Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Litomerice

Tjekkiet

#CzechRepublic Rejser til Tjekkiet Tjekkiet er et land fyldt med en rig historie, man kan opdage. Denne indlandsstat byder måske ikke på de samme resortmuligheder som...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Litomerice

Litomerice hører til blandt Tjekkiets ældste og smukkeste byer. Litomerice er beliggende hvor floderne Elben og Ohre mødes. Byens historie går meget langt tilbage, oprindeligt byggede de tidligste slaviske indbyggere en befæstning på stedet. De første optegnelser om Litomerice som by kan dateres tilbage til den 31 maj 993.

I 1057 grundlagde hertug Spytihnev et et kapel og Sankt Stephans kirken der dog blev ombygget i 1300 tallet. I midten af 1600 tallet nedrev man dele af kirken og genopbyggede den derefter i den form som kirken har i dag.

Seværdigheder i Litomerice

Kredsmuseum for kultur og historie

Sankt Stephans katedralen. Efter flere ombygninger stod kirken færdig i 1681 i den form som kirken har i dag.

Torvet anlagt i starten af 1200 tallet og som er en af de største pladser i Böhmen med et areal på næsten 2 hektar. Kældrene under mange af bygningerne er op til 3 etager og mange er forbundet med tunneler, der er cirka 3 kilometer tunneler der forbinder kældrene.

Udflugter fra Litomerice

Litomerice kan være udgangspunkt for udflugter til andre interessante byer i området:

På bjergtoppen Rip sydøst for byen finder du Sankt Georgs og Sankt Adalberts kirken fra 1126, opført til minde om Sobeslav I sejr over den Tyske konge og romerske kejser Lothar III i slaget ved Chlumec. Bjergtoppen spiller ligeledes en vigtig rolle i Tjekkisk historie da det
var her at Tjekkiets forfader Czech ankom til og besluttede at her ville han blive.

Hazmburg borgruiner dominerer udsigten fra Libochovice. Borgen blev oprindeligt opført i 1292 og stod som en uindtagelig fæstning, husitterne forsøgte 3 gange at storme Hazmburg uden resultat i 1424, 1429 og 1431. I slutningen af 1400 tallet mistede Hazmburg dog langsomt sin betydning.

Rejser til Litomerice, Tjekkiet

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Litomerice og Tjekkiet.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Litomerice Tourist Information

Turistické informační Litoměřice
Mírové náměstí 16/8a
412 01 Litoměřice

T: +420 416 916 440

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Tjekkiets turistkontor

#Touristboard Czech Republic Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM Oplev Tjekkiet Tjekkiet har en utrolig smuk natur at byde på og naturligvis de mange smukke byer, hvor Prag og Brno...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Tjekkiet

#Tjekkiet #Covid19 Coronavirus status / statistik - Tjekkiet Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Tjekkiet

#Foodie Tjekkiet Foodie Video Mad i Tjekkiet Det tjekkiske køkken er blevet stærkt påvirket af dets nabolande. Hver region har sine egne specialiteter, men traditionelt er måltiderne...
FAQ Wiki og fakta om landet

Tjekkiet i historiebøgerne

#History Tjekkiets historie video Historie kort fortalt Bosættelser i det nuværende Tjekkiet går tilbage til den palæolitiske æra. I det 3. århundrede f.Kr. begyndte de keltiske folkevandringer,...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Litoměřice
clear sky
25 ° C
26.3 °
23.5 °
73 %
1.7kmh
0 %
tors
24 °
fre
24 °
lør
25 °
søn
30 °
man
27 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Litomerice #iLitomerice #VisitLitomerice #CzechRepublic #VisitCzechRepublic #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Litomerice
Average rating:  
 0 reviews

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her