Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Leiden

Nederlandene

#Netherlands Rejser til Nederlandene Vidste du, at der er flere kanaler at udforske i Amsterdam end i Venedig? Eller at kunstmuseerne over hele landet huser lige...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Leiden

Som hjemsted for det ældste universitet i Holland har Leiden altid været en by, der fokuserer på kultur, uddannelse og muligheder. Med små kanaler, der krydser hinanden i hele byen, må du ikke gå glip af Leidse Hout Park, en lille park, der blev skabt af en utilsigtet krudteksplosion på et skib i 1807.

I 10 år fokuserede Leiden på at udvikle et unikt kunstnerisk projekt for byens centrum. Mere end 100 bygninger er blevet dekoreret med store poesimalerier, fra Shakespeare til E.E. Cummings til Langston Hughes. Hver er nummereret, hvilket skaber en af ​​de mest sjove og fascinerende kunstture i en by.

Morspoort og Zijlpoort er byporte fra det 17. århundrede, der ligger over byens vandveje. Disse byporte er de eneste af 8 originale porte, der har overlevet.

En 3 dages fest med parader, historiske genopførelser, fester, messer og andre begivenheder for at fejre afslutningen på den spanske belejring af byen i 1574. En international filmfestival er også på samme tid, hvilket giver besøgende en chance for at opleve byens kultur.

Leiden historie

I romertiden var Leidens stedet for en mindre bosættelse kaldet Matilo, som udviklede sig til en fæstning i det 4. århundrede. Begge steder blev bygget ved Den gamle Rhin, og floden dannede den nordlige grænse for Romerriget.

Den første middelalderlige omtale af Leiden var under navnet Leithon i 860. Oprindeligt under kontrol af bispestolen i Utrecht. I begyndelsen af ​​1200 tallet søgte Ada, grevinde af Holland, tilflugt her under borgerkrigen mod sin onkel, William I, greve af Holland. William belejrede fæstningen og til sidst erobrede Ada. Leiden fik et kommunalt charter af rettigheder i 1266. I 1389 var befolkningen vokset til omkring 4000 indbyggere.

Leiden trivedes i det 16 og 17 århundrede takket være væveindustrien. Det blev også et vigtigt trykkeri- og forlagscenter, især sammen med Christophe Plantin (ca. 1520-1589), en indflydelsesrig fransk renæssances humanist og printer, der startede butik i Antwerpen og midlertidigt også i Leiden. 1572 oplevede oprøret mod det spanske styre som en del af firsårskrigen (1568-1648). Leiden blev belejret af hertugen af ​​Alba i seks måneder, så indbyggerne måtte åbne digerne og oversvømme deres egen by for at tillade allierede skibe at bringe dem proviant.

Som belønning for deres heltemodige forsvar tilbød Stadholder William I fra Orange-Nassau borgerne et valg mellem at oprette et universitet eller delvis skattefritagelse. De valgte universitetet, der åbnede dørene i 1575. I de tidlige år af 1600 tallet flygtede en religiøs menighed kendt som pilgrimme forfølgelserne i deres oprindelige East Midlands i England på grund af den relative ro og religiøse tolerance i Holland. De bosatte sig i et par år i Leiden og tog derefter på deres rejse ombord på Mayflower og grundlagde kolonien Plymouth i 1620, den anden succesrige engelske bosættelse i det, der skulle blive USA.

I løbet af det meste af 1600 tallet fik spansk styre i det sydlige Holland (det moderne Belgien) mange flamske vævere til at søge tilflugt i hollandske byer, såsom Leiden. Mens byen havde mistet omkring en tredjedel af sine 15.000 borgere under belejringen af ​​1574, kom den sig hurtigt til 45.000 indbyggere i 1622 og kan være kommet tæt på 70.000 omkring 1670. Under den hollandske gyldne æra, Leiden var den næststørste by i Holland, efter Amsterdam.

1600-tallet var også tiden for den store maler Rembrandt van Rijn (1606-1669), der blev født i Leiden og gik på universitetet, inden han flyttede til Amsterdam i 1631. Det 18. og 19. århundrede var vidne til den gradvise tilbagegang i stofindustrien. Leidens befolkning skrumpede til 30.000 omkring 1800. Den 12. januar 1807 ramte en katastrofe byen, da en båd lastet med 17.400 kg krudt sprængte i midten af ​​Leiden. 151 mennesker blev dræbt, over 2000 blev såret, og omkring 220 hjem blev ødelagt.

Leiden sightseeing

På grund af den økonomiske tilbagegang fra det 17. til det tidlige 20. århundrede er meget af det 16. og 17. århundredes centrum stadig intakt bortset fra bymurene der er helt forsvundet. Der er seværdigheder i hele byen, da næsten hver bygning er et kig værd. Bemærk vindmøllen kaldet De Valk langs voldgraven, når du kommer fra stationen; der er et lille museum indenfor.

De to vigtigste bygninger er rådhuset og universitetet. Den 800-årige cirkulære Burcht rejser sig på toppen af ​​en bakke midt i byen. Universitetets Boerhaave Museum har usædvanlige udstillinger omkring resultaterne af fire århundreders medicinsk forskning og fremskridt, herunder instrumenter og manuskripter, men også organer i krukker.

Et andet overraskende museum er Rijksmuseum van Oudheden med sit imponerende udvalg af mennesker og dyremumier fra Egypten. Det kan også prale af et ægte egyptisk tempel, en gave fra den egyptiske regering i 1969. Der er også masser af artefakter fra den gamle græsk-romerske verden eller den hollandske bronze Alder.

Den overdådige klædehal huser Leiden Museum med samlinger af dekorativ kunst samt en rekonstruktion af et Leiden interiør på tidspunktet for sin guldalder. Det sidste store museum er Naturhistorisk Museum. Dens mest berømte genstand er det fragmenterede skelet af den 700.000 år gamle Java-mand, opdaget af den hollandske anatomist Eugène Dubois i 1891.

Leiden er en god base for at besøge blomsterhaverne på Keukenhof om foråret. Busser kører ofte fra togstationen.

Rejser til Leiden, Nederlandene

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Leiden og Nederlandene.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Leiden Tourist information

Leiden Visitor Centre
Stationsweg 26
2312 AV Leiden

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Nederlandenes turistkontor

#Touristboard Holland Tourism Authority Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen PO Box 63470 2502 JL The Hague Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST VIMEO #Netherlands #visitNetherlands #iNetherlands #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Nederlandene

#Nederlandene #Covid19 Coronavirus status / statistik - Nederlandene Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Hvad spiser man i Nederlandene

#Foodie Nederlandene Foodie Video Mad i Nederlandene Det hollandske køkken er kendetegnet ved at være solidt og mættende. Som et resultat af landets kystlinje er fisk og...
Nederlandene Turistinformation - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Leiden City Walk

#CityWalk City Walking Tour Leiden, video Leiden https://www.youtube.com/watch?v=nlrnl4eeH8c   #Leiden #Netherlands #Citywalk #Sightseeing #Video
FAQ Wiki og fakta om landet

Nederlandene i historiebøgerne

#History Nederlandenes historie video Historie kort fortalt Tre stammer, Belgae, Batavii og Frisii, er de første kendte indbyggere i det nuværende Nederlandene. Disse grupper levede en relativt...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Leiden
broken clouds
18.9 ° C
20.5 °
17.7 °
68 %
3.6kmh
51 %
søn
19 °
man
19 °
tirs
18 °
ons
19 °
tors
18 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Leiden
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Leiden #iLeiden #VisitLeiden #Netherlands #VisitNetherlands #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her