Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#Cracow

Polen - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Polen

#Poland Rejser til Polen De første resultater i søgemaskiner når du søger efter grunde til at besøge Polen giver dig mange gange det modsatte – grunde...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Rejser til Krakow

Krakow har altid været på forkant med uddannelsesmuligheder i Polen, og dette er helt sikkert stadig tilfældet i dag. Selve byen blev grundlagt før stenalderen, og den er dokumenteret som en travl handelsplads inden år 1000. Pave Johannes Paul II var ærkebiskop i Krakow, men byen har også set mange nedture.

For eksempel var Krakow Ghetto en afskærmet del af byen, hvortil nazi Tyskland flyttet jøderne, før de sendte dem til udryddelseslejre. I dag vil du finde mange steder, hvor du kan nyde scenekunst, museer, der hjælper dig med at få et glimt af historien, og gamle bygninger, der tager dig tilbage i tiden.

Fyld dig op på den Store Markedsplads

Med Jomfru Marias basilika fra det 14. århundrede og Sukiennice (eller Klædehallen) fra det 16. århundrede, kan du få din lyst styret både med hensyn til gotik og renæssance arkitektur på denne enorme plads, der måler over 40.000 kvadratmeter. Det er nemt at komme rundt på pladsen, men der er også sporvogne til rådighed for dig, hvis du skulle blive træt af at gå. Du kan finde masser af kaffehuse og caféer, som vil hjælpe dig med at genoplade, foruden masser af butikker, der byder på lokale varer, souvenirs og andre lækkerier, du måtte ønske. Skønt det er dyrere end andre dele af byen, er det stadig billigere end euro-zonen, så du kan more dig godt til en god pris, der vil give dig lyst til at besøge igen og igen.

Kongeslottet Wawel er absolut et besøg værd

Det tjente som sæde for den polske regering i næsten 5 århundreder og husede kongefamilien. Nu tjener det som museum og en hyldest til gamle dage. En simpel spadseretur omkring slottet er den perfekte aktivitet på en solskinsdag, men hvis du ønsker at komme indenfor til rundvisning, så sørg for at ankomme tidligt for at undgå at stå i en lang kø. Inden i kongeslottet Wawel vil du se en af ​​verdens største samlinger af flamske gobeliner. Om sommeren skal du sørge for at besøge fangehullerne!

Tag dig tid til at besøge det jødiske kvarter

En tredjedel af Krakow er jødisk, hvilket gør et besøg i det jødiske kvarter noget, der bør stå højt på listen over ting, man skal gøre for at opleve det autentiske Krakow. Kvarteret kommer til live om natten med flere restauranter og barer, og hvis du har kommer tidligt op den næste morgen, så tag ned for at hente en frisk bagel. Det er et helt andet tempo, end det, du ser i andre dele af byen, og murene fortæller tidligere generationers grusomme historie. Hvis du har set filmen “Schindlers liste”, har du fået et kort indblik i, hvordan gaderne ser ud, da de er med i filmen.

Krakow er en moderne by, der har gamle bygninger, masser af historie og en kultur, der er fortryllende og spændende. Et besøg i Krakow vil ikke kun tilfredsstille alle dine sanser, men du vil blive helt afhængig af det. Du vil ønske at komme tilbage på besøg igen og igen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Krakow Tourist Information

Rynek Główny 1/3
31-042 Kraków

Tel.: +48 124337310

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Polens turistkontor

#Touristboard Poland Tourism Contact Chałubińskiego Str. 8 00-613 Warsaw T: +48 22 536 70 70 F: +48 22 536 70 04 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO#poland #visitpoland #ipoland #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Brug for frisk luft i stedet for en bil ? måske en MC, Scooter eller cykel vil være en bedre løsning.

Lej en MC eller Scooter

Check priser for leje af MC eller Scooter hos vores samarbejdspartner

Lej en cykel

Check priser for leje af cykler hos vores samarbejdspartner

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Polen

#Polen #Covid19 Coronavirus status / statistik - Polen Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Efterårsferie i Krakow 744 kr p.p.

Efterårsferie i Krakow Afrejse fra København: 19/10 2020 Hjemrejse fra Krakow: 23/10 2020 Overnatning: Hotel Pollera, Stare Miasto, Krakow Vi har gennemskuet et godt rejsetilbud til Krakow hvis...

Nødnumre i Polen

999 – Ambulance 998 – Fire Brigade 997 – Police 986 – Municipal Wardens From Mobile telephone 112 - All emergencies Mountain rescue service (GOPR) + 48 601 100 300 Water rescue...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Krakow
overcast clouds
3.5 ° C
5.6 °
1.1 °
80 %
1kmh
100 %
Tue
8 °
Wed
8 °
Thu
5 °
Fri
4 °
Sat
-1 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Seværdigheder i Krakow

Den gamle bydel er omgivet af en park anlagt på de tidligere bymure og voldgrav. Nogle af byportene står stadig i oprindelig form, bedst kendte er Barbakan fra 1505 ved byporten “Brama Florińska”.

