Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Foodie

Østrig

#Austria Rejser til Østrig Smukke bjergudsigter, udsøgte koncerthaller, god mad og drikke samt et væld af seværdigheder. De Østrigske alper byder på skiferier året rundt og...

Østrig Foodie Video

Mad i Østrig

På grund af de afstande, som det engang så store Habsburgske imperium strakte sig, er køkkenet i det nuværende Østrig blevet formet af de lande og regioner, det engang kontrollerede.

Hver region i Østrig har sine egne specialiteter, der gør det østrigske køkken til en sand smeltedigel af smag og stilarter. Landet er specielt kendt for Wien der er gjort berømt for sine kager og desserter.

Populære retter

Tafelspitz

Denne ret er oksekød kogt i en bouillon og betragtes som Østrigs nationalret. Den serveres traditionelt med æbler, peberrod og purløgssauce.

Liptauer

Dette er en krydret ostepålæg, der serveres over en skive brød.

Selchfleisch

Denne ret er en kødret med røget kød, derefter kogt og serveret med surkål og dumplings.

Wienerschnitzel

En af Østrigs mest berømte retter, det er en specialitet Wiens køkken. Wienerschnitzel er en meget tynd, paneret escalope af kalvekød. Serveres som regel med Erdapfel Salat som er en kartoffelsalat, der er marineret i eddike, olie, salt og peber.

Populære desserter

Apfelstrudel

Æbletærte indeholder lag af tyndt wienerbrød med æblefyld, kanel og rosiner.

Sachertorte

Dette er en chokoladekage fyldt med abrikosmarmelade, der traditionelt serveres med flødeskum.

Østrigske drikkevarer

På Wiens mange caféer er kaffe meget populær og serveret på en række forskellige måder. Det serveres normalt med et glas vand. Wiener varm chokolade er meget rig, serveret med tung fløde.

Almdudler er en østrigsk læskedrik med en smag, der er baseret på bjergurter. Almdudler betragtes som Østrigs nationaldrik.

Det østlige Østrig er landets vinregion, der producerer bemærkelsesværdige vine som Riesling og Veltliner. Østrig tilbyder et udvalg af øl med bryggerier rundt om i landet. Populære mærker er Stiegl, Ottakringer og Egger Bier.

Drikkepenge i Østrig

Hvad giver man i drikkepenge på restaurant i Østrig ?

I restauranter er et servicegebyr på 10-15 % normalt inkluderet, men det er normalt at give yderligere 5 % for god service.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Blåt sygesikringskort i Østrig

Østrig Sygdom på rejsen For akut lægehjælp ring 144 eller 112 Gratis behandling hos læger der er tilknyttet det offentlige system (Kassenarzt) Gratis hospitalsbehandling, de...

Forbud og restriktioner mod E-cigaretter

Flere og flere rygere skifter fra normale cigaretter til e-cigaretter af forskellige årsager. Men husk på at i nogle lande er e-cigaretter forbudt, i...

Hallstatt City Walk

#CityWalk City Walking Tour Hallstatt, video Hallstatt https://www.youtube.com/watch?v=rNdfzURUruw   #Hallstatt #Austria #Citywalk #Sightseeing #Video

Julemarkeder i Østrig 2021

Østrig turistinformation Julemarkeder i Østrig Her kan du finde mere information om de mest populære julemarkeder i Østrig Julemarkeder Østrig 2021 Vi opdaterer jævnligt liste med julemarkeder efterhånden...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her