Søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Rijeka

Rijeka giver dig nem adgang til bjergene

#Rijeka Rejser til Rijeka Med sin dybe havn har Rijeka altid haft en strategisk placering. Byen giver dig følelsen af ​​at være i en lille by,...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Best hotels

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

Rijeka

I årevis var Rijeka det oversete barn i kroatisk turisme. Hvor Istrien og Kvarner-kysten mødes og de mange øer så turisterne ingen grund til at udforske Rijekas rolige charme. Nu da Rijeka er blevet udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad 2020, kan Kroatiens tredje største by endelig få den respekt, den fortjener. Udnævnelsen har givet et stærkt tiltrængt løft til denne by med godt 130.000 indbyggere, der har været ramt af høj arbejdsløshed og nedlæggelse af industrier.

Kultur er det nye ordord og byen investerer tungt i renovering af de smukke bygninger. Rijekas arkitektoniske arv er fra den gang byen var en vigtig havn for det østrig-ungarske imperium. Nu er de storslåede østrigske bygninger renoveret og er hjem for gallerier, cafeer og trendy restauranter. Gamle havnefaciliteter og hensygnende fabriksbygninger er i gang med at omdannes til centre for kunst og kultur.

Et projekt, der er blevet kontroversielt, er planen om at omdanne Titos gamle yacht, Galeb, til et historisk museum. Den tidligere jugoslaviske leder er hædret i Rijeka, men kroatiske nationalister går stærkt imod ethvert mindesmærke af Tito.

Rijeka er en åben, tolerant, forskelligartet by i høj grad på grund af sin historie. Den blev først beboet af romerne, dengang hed bosættelsen Tarsaticae. Så flyttede slaviske stammer ind i det 7. århundrede. Rijeka fortsatte under tysk og frankofansk styre, indtil den blev en del af det østrigske imperium i slutningen af ​​det 15. århundrede.

For østrigerne var Rijeka en vigtig havneby, og de byggede en vej, der forbinder Wien med Kvarner-kysten lige syd for byen. Byens rigdom stammer fra dengang da skibsbygning blev en hjørnesten i den lokale økonomi.

I 1750 led Rijeka under et ødelæggende jordskælv, der ødelagde bymuren og meget af byens centrum. Heldigvis overlevede Rijekas urtårn og byport. Den livlige gågade, Korzo, blev bygget på stedet for de tidligere bymure.

Mange af de mest majestætiske bygninger stammer fra det 19. århundrede, hvor Ungarn overtog kontrollen og sendte deres arkitekter til at forny byens centrum.

Med bygningen af ​​jernbanen Budapest – Wien – Zagreb – Rijeka, en linje, der stadig er i brug, stortrivedes Rijeka. Alt var godt, indtil italienske tropper indtog Rijeka i 1918 og omdøbte byen til Fiume. Byen blev uafhængighed under Rapalla-konventionen fra 1920, men det varede kun indtil 1924. Rom-traktaten splittede Rijeka, hvilket gav området vest for floden til Italien og resten til kongeriget Serbien, Kroatien og Slovenien. Efter befrielsen af ​​Titos Partisanhær i 1942 blev byen en del af efterkrigstidens Jugoslavien. Der er stadig et stort italiensk mindretal i Rijeka.

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Kroatien

#Kroatien #Covid19 Coronavirus status / statistik - Kroatien Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Forbud og restriktioner mod E-cigaretter

Flere og flere rygere skifter fra normale cigaretter til e-cigaretter af forskellige årsager. Men husk på at i nogle lande er e-cigaretter forbudt, i...

Hvad spiser man i Kroatien

#Foodie Kroatien Foodie Video Mad i Kroatien Køkkenet i Kroatien er utroligt varieret, fordi det stammer fra to meget forskellige kulturelle baggrunde. På grund af sin lange...
Togrejser bliver mere og mere eftertragtede se stationsinformation billetpriser og rabat tilbud

HZPP Željeznički kolodvor Rijeka

HZPP Željeznički kolodvor Rijeka Rijeka Glavni Kolovodor Rijeka Croatia Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her