Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Haarlem

Nederlandene

#Netherlands Rejser til Nederlandene Vidste du, at der er flere kanaler at udforske i Amsterdam end i Venedig? Eller at kunstmuseerne over hele landet huser lige...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Haarlem

Det ekstra “a” er kun begyndelsen på de forskelle, du vil opleve fra Harlem i USA. Med en historie, der går tilbage til middelalderen, har denne by en stor kulturarv, der bevares.

Kunsten er stærk inden for denne by, et bevis på de mange gallerier og kunstmuseer, der er tilgængelige for rundvisning. Teylers museet er det ældste museum i landet og har værker af Rembrandt og Michelangelo på udstilling. Frans Hals museerne har en anden opfattelse af kunst. Glem ikke Ten Boom museet som var et skjulested for jøder under anden verdenskrig.

Hofjes huse, der blev bygget omkring en gårdhave. De blev oprindeligt bygget til ældre kvinder i byen der ikke havde noget andet hjem. Mange af Hofjes husene er stadig ejet af de første fonde der finansierede deres konstruktion. Du kan besøge mange af dem i løbet af hverdage, da de er åbne for offentligheden.

Haarlem tilbyder en række fantastiske steder på sin markedsplads. Tag en varm kaffe eller din foretrukne drik og se rådhuset. Sørg for at besøge markedet og de to museer i området. Byvagtens hovedkvarter giver også et glimt af, hvordan livet var her i 1200 tallet og betragtes som den ældste bygning i byen.

Haarlem historie

Først nævnt i det 10. århundrede var Haarlem blevet en befæstet by i det 12. århundrede, derefter en residens for greverne i Holland. I 1219 erobrede ridderne i Haarlem under kommando af grev William I af Holland den egyptiske havn Damietta under det femte korstog. Begivenhederne blev afbildet af Cornelis Claesz van Wieringen i et maleri udstillet på Franz Hals Museum.

Flere store brande ødelagde byen fuldstændigt i 1328, 1347 og 1351. Byen blev rekonstrueret i en næsten kvadratisk form baseret på den gamle plan for Jerusalem. Det gamle slot var blevet forældet og blev ikke genopbygget efter brandene, men erstattet af rådhuset. Flere katastrofer ramte Haarlem, den sorte død, der ramte byen i 1381 dræbte halvdelen af ​​befolkningen.

I slutningen af ​​middelalderen var Haarlem en blomstrende by med en stor tekstilindustri, værfter og ølbryggerier. Omkring 1428 blev byen belejret af hæren af ​​Jacqueline, grevinde af Hainaut. Under det hollandske oprør blev byen belejret af spanierne fra november 1572 til juli 1573. Efter mislykkede forsøg fra William af Orange til at befri byen, overgav den sig endelig. Mange af de forsvarende soldater blev slagtet eller druknet i Spaarne floden.

Spanierne forlod i 1577 og i henhold til Veere aftalen fik protestanter og katolikker lige rettigheder. En stor tilstrømning af flamske og franske huguenotter, der flygtede fra religiøse forfølgelser kom til at genoplive byens økonomi. De nye borgere havde stor ekspertise inden for handel med linned og silke og byens befolkning voksede fra 18.000 i 1573 til omkring 40.000 i 1622.

Det nyligt uafhængige Holland oplevede en guldalder i løbet af 1600 tallet. Haarlem blev et vigtigt handelscenter for ølbrygning og tulipaner. Det var epicentret under tulipanmani der toppede i 1636-37. På det tidspunkt blev tulipaner handlet på børser i mange hollandske byer. Nogle løg blev solgt til den ublu pris på 2.500 floriner pr. stk., svarende til 80 grise eller 25.000 kg smør.

Haarlems betydning som handelscenter faldt i 1700 tallet til Amsterdams fordel. I 1795, under indflydelse af den franske revolution, væltede en gruppe dissidenter fra det regerende hus i Orange-Nassau regimet og installerede den bataviske republik, efter den nye franske republik. Den bataviske republik underskrev straks en gensidig forsvarspagt med Frankrig. Den franske hær kom ind i Haarlem to dage senere, og deres 1.500 soldater fik mad og tøj af borgerne.

Haarlem sightseeing

Haarlem er en vidunderligt bevaret by, der hovedsagelig stammer fra 1600 tallet. Centrum er kompakt nok til at gå rundt. Ligesom andre byer i Holland er omdrejningspunktet Grote Markt, som alt drejer sig om. Det er her du finder hovedbygningerne f.eks. Stadhuis i renæssancestil og Vleeshal , Verweyhal , Hoofdwacht fra 1200 tallet og Sint-Bavokerk.

