Euro Turforslag: Flensburg - Kiel - Lübeck - Rostock - Binz - Stralsund...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Lübeck
scattered clouds
15.7 ° C
16.3 °
15 °
76 %
5.7kmh
40 %
man
14 °
tirs
17 °
ons
19 °
tors
16 °
fre
15 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

 

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Lubeck #iLubeck #VisitLubeck #SchleswigHolstein #meinSH #comeseeSH #Germany #VisitGermany #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Lubeck
Average rating:  
 0 reviews

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her