Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Zagreb

Zagreb er Kroatiens hovedstad og største by

#Zagreb Rejser til Zagreb Zagreb er den største by i Kroatien, og den er unik, fordi den er delt op i 17 forskellige bydele. Den er...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Best hotels

Zagreb sights

Zagreb er en hovedstad i Kroatien og et vigtigt økonomisk og videnskabeligt centrum. Rejsende kalder Zagreb “museernes by”og antallet af kulturelle seværdigheder og udstillinger er virkelig forbløffende.

Byen er opdelt i tre regioner. Gornji grad betragtes som byens historiske centrum. Kvarter og gader i denne region blev bygget i middelalderen. Donji grad er Zagrebs handelsdistrikt hvor de største markeder og handelscentre er placeret på gaderne og pladserne i dette distrikt. Den moderne del af Zagreb hedder Novi Zagreb og gader og pladser er anlagt for 50 – 60 år siden med høje bygninger, kontorcentre og underholdningskomplekser.

Arkæologisk Museum indtager førstepladsen blandt de kulturelle tilbud i byen. Udstillinger på ​​dette museum har mere end 400.000 genstande. Museet har samlinger af arkæologiske fund samlet i forskellige dele af Kroatien inden for de sidste tre århundreder. Hvis du kan lide at se gamle slotte skal du besøge Lotrscak tårnet der blev bygget i det 13 århundrede. Tårnet blev brugt som et forsvarstårn og var placeret ved de sydlige byporte.

Botanisk have ligger tæt ved Zagreb universitet. En del af haven er mulig at besøge. Kunstkendere vil nyde at besøge Ivan Meshtrovic Gallery og Strossmayer Gallery der udstiller store private samlinger af billeder og gobeliner.

I byen var mange smukke gamle kirker bevaret, en af de smukkeste er Markuskirken fra det 13. århundrede, denne kirke har været et af byens symboler i mere end 700 år. Zagrebs våbenskjold er blevet lagt ud på dets tag med farvede teglsten. Inde i kirken er der mange unikke kunstneriske skatte, skabt af berømte europæiske mestre.

Et originalt symbol på byen er den gamle kabelbane der forbinder Nedre og Øvre By. Denne kabelbane som blev åbnet i 1893, er den korteste og stejleste i verden med en længde på kun 66 meter. Kabinens hældning under opstigningen er 52 grader, hvilket er verdensrekord.

Etnografisk Museum ligger i en bygning fra det tidlige 19 århundrede. Siden starten har denne bygning været brugt til forskellige udstillinger og kulturelle arrangementer. Senere blev det besluttet at omdanne den til museum. I dag har den unikke samling omkring 80.000 genstande, men kun en lille del, omkring 3.000, er udstillet i museets rum.

Et andet godt sted at se mere om byens kultur er Strossmayer Gallery of Old Masters. Dette er et utroligt interessant kunstmuseum, hvor værker af berømte kroatiske malere fra det 18. til det 20. århundrede præsenteres. Galleriet indtager også en enestående historisk bygning i nyrenæssancestil, som har stor arkitektonisk værdi.

Et vigtigt historisk sted i Zagreb er Capol-pladsen, hvor man kan se de overlevende forsvarsbygninger fra middelalderen. Omkring pladsen er der flere gamle tårne, samt en del af fæstningsmuren. Opførelsen af ​​disse fæstningsværker begyndte i 1478. I dag afholdes der ofte underholdende begivenheder på den berømte historiske plads.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

10 bedste europæiske julemarkeder

Video, der kårer de 10 bedste julemarkeder Der er mange interessante julemarkeder i Europa. Se video fra de 10 bedste julemarkeder i Europa, og find...
covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Kroatien

#Kroatien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Kroatien Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Forbud og restriktioner mod E-cigaretter

Flere og flere rygere skifter fra normale cigaretter til e-cigaretter af forskellige årsager. Men husk på at i nogle lande er e-cigaretter forbudt, i...

Hvad spiser man i Kroatien

#Foodie Kroatien Foodie Video Mad i Kroatien Køkkenet i Kroatien er utroligt varieret, fordi det stammer fra to meget forskellige kulturelle baggrunde. På grund af sin lange...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her