Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#History

Island

#Iceland Rejser til Island Island har et af de mest alsidige landskaber i verden, og man kunne bruge en hel ferie bare på at opleve naturskønheden. Fra...

Islands historie video

Historie kort fortalt

De første kendte indbyggere i nationen Island var irske munke og eneboere, der kom til øen i det 8. århundrede. Nordiske søfarende fulgte irerne senere i det 9. århundrede. Da Island var relativt uroligt, betød det, at nordiske sømænd kunne gøre krav på landet uden at skulle kæmpe mod lokale indbyggere, og krig blev undgået. Island blev derfor det sidste europæiske land, der blev bosat.

Historikere må komme til at henvise til år 874 som året for den første officielle bosættelse på øen, og den islandske bosættelsestid ville fortsætte indtil 930. Íslendingabók og Landnámabók, to tidlige historiske manuskripter, viser Ingólfur Arnarson, en høvding fra Norge, som landets første nybygger. Han kom med Islands første mennesker, der sejlede i både med deres familier og husdyr og etablerede hjem langs kysten. De var bønder, der levede af at avle kvæg og fiske. Arnarsons gård blev bygget i det nuværende Reykjavík. Islands Alting (parlament) blev oprettet i 930 e.Kr., hvilket gør det til et af de ældste parlamenter i verden.

Omkring år 1.000 blev islandske nordboer de første europæere til at nå Nordamerika. Cirka ni år senere forsøgte disse opdagelsesrejsende at skabe en større bosættelse kendt som L’Anse aux Meadows i det nuværende Newfoundland. Mens storskala beboelse ikke var vellykket i den nye verden, sikrede immigration i senere århundreder, at Canada opretholder den største koncentration af mennesker af islandsk afstamning uden for Island.

Det 13. århundrede var vidne til interne fejder i landet, der førte til en borgerkrig fra 1262-64. Som et resultat af denne konflikt kom Island under Norges konges kontrol i 1271. Med sammenslutningen af ​​Norge og Danmark gennem Kalmarunionen i 1397 svarede Island til Danmarks konge.

Fra midten af ​​1500-tallet bragte den danske konge kirkens reformation til Island. Kristendommen havde eksisteret i landet siden omkring 1.000 e.Kr., men den danske konge overtog kontrollen over kirken og en stor del af dens rigdom. Et absolut monarki blev etableret, og danskerne kontrollerede handelen. Selvom dette naturligvis var til gavn for den danske befolkning, var det islandske folk ikke så heldigt, og magten flyttede fra Altinget til København.

Det islandske parlament blev først genindsat i 1843, og det danske handelsmonopol blev afskaffet i 1854. En grundlov blev givet fra Danmark i 1874, og langsomt begyndte islændingene at tage kontrol over deres land tilbage. I 1904 var hjemmestyret opnået, og suveræniteten kom i 1918. Alle bånd til Danmark blev til sidst afbrudt i 1944, da Island blev erklæret en republik.

Efter Anden Verdenskrig voksede Island hurtigt, delvist på grund af succesrige fiskeriprojekter. Fiskeriet medførte dog også torskekrigene i 1950’erne og 1970’erne med Det Forenede Kongerige om fiskerirettigheder i Nordatlanten. I 1990’erne var Island en af ​​de rigeste nationer i verden. Desværre, som mange andre nationer, var Island ikke i stand til at undslippe den verdensomspændende økonomiske krise i 2008, hvor hele landets banksystem svigtede. Island fortsætter med at komme sig og er blevet et utroligt unikt turistmål. Med betagende natur, levende og rig kultur og en historie fuld af myter, legender og traditioner er Island en spændende destination, der venter på at blive opdaget.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Blåt sygesikringskort i Island

Island Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 112 Lægevagt aften/nat/weekend hedder "Læknavaktin", ring 1770 Indlæggelse er gratis Der er delvis egenbetaling for visse behandlinger Telefon...

Hvad spiser man i Island

#Foodie Island Foodie Video Mad i Island Med både skandinaviske og europæiske påvirkninger er det islandske køkken kommet langt i de seneste årtier og er begyndt at...
Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Islands turistkontor

#Touristboard Iceland Tourism Authority Social media WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE INSTAGRAM #Iceland #visitIceland #iIceland #touristinformation #touristoffice #touristboard

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her