Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Zadar

Zadar er en unik kroatisk by

#Zadar Rejser til Zadar Zadar, der liggende på ​​Adriaterhavets kyst, er en unik kroatisk by, der ligger mellem Rijeka og Split og ligger på en række...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Best hotels

Zadar sights

Zadar er en legendarisk uindtagelig fæstning, der blev bygget af venetianerne for over tre hundrede år siden for at modstå invasionen af ​​de tyrkiske tropper. I dag minder velbevarede bymure, gigantiske byporte og beskyttende tårne ​​om dette. Den største del af Zadar består af gamle gader og et historisk distrikt mens de moderne hotelkomplekser ligger i bydelen Borik hvor de mest populære strande, restauranter og underholdningscentre ligger.

Udover traditionelle gåture i butikker, hvile på stranden eller underholdning, er der i Zadar et bredt udvalg af udflugter. Det mest storstilede arkitektoniske kompleks i byen er det antikke romerske forum bygget i det 1. århundrede e.Kr. I nærheden af ​​forummet kan du se adskillige gamle søjler, ruinerne af templer og kirken Saint Donatus, denne kirke betragtes som den bedste seværdighed i den byzantinske arkitektur.

Udover de nævnte seværdigheder er der 15 gamle kirker i Zadar, og hver enkelt af dem er værd at besøge. Saint Simeon kirken, den francikanske kirke og Saint Anastasia katedralen ligger alle på den centrale gade i byen. I nærheden af ​​bymurene ligger to storslåede parker opkaldt efter dronning Helen og Vladimir Nazor. Disse parker er et pragtfuldt sted for aftenture og her finder du altid stilhed og hyggelig atmosfære.

Naturelskere skal besøge den smukke Paklenica Nationalpark. I parken er der flere smukke grotter, som også er tilgængelige for besøgende. Nationalparken er meget populær for de der kan lide vandreture og bjergbestigning.

Den mest usædvanlige attraktion i Zadar er “Havorgelet” som kan ses og høres fra havnefronten. I 2005 blev der bygget et rørsystem i havnekajen, som under påvirkning af havbølger frembringer meget melodiske og behagelige lyde. Dette sted ved havnefronten er populært blandt lokalbefolkningen. Mange af dem kommer her om aftenen for at slappe af og lytte til de fantastiske lyde, der produceres af det unikke musikinstrument.

En anden interessant attraktion er det moderne monument, som kaldes, hilsen til solen. Det er et kompleks af 300 solcellemoduler, som intensivt akkumulerer solenergi i dagtimerne. Modulerne er fordelt på jorden i form af en cirkel med en diameter på 22 meter. Om aftenen begynder glaspladerne at lyse. Dette usædvanlige LED-panel gengiver en række forskellige lyssammensætninger. Om aftenen kan du se planeternes placering, samt dannelsen af ​​forskellige kalendere og andre lysillustrationer. Dette usædvanlige monument ligger ved havnefronten i Zadar.

Husk at besøge den smukke Ninska Laguna strand. Den kaldes den kongelige strand af de lokale på grund af det krystalklare vand og det attraktive landskab. På denne strand er der flere kilder med helbredende mudder, så den er meget populær blandt turister.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Kroatien

#Kroatien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Kroatien Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Forbud og restriktioner mod E-cigaretter

Flere og flere rygere skifter fra normale cigaretter til e-cigaretter af forskellige årsager. Men husk på at i nogle lande er e-cigaretter forbudt, i...

Hvad spiser man i Kroatien

#Foodie Kroatien Foodie Video Mad i Kroatien Køkkenet i Kroatien er utroligt varieret, fordi det stammer fra to meget forskellige kulturelle baggrunde. På grund af sin lange...
FAQ Wiki og fakta om landet

Kroatien i historiebøgerne

#History Kroatiens historie video Historie kort fortalt Udgravninger udført i Kroatien tyder på, at det har været besat siden den palæolitiske alder. Østslavonien, en af ​​de fire...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her