Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#History

Italien

#Italy Rejser til Italien Det bedste i Italien Ja, det er et svært spørgsmål, men lad os prøve at kigge nærmere på det. Start med at tage...

Italiens historie video

Historie kort fortalt

Hulemalerier er blevet opdaget i Lombardiet-regionen i Italien, hvilket tyder på, at mennesker har beboet landet siden mindst det 8. århundrede f.Kr. I det 7. århundrede f.Kr. dominerede etruskerne midten af ​​halvøen, mens græske handelsmænd etablerede sig i syd. Grækerne havde ret succes med templer på Sicilien, der stadig står som et vidnesbyrd om deres tid i Italien.

Ifølge legenden grundlagde to brødre, Romulus og Remes, Rom i 753 f.Kr. Som tiden gik, udviklede og udvidede Rom sig til at blive det mest magtfulde område i Italien. Denne magt blev kun intensiveret, og i 100 f.Kr. var byen den mest indflydelsesrige by i hele Middelhavet. Det var præget af sin kultur med badehuse, templer og teatre langs gaderne og et imponerende system af akvædukter, der moderniserede byen.

Nok en af ​​Italiens mest berømte herskere, Julius Cæsar blev valgt til konsul i 59 f.Kr. Han blev en af ​​Roms mest succesrige generaler, og hans regeringstid er kendt for sine rejser til Storbritannien og over Rhinen. Kunsten begyndte at blomstre, og der blev opført imponerende bygninger, herunder Pantheon. Byen nød en stor rigdom og velstand.

I 14 e.Kr. havde Romerriget nået sin største udstrækning. Under Hadrian blev imperiet meget mere stabiliseret, og dets grænser strakte sig fra den iberiske halvø til Gallien og Storbritannien. Moderne steder som Tyrkiet, Syrien, Libanon, Palæstina og Israel var alle besat af romerske legioner. Dette kontrolniveau varede indtil det 3. århundrede, hvor angreb, både interne og eksterne, havde alvorlige konsekvenser for imperiet.

Det blev hurtigt klart, at imperiets store størrelse gjorde det næsten umuligt at regere. Som sådan delte kejser Diocletian territoriet i halvdele: det østlige imperium, hvis hovedstad var Konstantinopel, og det vestlige imperium, der forblev styret af Rom. Når først kristendommen blev forbudt i Rom, begyndte kristendommen langsomt at dukke op som en populær religion, og pavedømmet begyndte at udøve sin kontrol.

Pavestaterne blev født, da de indgik en aftale med de karolingiske frankere om at yde militær støtte og anerkende paven. Til gengæld fik Karl den Store, den frankiske konge, titlen som hellig romersk kejser i 800 e.Kr. På trods af denne titel mødte kejsere ofte modstand fra de utroligt uafhængige italienske bystater, som ikke satte pris på, at kejseren blandede sig. Dette var ofte tilfældet med steder som Genova, Pisa og Venedig, der var uafhængigt velhavende og blomstrede uden hjælp fra imperiet.

Denne magtkamp forblev i Italien og mellem det 12. og 14. århundrede begyndte bystaterne at etablere deres egne styreformer, suppleret med deres rigdom. Denne rigdom var også med til at indlede en af ​​de mest berømte perioder i historien: renæssancen. Renæssancen var tiden for da Vinci, Michelangelo, Botticelli, litteratur, videnskabelige opdagelser og meget mere.

Den franske revolution i slutningen af ​​det 18. århundrede fik mange dele af Europa til seriøst at overveje uafhængighed, og Italien var ikke fritaget. På trods af renæssancens succes var de voldsomt uafhængige bystater blevet utroligt splittede, hvilket resulterede i et betydeligt magttab. Det første kongerige Italien blev etableret i 1805. Grev Camillo di Cavour var medvirkende til at skabe et norditaliensk kongerige i 1858, hvor hele landet nåede uafhængighed i 1861.

Da Europa blev kastet ud i en verdenskrig i 1914, valgte Italien at forblive neutral, på trods af at de var medlem af alliance sammen med Tyskland og Østrig. Løfter om territorium førte til sidst, at Italien erklærede Østrig krig i 1915. Italien var ikke fritaget for krigens ødelæggelse, og mistede 600.000 mennesker uden at få det territorium, det havde forventet som følge af Versailles-traktaten.

Frustrationer voksede efter krigen, hvilket gjorde det muligt for Benito Mussolini at danne en højreorienteret militant politisk gruppe, der ville blive det fascistiske parti. I 1926 tog Mussolini, kendt som Il Duce, fuld kontrol over Italien. Under hans styre var andre politiske partier forbudt, og voldelig undertrykkelse var dagens orden. Fordømmelse fra Folkeforbundet efter en katastrofal invasion af det nuværende Etiopien førte til, at Italien rykkede tættere på Tysklands indtræden i Anden Verdenskrig i 1940. På trods af nogle indledende succeser i Afrika tvang en allieret invasion af Italien i 1943 tyskerne ind i landet, hvor de forblev indtil Italien blev befriet i april 1945.

Efter krigen var Italiens politiske struktur til tider stenet, men alligevel opretholdt de en stærk økonomi ind i 1980’erne. Italien var et stiftende medlem af Det Europæiske Økonomiske Fællesskab, en forløber for Den Europæiske Union.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Blåt sygesikringskort i Italien

Italien Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 118 Der er delvis egenbetaling for behandling, du kan muligvis søge om refusion af omkostninger ved hjemkomst. Telefon...

Hvad spiser man i Italien

#Foodie Italien Foodie Video Mad i Italien Når folk tænker på Italien, er en af ​​de første ting, der kommer til at tænke på maden. Italienerne tager...
Aktuelle valutakurser der opdateres mange gange dagligt

Italien valuta, Euro

1, 2, 5, 10, 20, 50 cent 1, 2 euro5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 euro European Central Bank#italy #euro #currency
Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Italiens turistkontor

#Touristboard Italy Tourism Authority ENIT -  Italian National Tourist Board Via Marghera 2 00185 Rome T: (+39) 06 497 11 Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE Oplev Italien Fra Toscanas bølgende bakker til Roms ældgamle porte,...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her