Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Liege

Belgien

#Belgium Rejser til Belgien Det er tit, Belgien ikke lige falder folk ind, når de vil på ferie i Europa, men sådan burde det ikke være....

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Liege

Liège (Luik, tysk:Lüttich) er med cirka 200.000 indbyggere den tredjestørste by i Belgien. Liege blev grundlagt i Middelalderen og byen har masser af muligheder for at slappe af, more dig, og udforske Belgien. Derudover giver Liege også et unikt indblik i den belgiske kultur, som man ofte går glip af i de større turistbyer.

Liege er det vigtigste økonomiske og kulturelle centrum i regionen. Byen ligger i Meuse dalen, ikke langt fra grænserne til Holland og Tyskland, Maastricht ligger 30 kilometer nord for Liege og Aachen 50 kilometer øst for Liege.

Liège byder på et fantastisk udvalg af fine dining, natteliv, og fantastiske barer og pubber. For de der er interesserede i cykelløb køres det berømte cykelløb Liège-Bastogne-Liège.

Seværdigheder i Liege

Gare de Liège-Guillemins

Hvis du ankommer til Liege med tog står du lige midt i en af byens største seværdigheder. Stationen Liège-Guillemins er hovedbanegård i Liège. Det er en af de vigtigste stationer i landet. I starten af 2000 tallet blev højhastighedstog til Liege introduceret hvilket krævede en ny station, da de eksisterende perroner var for små. Den nye station blev tegnet af arkitekten Santiago Calatrava, og blev officielt åbnet den 18. september 2009. Der er 5 perroner på stationen, den nye station er lavet af stål, glas og hvid beton og med en imponerende bueform der 160 meter lang og 32 meter høj.

Place des Guillemins 2
4000 Liège

www: Website Link

Montagne de Bueren

Med sine 374 trin er dette sikkert nok en af de mest ekstreme trapper du nogensinde vil bestige. Den befinder sig i en af de ældste dele af byen og byder derfor på en helt malerisk oplevelse. Ved toppen af trapperne vil du blive mødt med ruinerne af en gammel fæstning og en fantastisk udsigt. Trappen blev bygget i 1881 for at give soldater i citadellet hurtig og nem adgang til centrum af byen. Fra toppen er der en smuk panoramaudsigt over byen nedenfor og det omkringliggende landskab. I juni måned i et lige år er der “Beuren en Fleur”, hvor trinene er prydet med farverige blomster. Under festlighederne, Nocturne des Coteaux de la Citadelle, i oktober er der stearinlys på trinene hvilket giver en flot oplevelse om aftenen.

Rue Montagne de Bueren
4000 Liège

Quai de Maestricht

Liège byder på museer indenfor alt fra kunst til religion til kultur, men et af de bedste er uden tvivl Grand Curitus Museum, hvor der udstilles våben, Mosan kunst, egyptiske artefakter, og lokale arkæologifund. Museet har noget for alle. På Maestricht kajen (Quai de Maestricht) ligger de mest interessante museer.

Musée d’Armes (Våbenmuseet) har en stor samling våben, der dokumenterer traditionen med våbenfremstilling i Liège, der går tilbage til 1300 tallet.

Musée Curtius ligger i det tidligere palæ Jean Curtius, som var leverandør til den spanske hær. Mellem 1600 og 1610 byggede han dette røde murstenshus ved floden i Mosan renæssance stil. Museets to afdelinger har udstillinger fra forhistorisk, romersk og middelalder sammen med møbler og dekorative kunstsamlinger fra middelalderen til den franske revolution.

Musée du Verre (Glasmuseum) har en samling på mere end 10.000 glas fra det 5. århundrede f.Kr. til i dag, blandt dem meget originale Art Nouveau glas og vaser.

Quai de Maestricht
Liège

www: Website Link

Musée de la Vie Wallonne

Musée de la Vie Wallonne ligger i et tidligere kloster fra det 17 århundrede. Her kan du se en stor udstilling der viser livet og kulturen i den vallonske region i Belgien. I stueetagen er der midlertidige udstillinger og på første sal er der forskellige temaer som for eksempel religion, festivaler og håndværksarbejde. Den øverste etage er udstilling om landbrug og kulminer i Wallonien, i kælderen er bygget en kopi af en kulminetunnel fra starten af 1900 tallet.

Rue des Mineurs
4000 Liège

www: Website Link

Cathédrale Saint-Paul de Liège

På Place de la Cathédrale ligger Saint-Paul katedralen oprindeligt grundlagt af biskop Heraclius i 971. Kirken er 85 meter lang, 34 meter bred og 24 meter høj og blev bygget mellem det 16 og 19 århundrede. Kirken er kendt for marmor skulpturen af ​​Kristi begravelse og de mange eksempler på kunstnerisk farvet glas fra slutningen af 1500 tallet. Skatkammeret er kendt for den halvanden meter høje relikvie af St. Lambert og et guld relikvie der skildrer hertugen af ​​Bourgogne.

