Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Split

Split – Du vil vende tilbage igen og igen

#Split Rejser til Split Split ligger i Middelhavsområdet, ved Adriaterhavet. Byen ligger på en central halvø som blev grundlagt af grækerne i det 6. århundrede f.v.t....

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Best hotels

Split sights

Split blev grundlagt i det 3 århundrede efter ordre fra den romerske kejser Diocletian. Senere blev Split en del af Østrig, og først efter dette blev det annekteret til Kroatien.

Diocletians palads er fortsat byens vigtigste symbol og der er mange historiske bygninger på paladsets område. Der er tale om et stort bygningsværk, som måler 215 meter i længden og 180 meter i bredden. Engang var paladset omgivet af en høj stenmur men i dag er der kun dele tilbage af stenmuren. Diocletians palads er på listen over UNESCOs verdensarvssteder og er en af Kroatiens største attraktioner. Museum of Split ligger i paladset og her er en stor samling af bøger, der fortæller om byens historie, museet har også en samling af antikke våben og rustninger. I nærheden ligger Brace Radic pladsen hvor du kan se ruinerne af et gammelt tårn, flere statuer og ​​det venetianske slot. Det arkæologiske museum i Split har flere fantastiske udstillinger, hvoraf den mest bemærkelsesværdige er en samling af ædelsten.

St. Dominic kirken er en rigtig perle. Den første omtale af kirken er tilbage til det 13 århundrede. Den blev bygget i 1217 af dominikanerne, som grundlagde deres eget kloster på dette sted. Mange fine gamle seværdigheder er bevaret i kirken. Et smukt barokalter, vægmalerier og middelalderkrucifikser skabt i gotisk stil er blandt dem.

Douilly katedralen har en meget usædvanligt arkitektur. Den er blevet opført på ruinerne af gamle romerske bygninger og repræsenterer en smuk arkitektur i byzantinsk stil. Alteret blev lavet i det 15. århundrede. I en del af katedralen er et interessant historisk museum. Blandt dens udstillinger er antikke rustninger, militærrelikvier og unikke manuskripter.

Besøg også Ivan Meštrović studiemuseum, den berømte italienske billedhugger boede tidligere i denne historiske bygning. Det var der, han havde sit værksted. I dag kan du se hans mest bemærkelsesværdige mesterværker blandt andre udstillinger. Udstillingen er også suppleret med andre kroatiske billedhuggere og kunstneres kunstværker.

Strossmayer Park er meget populær, den blev grundlagt i det 18. århundrede og er en af ​​de ældste parker i byen. I 1892 blev en musikpavillon åbnet på dens område. I begyndelsen af ​​det 20. århundrede blev der opført nye spektakulære springvand. Nu er den historiske park et vartegn af national betydning.

Det kroatiske søfartsmuseum ligger i den gamle fæstning Gripe, det blev grundlagt i 1925. Blandt udstillingerne kan du se modeller af gamle skibe og gammelt skibsudstyr. En unik samling af torpedoer, der officielt er anerkendt som den ældste i verden.

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Kroatien

#Kroatien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Kroatien Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Forbud og restriktioner mod E-cigaretter

Flere og flere rygere skifter fra normale cigaretter til e-cigaretter af forskellige årsager. Men husk på at i nogle lande er e-cigaretter forbudt, i...

Hvad spiser man i Kroatien

#Foodie Kroatien Foodie Video Mad i Kroatien Køkkenet i Kroatien er utroligt varieret, fordi det stammer fra to meget forskellige kulturelle baggrunde. På grund af sin lange...
FAQ Wiki og fakta om landet

Kroatien i historiebøgerne

#History Kroatiens historie video Historie kort fortalt Udgravninger udført i Kroatien tyder på, at det har været besat siden den palæolitiske alder. Østslavonien, en af ​​de fire...

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her