Torvet, “Rynek”

Rynek Glowny er centrum i Krakow og står uændret siden det 14. århundrede. Torvet er et af europas største, det måler 200 gange 200 meter

Markedshallen, “Sukiennice”

Den 120 meter lange markedshal “Sukiennice” er fra det 14. århundrede. På første sal i denne renæssancebygning ligger en afdeling af ​​Nationalmuseet med udstillinger af polske malerier fra 19. århundrede.

Rynek Główny 3
Krakow
Website

Rynek Underground

Udgravninger af det gamle Krakow, fundamenter af bygninger der ligger under det nuværende torv.

Rynek Główny 1
Krakow
Website

Stanisław Wyspiański Museum

Dedikeret til den berømte polske maler, skulptør, designer og dramatiker.

Szczepańska 11
Krakow
Website

Krakow historisk museum

Historiske udstillinger af rustninger, våben, historiske effekter. Juleudstilling hvert år “Krakow Szopka” hvor historiske bygninger bruges som baggrund i udstilling om Jesu fødsel.

Rynek Główny 35
Krakow
Website

Mariakirken

Mariakirken er oprindeligt fra det 14. århundrede. Kirken har to markante tårne ​​og et smukt kunstværk af den tysk-polske billedhugger Veit Stoss, der levede fra 1447 til 1533. Aleteret er 11 meter langt og 12 meter højt og er Europas største alter fra middelalderen.

Signalet, hejnał, spilles fra kirketårnet hver time og på polsk radio klokken 12.00.

Plac Mariacki 5
Krakow
Website

St. Adalberts Kirke

Kościół św. Wojciecha er en af de ældste kirker i Centraleuropa. Første trækirke på dette sted blev opført i det 10. århundrede. Den blev ombygget i det 11. århundrede i romansk stil. I det 17. århundrede blev kirken ombygget i barok stil.

Rynek Główny
Krakow
Website

Rådhustårnet

Det gamle rådhus tårn er fra det 14. århundrede. Oprindeligt en del af det store Gotiske rådhus. Dette blev ødelagt i det 19. århundrede af østrigerne da de tog kontrol over Krakow. Fantastisk udsigt over torvet

Rynek Główny 1
Krakow
Website

Pałac Biskupow Krakowskich

Biskoppens palads er et renæssancepalads med en smuk gård. Pave Johannes Paul II boede her under hans tid som biskop i Krakow. Man kan ofte finde et stearinlys i vinduet og mange stearinlys og blomster under det.

Franciszkańska 3
Krakow
Website

Wawel slottet

Det kongelige palads er nu museum. Slotspladsen er blandt de smukkeste i Europa.

Wawel katedralen bygget i perioden 1322 – 1364 er den polske kroningskirke med de polske kongers og nationale heltes grave.

Kazimierz

Kazimierz kvarteret er det gamle jødiske kvarter. Her ligger Polens ældste synagoge, som i dag er et museum. Synagogen er blevet genopbygget efter ​​Anden Verdenskrig. Før anden verdenskrig levede cirka 70.000 jøder i Krakow. Kun cirka 6.000 overlevede krigen.

Oskar Schindlers fabrik

Oskar Schindlers emaljefabrik  er omdannet til museum der viser forholdene for polske jøder under den tyske besættelse fra 1939 til 1945.

Det Jagiellonske museum (Collegium Maius)

Her kan du blandt andet se Nicolaus Copernicus globus.

Dominikaner kloster

Der er 13 kapeller inde i kirken, Sobieski-kapellet med ​​kong Jan III Sobieski familie. Det gyldne Myszkowski-kapel fuld af smuk barok og guld. Det dominikanske Santi Gucci kapel er det smukkeste.

Czartoryski museet

Berømt museum der blandt andet har kendte billeder malet af italienske renæssancekunstnere. Bedst kendt er “Dame med hermelin”, også kaldet den polske Mona Lisa, af Leonardo da Vinci. “Landskab med den gode samaritan” af Rembrandt van Rijn er et andet af de bedst kendte kunstværker.

Swieta Jana 19
Krakow

Barbican museum

Barbican blev bygget i det 15. århundrede og var den største bygning af sin art i Europa. Barbican var beregnet til at forsvare Florian byporten fra angreb. Man frygtede angreb fra Osmannerne i slutningen af middelalderen.

Udstillinger om byens forsvarsanlæg og forsvarere. Celestat er hovedkvarter for forsvarsklub der har eksisteret i over 700 år.

Florian byporten

Dette er den eneste del af de middelalderlige mure, der har overlevet. De fire tårne og arsenalet giver dig en ide om, hvordan de fem kilometer bymur omkring den gamle bydel udseende var i middelalderen.

Bunkier Sztuki

Galleri for samtidskunst nær torvet. Også en boghandel og hyggelig cafe i “bunker”.

Plac Szczepański 3A
Krakow

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#poland #visitpoland #cracow #icracow #visitcracow #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

CRACOW
Average rating:  
 0 reviews

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her