Place de la Cathédrale
Liège

www: Website Link

Place de la République

Denne centrale plad er omgivet af bygninger i en smuk arkitektur. Théâtre Royal på den sydvestlige side af pladsen er Opéra Royal de la Wallonie. Teateret er bygget i 1822 og er inspireret af Odéon i Paris. På hjørnet af Rue Haute Sauvenière, ligger Hellige kors kirken, oprindeligt grundlagt i 979. For historisk og religiøst interesserede har skatkammeret en berømt genstand, der angiveligt indeholder fire fragmenter af Kristi kors, et stykke af Johannes Døberens kranium og en af St. Vincent tænder.

Place de la République
Liege

Parc de la Boverie

Lièges største park, Parc Boverie, blev anlagt i 1874 for at give byens indbyggere et fredeligt sted at nyde naturen. Beliggende ved sammenløbet af Meuse og Dérivation floderne, er det en fredelig oase med græsplæner og stier med skyggefulde bænke. I parken ligger også et kunstmuseum, La Boverie, i en smuk bygning bygget i forbindelse med verdensudstillingen i 1905. Her kan du se en imponerende samling af malerier fra det 19. og 20. århundrede, med værker af Picasso, Pissarro, Monet, Kokoschka, Chagall og belgiske kunstnere som Evenepoel, de Smet og Delvaux. I en af hallerne er Cabinet des Estampes der har 26.000 kobber genstande fra alle perioder siden 1800 tallet.

Parc de la Boverie
4020 Liège

www: Website Link

Palais des Princes-Evêques

I prinsbiskoppernes tidligere palads er der nu den vallonske regering. Den oprindelige bygning blev ødelagt i slutningen af ​​1400 tallet, og blev genopbygget mellem 1526 og 1540. Der er to pladser med buegang og søjler. Der er også en plads med et springvand. Selve paladset er ikke åbent for besøgende.

Place Saint-Lambert
Liege

Udflugt fra Liege

Heks Slottet (Kasteel Hex)

Heks Slottet er et flot bygningsværk fra 1770, slottet er bygget midt i en smuk park der er kendt for sine mange forskellige rosensorter. De ældste af planterne stammer fra den oprindelige rosenhave. Der er offentlig adgang til haven på udvalgte weekender.

Er du i nærheden bør du absolut checke slottets website for at se om der er mulighed for et besøg når du er i nærheden.

Kasteel Hex
Hekslaan
B – 3870 Heers

Website

Château de Modave.

Modave slottet ligger midt i et naturreservat og er et af Valloniens smukkest beliggende og mest besøgte slotte. Den indeholder smuk stuk, gobeliner fra 1600 tallet, bord dækket med fajance fra Gien og Val-St-Lambert krystal fra det 19 århundrede.

Den første herre over Modave, der kendes, er Walther I af Modave i 1233. Det nuværende slot blev sandsynligvis bygget i slutningen af ​​1200-tallet, men skylder sit egentlige udseende til grev Jean-Gaspard-Ferdinand af Marchin, som restaurerede interiøret og eksteriøret mellem 1652 og 1673.

Domaine du Château de Modave
Rue du Parc 2
4577 Modave

Website

Stavelot

Stavelot ligger cirka 65 kilometer sydøst for Liège og er et populært udflugtsmål. Den største attraktion er klosteret i Stavelot, der eksisterede indtil den franske revolution, da det blev opløst. I dag er lokalerne, der primært stammer fra 1700 tallet blandt andet indrettet til museum. Regionalt museum for religiøs kunst i den vestlige del. I den østlige del er der et museum om den franske digter Guillaume Apollinaire. I de smukke kældre er der indrettet et bilmuseum.

Rejser til Liege, Belgien

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Liege og Belgien.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Liège Tourist Information Office

Quai de la Goffe 13
4000 Liège

T:

www: Website Link

Wallonie Belgique Tourisme

Avenue Comte de Smet de Nayer 14
5000 Namur
Belgium

T: + 32 81 84 41 00

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Belgiens turistkontor

#Touristboard Belgium Tourism Authority Avenue Comte de Smet de Nayer 14 5000 Namur - Belgium WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST VIMEO#Belgium #visitBelgium #iBelgium #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

FAQ Wiki og fakta om landet

Belgien i historiebøgerne

#History Belgien Historie Video Historie kort fortalt For cirka 20.000 år siden kom de første mennesker til Belgien. I 57 f.Kr. invaderede Cæsars hær Belgien, og landet...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Belgien valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#belgium #euro #currency
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Belgien

#Belgien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Belgien Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Belgien

#Foodie Belgien Foodie Video Mad i Belgien Som et resultat af mange invasioner gennem århundreder har mange eksterne magter påvirket det belgiske køkken. Fra romerne til franskmændene...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Liège
clear sky
18.5 ° C
18.7 °
17.9 °
59 %
3.1kmh
0 %
søn
19 °
man
25 °
tirs
24 °
ons
25 °
tors
20 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Liege
Average rating:  
 1 reviews
 by Gert hansen
Liege er en fantastisk by

Nattelivet er bare helt vildt godt. Masser af søde mennesker på super goode steder

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Liege #iLiege #VisitLiege #Wallonia #Belgium #VisitBelgium #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation