Gå til: Om, Hoteller, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejret, SoMe, Priser eller søgning - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

#Graz

Østrig

#Austria Rejser til Østrig Smukke bjergudsigter, udsøgte koncerthaller, god mad og drikke samt et væld af seværdigheder. De Østrigske alper byder på skiferier året rundt og...

Sammenlign priser på hotel og rejser

Kun 1 klik - check søgning der leder efter de billigste rejse og hotel tilbud i mere end 700 forskellige rejse, fly og hotelsider. Du får herefter en liste med de billigste tilbud først. Den samme rejse - bare billigere.

Rejsevideo

Få rejse inspiration på video.

Visit Graz

Hvis du besøger Østrig skal du huske at besøge Graz mindst en gang. Det er den næststørste by i Østrig, og Graz har et af de bedste bycentre i hele Europa. Graz har været kulturhovedstad, en by med kulinariske lækkerier, og byen er på UNESCOs liste over verdensarvsteder.

Beliggende ved Mur-floden blev byen kendt i det 12. århundrede under Babenberg-styre og har været kendt lige siden.

Schloßberg dominerer over den gamle bydel Graz og står i alt 123 meter høj. Øverst er en nedrevet fæstning, der engang beskyttede området, men nu giver en af ​​de bedste udsigter over byen. Du vil blive belønnet med den offentlige park, der er etableret øverst på bakken. Napoleon var ansvarlig for meget af ødelæggelsen, men befolkningen i Graz betalte en løsesum for at holde klokketårne og urtårne intakte.

Da Graz blev udnævnt til europæiske kulturhovedstad i 2003, designede en kunstner fra New York en unik platform, der er midt i Mur-floden som en kunstig ø. Dette vartegn ligner en kæmpe muslingeskal, og her er en legeplads til børnene, et amfiteater og en charmerende cafe. Kaldet Murinsel er det et perfekt sted at nyde en kop kaffe eller din yndlingscocktail, med floden på begge sider af dig.

Du skal besøge Kunsthaus der er et moderne kunstmuseum, der også blev bygget til 2003-festlighederne. Det kaldes “Friendly Alien” af dets skabere. Det er lysene på denne bygning der gør facaden så speciel, da hver lysring styres af en central computer der skaber store pixels eller BIX.

Seværdigheder i Graz

Zeughaus er verdens største våbendepotet hvor du kan se spændende udstillinger af våben, brynjer, brystskjolde etc.

Alte Galerie Landesmuseum er den forhistoriskeel af Landesmuseum og her ser du bl.a. en større middelalderudstilling.

Hauptplatz er byens hovedtorv og torvet er omgivet af flotte gamle farvestrålende bygninger. De fleste af bygningerne er ældre end deres facader, de fleste facader blev rekonstrueret i 1600 – 1800 tallet. Men går man ind i gårdene ser man at det blot er facader, bag disse ligger de gamle huse. Midt på torvet står en en fontæne fra 1878 dedikeret til ærkehertug Johann.

Landhaus er beliggende ved siden af Zeughaus og er en flot bygning med meget spændende ornamentering

Glockenspielplatz hvor du kan se klokketårnet, her kommer to figurer frem og danser danse fra Steiermark kl 11.00 og 18.00.

Mausoleum er opført under ledelse af italienske arkitekter i starten af 1600 tallet, i mausoleumet kan du se adskillige prinsers grave.

Domkirche er opført i midten af 1400 tallet og er udvendigt smykket med frescoer der viser pestplagen da den ramte Graz.

Middelalderbydelen er beliggende mellem floden og bymurene, her lå i middelalderen byens kvægmarked. Hele bydelen er vel vedligeholdt og man oplever middelalderstemningen når man går rundt i de små gader.

Schlossberg, byens fort lå engang her 125 meter over byen , men slottet blev revet ned som en del af Schönbrunn traktaten, i dag er der kun Uhrturm og Glockenturm tilbage af slottet. Men hele området er blevet omdannet til park hvorfra der er en flot udsigt ind over byen.

Stadtpark er en park anlagt i engelsk stil i 1800 tallet.

 

Sightseeing og ture

Få en lokal guide for en personlig byrundtur eller find inspiration i vores partnerprogram mellem attraktioner og byture.

Check de mange tilbud

Hvordan vil du bo ?

Hotel eller lejlighed ? Hvilke er de bedste hoteller ? hvordan finder du de bedste tilbud ? Få inspiration til hvor du kan bo mellem et udvalg af de bedste hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser opdateres løbende af TrustYou customer reviews.

Kort og afstande

Vi har indlagt et Google kort med forud instillede informationer hvis du har brug for at beregne afstand eller du skal bruge en rutebeskrivelse. Blot klik på rutepilen i kortet.

Lokal information

Når du skal besøge byen, gør brug af den lokale turistinformation der kan tilbyde dig professionel og gratis assistance når der skal planlægges hvad du se se og opleve i byen. På turistinformationen kan du også finde en lang række brochurer samt kort over regionen og byen, ganske gratis.

I efterfølgende sektion kan du finde mere lokal information

Graz Tourist Information

Herrengasse 16
8011 Graz

T: +43 316 80750
F: +43 316 80751

www: website link

Steirische Tourismus

St.-Peter-Hauptstraße 243
8042 Graz
Österreich

T: +43 316 4003 0
F: +43 316 4003 10

www: website link

Nationalt turistkontor hvor du kan hente gratis rejsevejledninger og tips til hvad du kan opleve

Østrigs turistkontor

#Touristboard Austria Tourism Authority Österreich Werbung Vienna Vordere Zollamtsstraße 13 1030 Wien Austria T: +43 (0) 1 58 866 0 F: +43 (0) 1 58 855 20 Social Media: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO#austria #visitaustria #iaustria #touristinformation...

Nærmeste terminaler

Her kan du se hvilke terminaler der ligger tættest på din destination

Lej din egen transport

Ferie med "egen transport" er let at arrangere og det kan i mange tilfælde være den billigste løsning.

Lej en bil

Her kan du søge de bedste tilbud på at leje bil, søg hos alle større udlejningsfirmaer i en søgning

Godt at vide

Her kan du finde links til ting de er godt at vide på ferien

covid-19 coronavirus aktuel status og rejserestriktioner

Covid-19 / Coronavirus i Østrig

#Østrig #Covid19 Coronavirus status / statistik - Østrig Se statistikker for landet vedrørende bekræftede og aktuelle aktive Covid-19 / Coronavirus tilfælde. Du kan også se statistik...

Forbud og restriktioner mod E-cigaretter

Flere og flere rygere skifter fra normale cigaretter til e-cigaretter af forskellige årsager. Men husk på at i nogle lande er e-cigaretter forbudt, i...

Hvad spiser man i Østrig

#Foodie Østrig Foodie Video Mad i Østrig På grund af de afstande, som det engang så store Habsburgske imperium strakte sig, er køkkenet i det nuværende Østrig...
FAQ Wiki og fakta om landet

Østrig i historiebøgerne

#History Østrigs historie video Historie kort fortalt Civilisationens historie i Østrig går så langt tilbage som forhistorisk tid, hvor den gav hjem til forskellige stammer fra forskellige...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr og en vejrudsigt for de kommende dage, vejrinformationer opdateres, fra ekstern database, løbende gennem dagen.

Graz
few clouds
31.8 ° C
34.3 °
28.9 °
50 %
4.1kmh
20 %
ons
32 °
tors
29 °
fre
32 °
lør
27 °
søn
30 °

 

Besøgendes bedømmelser

Her kan du se hvordan andre besøgende bedømmer destinationen og eventuelle kommentarer / rejsetips. Du er velkommen til selv at lave en bedømmelse og du kan tilføje dine favorit oplevelser, gode eller dårlige rejseoplevelser.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
GRAZ
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Vi er med på de sociale medier og du er velkommen til at kigge med og deltage i diskussionen på vores rejsesider

Error decoding the Instagram API json

Mest søgte hashtags på vores side:

#travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

Andre populære hashtags er:

#austria #graz #igraz #visitgraz #steiermark #stadtgraz #instagraz #touristinformation #sights #bestsights #sightseeing #vacation

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her