Når du krydser Spaarne floden, lige vest for markedspladsen, finder du en sort vindmølle. Navngivet De Adriaan har det været et af symbolerne for Haarlem siden dets oprindelige konstruktion i 1779. Ikke langt væk er Amsterdamse Poort, den eneste tilbageværende byport. Det blev opført i 1355 og undslap ødelæggelsen i 1865, da de andre byporte blev revet ned.

Cirka 1,5 kilometer sydvest for det centrale markedsplads ligger den nygotiske katedral Saint Bavo. Det blev bygget i 1898 af det katolske samfund, efter at deres oprindelige katedral på Grote Markt var blevet omdannet til en protestantisk kirke i 1578, og deres næste katedral St Joseph’s, var blevet for lille.

I Haarlemmerhout syd for byen, er Villa Welgelegen et nyklassicistisk stateligt hjem, der tidligere husede Welgelegen museet. Det blev bygget fra 1785 til 1789 af den rige Amsterdamske bankmand Henry Hope, som sommerhus. Han havde mange berømte besøgende på dette palads, herunder William V af Orange, der besøgte sammen med sin kone, prinsesse Wilhelmina af Preussen og Thomas Jefferson i 1788.

Frans Hals museet har en imponerende samling af malerier af hollandske mestre fra Haarlem. Ikke overraskende, når man ved, at der blev produceret over 100.000 malerier i Haarlem mellem 1605 og 1635. Museet åbnede i 1913 og har til huse i det gamle Oudemannenhuis, et hjem for ældre mænd, der blev grundlagt i 1609.

Der er et dusin værker af Frans Hals, herunder otte gruppeportrætter. Hals, efter hvem museet er opkaldt, sluttede sit fattige liv i netop dette almissehus. Blandt de mere berømte malerier på udstilling er en moderne udstilling med forklarende tekst, der viser malerierne i forhold til historiske begivenheder og Haarlems økonomiske historie.

Teylers museet er det ældste museum i Holland. Det er i det tidligere hjem for Pieter Teyler van der Hulst, en velhavende købmand og filantrop, efter hvem museet blev opkaldt. Her kan du se en samling af fossiler, mineraler, videnskabelige instrumenter, medaljer, mønter og malerier. Det er mest berømt for sin omfattende samling af gamle mestres print og tegninger, herunder flere værker af Michelangelo og Rembrandt.

Rejser til Haarlem, Nederlandene

Læs om og få inspiration til en tur til byen, tjek for de billigste fly og hoteller i Haarlem og Nederlandene.

Her kan du søge og sammenligne priser på rejse- og ferierejser. På siden finder du også rejsetilbud samt generel rejseinformation, guider, “godt at vide” og fakta om byen. Du finder også opdaterede aktuelle vejr- og vejrudsigter for byen.

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Haarlem Tourist Information Office

Grote Markt 2
2011 RD Haarlem

T: +31 23 531 7325

www: Website Link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Nederlandenes turistkontor

#Touristboard Holland Tourism Authority Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen PO Box 63470 2502 JL The Hague Social media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM GOOGLE+ PINTEREST VIMEO #Netherlands #visitNetherlands #iNetherlands #touristinformation #touristoffice #touristboard

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Nederlandene

#Nederlandene #Covid19 Coronavirus status / statistik - Nederlandene Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...
Nederlandene Turistinformation - Sammenlign priser på rejser og hoteller

Haarlem City Walk

#CityWalk City Walking Tour Haarlem, video Haarlem https://www.youtube.com/watch?v=wGjl7ipoC6I   #Haarlem #Netherlands #Citywalk #Sightseeing #Video

Hvad spiser man i Nederlandene

#Foodie Nederlandene Foodie Video Mad i Nederlandene Det hollandske køkken er kendetegnet ved at være solidt og mættende. Som et resultat af landets kystlinje er fisk og...
FAQ Wiki og fakta om landet

Nederlandene i historiebøgerne

#History Nederlandenes historie video Historie kort fortalt Tre stammer, Belgae, Batavii og Frisii, er de første kendte indbyggere i det nuværende Nederlandene. Disse grupper levede en relativt...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Gemeente Haarlem
few clouds
21.2 ° C
23.8 °
19.4 °
49 %
7.7kmh
20 %
man
21 °
tirs
17 °
ons
18 °
tors
18 °
fre
19 °

+ Information

Her kan du finde ekstra bonus information om destinationen

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Haarlem
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#Haarlem #iHaarlem #VisitHaarlem #Netherlands #VisitNetherlands #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her